donderdag, juli 18, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 18 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 18 mei

-

NSV’46-FC Oegstgeest

Bitter was de teleurstelling in Oegstgeest toen de gelijknamige club met 0-1 als kampioenskandidaat werd afgeschminkt door Meerburg. Ook de hoop op de derde periode is vervlogen. Gelukkig voor de mannen van Huig Jan Heeringa zit er nog wel een hoge klassering en een vervangende periodetitel in, maar de ploeg kan ook nog overal naast grijpen. Voor NSV’46 is een prijs meer uit zicht, maar nog niet geheel uit het hoofd. Het gelijke spel tegen Nicolaas Boys was een dure. In de heenwedstrijd werd het nog 1-0 voor FC Oegstgeest. Bij die club werd een groots plan ontvouwd richting de toekomst, zie eerder geplaatst bericht.

Woubrugge-Teylingen

Er gaat weinig boven kampioen worden in eigen huis: volle bak, familie en vrienden langs de kant en een knallend feest na afloop. Op vreemde locatie de titel pakken, heeft ook zijn charme. Meestal zorgen de vele meegereisde supporters voor een spetterende sfeer en de lol kan ook niet op in de bus op weg naar de eigen kantine om daar helemaal los te gaan. Het zal niemand verbazen als Teylingen zaterdag de champagneflessen na de wedstrijd tegen Woubrugge mag ontkurken. Zelfs als de thuisclub het onmogelijke presteert en de koploper verslaat kan de vlag nog in top in Sassenheim. Als concurrent FC Oegstgeest verliest en Meerburg gelijk speelt is de buit binnen. Bij Teylingen is de focus logischerwijze op de eigen prestatie gericht, winst op de degradatiekandidaat ligt voor de hand. Wellicht wordt hier de adder onder het gras aangestipt: te veel zelfvertrouwen, stress en een tegenstander die vecht om in iedere geval nacompetitie wil spelen. Dat gaat zeker op voor Woubrugge. Om boven de streep te komen die het verschil aangeeft tussen rechtstreekse degradatie en nacompetitie moet er gewonnen worden. Een opgave van jewelste, maar onmogelijk bestaat niet in sport. Bij een nederlaag lijkt de kans op degradatie voor de ploeg van Joey Rietbroek wel levensgroot.

Note redactie: op vrijdag blikt onze redactie nog vooruit met Mike van der Zon van Teylingen!

Meerburg-SJZ

De eerste periodetitel was voor SJZ en de club heeft de prijs aan het hart gedrukt. De ploeg lijkt zich op te warmen voor het toetje. Het arme AVV Alphen werd afgelopen zaterdag met 9-2 volkomen tureluurs gespeeld met een scherpschutter Marc Griffioen in de hoofdrol. Vijf keer scoorde de clubman en zo weet Meerburg precies wie extra scherp in de gaten gehouden moet worden. Het duel tussen de beide dorpsclubs is immer beladen en dat zal dit keer bepaald niet anders zijn. De druk ligt geheel bij Meerburg dat de toppositie in de strijd om de derde periode wil behouden, maar liefst versterken. Cadeautjes hoeft de ploeg van SJZ niet te verwachten, daarvoor staat er ook te veel prestige op het spel. De spelers en fans van beide clubs zullen elkaar deze week ongetwijfeld via de sociale media bestoken met de nodige steken onder water en goedmoedige spot. Ongetwijfeld wordt er verwezen naar de 1-4 zege die Meerburg eerder dit seizoen in Zoeterwoude-Dorp behaalde. Zoals gebruikelijk is er bij deze derby geen favoriet aan te wijzen en al helemaal niet als het gaat om de nummer drie en vier van de ranglijst.

MMO-Sporting Leiden

Door van Floreant en Woubrugge te winnen worstelde Sporting Leiden zich boven de degradatiestreep. Vorig weekend verloor de club weliswaar zeer ruim van kampioenspretendent Teylingen, maar het krachtsverschil was veel minder groot dan de uitslag deed vermoeden. Sporting heeft wel zin in een nacompetitie en ruikt de kans op de zege tegen MMO. Deze club uit Hoogmade verloor de midweekse wedstrijd tegen Floreant met maar liefst 6-0 en zag de degradatie definitief worden. Of de ploeg zich nog eenmaal kan oprichten om de bezoekende Leidenaars terug te wijzen is de vraag. Voor het thuispubliek zou het wel een mooi afscheid van de vierde klasse zijn. Vor Sporting staat er veel meer op het spel en mogelijk zal dat de doorslag geven.

Stompwijk’92-Roodenburg

In Leiden won Stompwijk’92 met 1-3 en dat is een knappe prestatie te noemen. De thuisploeg zou Roodenburg bijzonder graag ten tweede male verslaan om zo weer boven de streep te komen, tot aan Floreant tegen MMO was dat het geval,  die het verschil aangeeft tussen de clubs die nacompetitie gaan spelen en clubs die klaar zijn met het seizoen. Afgaande op de ranglijst is Stompwijk’92 ook de meest gemotiveerde ploeg. Roodenburg staat naar alle waarschijnlijkheid veilig en speelt ook niet meer om de prijzen of er moeten hele vreemde ontwikkelingen plaats vinden. De mannen van Eric van Manen zullen het de opponent absoluut niet kwalijk nemen als ze onder zomerse omstandigheden niet tot het gaatje willen gaan. Van Manen zal geen moeite hebben zijn mannen op scherp te zetten en hoopt dat clubtopscorer Nick Ammerlaan een of meer doelpunten aan zijn totaal zal toevoegen.

Warmunda-Nicolaas Boys

Op 16 maart smaakte Warmunda voor het laatst het zoet van de overwinning. Uit de laatste zeven wedstrijden werden maar twee punten gehaald en dat is zeer pover te noemen. Het thuispubliek is bepaald niet verwend en zou maar al te graag hun ploeg weer eens zien winnen. Daar komt nog bij dat een doemscenario zelfs tot nacompetitie zou kunnen leiden. Clubs als Floreant en ook Nicolaas Boys komen angstig dichtbij en kunnen als zij hun opmars voortzetten de thuisploeg tot de nacompetitie veroordelen. Barry van Rijn en Remco Breuer zullen hun spelers danig achter de vodden zitten om een prestatie van formaat neer te zetten op sportpark Overbos. Bij winst speelt Warmunda zich veilig. In Nieuwveen werd het 2-2 tussen de beide kemphanen.

Overig: AVV Alphen-Floreant

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read