zondag, juli 21, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 30 september (speeldag 2)

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 30 september (speeldag 2)

-

NSV’46 – Sporting Leiden

Doordat het openingsduel bij Floreant afgelopen zaterdag werd afgelast, trapt de formatie van Dennis Tijssen, vorig jaar nog actief als oefenmeester van TAVV, de competitie af tegen Sporting Leiden. De Leidenaren, gedegradeerd uit de derde klasse, kwamen wel in actie, maar de Morsclub zal niet met veel plezier terugblikken op de start van het seizoen. De thuiswedstrijd tegen Meerburg eindigde in een liefst 0-7 overwinning voor de bezoekers, die kan worden beschouwd als één van de sterkere ploegen van de vierde klasse. Wat dat betreft kan de fusieclub komende weekend opnieuw haar borst natmaken, want ook NSV’46, dat afgelopen zomer diverse spelers van TAVV mocht verwelkomen, wordt gezien als een ploeg die dit seizoen in aanmerking komt voor een topklassering. Bij Sporting Leiden, dat deze transferperiode bijna haar gehele eerste elftal zag vertrekken en daardoor een groot deel van het JO 23-team moest doorschuiven naar het vlaggenschip, is klassebehoud de voornaamste doelstelling voor dit seizoen.

AVV Alphen – MMO

Promovendus MMO startte de competitie in mineur, want de derby tegen Woubrugge eindigde in een 0-2 nederlaag. De thuisploeg, afgelopen zaterdag acterend zonder sterkhouders Jelle van Tol en Richard Bakker, gaat in competitieronde twee op bezoek bij AVV Alphen, dat ook het seizoen met een nederlaag begon. In Sassenheim was Teylingen met 4-1 te sterk voor de formatie van Chris Snatersen. Net als MMO zijn ook de Alphenaren, na de degradatie uit de derde klasse, nieuw in deze afdeling. Op papier lijken beide teams erg aan elkaar gewaagd te zijn, dus is komende zaterdag een bezoekje aan Sportpark De Bijlen dan ook zeer de moeite waard.

Meerburg – Teylingen

In competitieronde twee staat er direct een topper geprogrammeerd: Meerburg tegen Teylingen. Meerburg en Teylingen worden, samen met NSV’46 en FC Oegstgeest, getipt als de voornaamste titelkandidaten, dus op papier een potje om naar uit te kijken. Beide clubs meldden zich de laatste twee seizoenen in de top van hun klasse, maar het beslissende stapje kon net niet worden gezet. Meerburg, dit seizoen geleid door Nick Poot en Ronald van Delft, kende een lekker begin van de competitie (0-7 winst bij Sporting Leiden) en ook Teylingen won vrij eenvoudig (4-1 tegen Alphen). De Sassenheimers versterkten zich afgelopen zomer met een aantal spelers met een verleden bij grote broer Ter Leede en ook Meerburg lijkt er kwalitatief op vooruit te zijn gegaan. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide clubs in een 1-2 overwinning voor de formatie van Rob Jonkman.

Stompwijk’92 – SJZ

Stompwijk’92 degradeerde vorig seizoen, na de verloren beslissingswedstrijd tegen Laakkwartier, naar de vierde klasse, maar het vooruitzicht om clubs als Meerburg en SJZ weer in competitieverband te treffen, verzachtte de degradatiepijn op Sportpark De Meerhorst. Komende zaterdag krijgt Stompwijk’92 al direct bezoek van buurman SJZ. Deze ontmoeting trekt traditioneel veel belangstellenden uit Stompwijk en Zoeterwoude-Dorp en dat zal nu niet anders zijn. SJZ wordt misschien niet gezien als de grootste titelfavoriet, maar mag ook dit seizoen gerust als een gevaarlijke outsider worden beschouwd. De Zoeterwoudse club nam deze zomer afscheid van trainer Arie van Duijn en contracteerde Kevin Bos, de vorige voetbaljaargang werkzaam als coach van SJZ O19, als diens opvolger. De Haasbroek-ploeg opende het seizoen met een 2-0 overwinning op Warmunda en mocht zodoende de eerste winstpunten noteren, terwijl Stompwijk’ 92 in de openingswedstrijd met 2-0 bij FC Oegstgeest ten onder ging.

Woubrugge – Nicolaas Boys

Woubrugge begon de competitie, dit seizoen onder leiding van nieuwe trainer Joey Rietbroek, met een fijne uitzege bij buurman MMO (0-2). ‘De Nolina Boys’ handhaafden zich vorig seizoen ternauwernood door hun p/d-serie winnend af te sluiten en ook deze jaargang zullen op Sportpark Bateweg de pijlen in eerste instantie gericht zijn op een verlengd verblijf in de vierde klasse. Ook komende tegenstander Nicolaas moest vorig seizoen alle zeilen bijzetten om zich te verzekeren van lijfsbehoud, maar de ploeg van toenmalig trainer Mo Bougrine (nu Roodenburg) had daar geen nacompetitie voor nodig. Nicolaas Boys had in de eerste wedstrijd van het seizoen direct een weerzien met Bougrine, maar deze hernieuwde kennismaking liep voor de thuisploeg niet goed af (1-2 verlies). Vorig seizoen eindigde het duel tussen Woubrugge en Nicolaas Boys in 2-3 overwinning voor de Nieuwveners.

Warmunda – Floreant

Warmunda zag afgelopen zomer kind van de club Brian van Noort, na enkele seizoenen Valken’68, terugkeren op Sportpark Overbos. Van Noort maakte afgelopen zaterdag zijn competitierentree tegen SJZ, maar de verdediger zag zijn comeback niet worden opgeluisterd met een positief resultaat (2-0 verlies). Komende zaterdag krijgt Warmunda bezoek van Floreant. Voor de bezoekers is het treffen in Warmond gelijktijdig de start van de competitie, want de Boskopers zagen de geplande ontmoeting tegen NSV’46 geen doorgang vinden. Floreant, dit seizoen nieuw in de ‘Leidse’ vierde klasse, eindigde afgelopen seizoen in de vierde klasse D op de vijfde plaats met 48 punten uit 26 wedstrijden.

Overige wedstrijd in deze klasse: Roodenburg – FC Oegstgeest (Zie de Krakerrr van de Week)

Must Read