donderdag, juli 25, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwingen vierde klasse A, zaterdag 2 maart

Voorbeschouwingen vierde klasse A, zaterdag 2 maart

-

Roodenburg – SJZ

Het Leidse Roodenburg ontvangt op het eigen sportpark Noord de nummer drie SJZ. De Leidenaren zullen niet met plezier terugkijken naar de heenwedstrijd, die ging met maar liefst 7-1 verloren. Voor de Zoeterwoudenaren was dat de tweede zevenklapper op rij en op dat moment blaakten de groen-witten van het zelfvertrouwen.

Vanuit die wetenschap wordt aanstaande zaterdag een interessante ontmoeting tussen beide teams. SJZ kende, tot afgelopen zaterdag, een teleurstellende herstart van de competitie. Die nare smaak werd afgelopen zaterdag helemaal weggespoeld en Stompwijk ’92 werd met een 7-1 nederlaag naar huis gestuurd. Hebben de mannen van trainer Kevin Bos de vorm weer teruggevonden? En gaat de geschiedenis met twee zevenklappers op rij zich herhalen?

Als het aan de mannen van trainer Benny Rhioues ligt niet, maar dan zal het wel anders moeten dan afgelopen zaterdag. Tegen de nummer twee Oegstgeest werd kansloos met 5-1 verloren. Roodenburg, op een negende plek, heeft het gaatje geslagen met de onderste regionen maar zal wel een resultaat moeten halen om dat gaatje te houden.

NSV ’46 – Teylingen

Trotse koploper Teylingen gaat op bezoek bij de nummer vier op de ranglijst, NSV’46 uit Noorden. De thuisclub heeft een uitstekende herstart van de competitie met drie overwinningen in vier wedstrijden met een 6-0 winst op Sporting Leiden als laatste wapenfeit. Sowieso heeft het team van trainer Dennis Tijssen een prima hervatting na de winterstop. Weliswaar voor hen werd verloren van FC Oegstgeest, maar ook knap gewonnen van SJZ, een directe concurrent voor de derde plek.

Tegenstander Teylingen kwam de laatste wedstrijd thuis niet verder dan een 0-0 tegen Meerburg en dus  zullen de mannen van trainer Rob Jonkman uit zijn op revanche. Verder gaan de Sassenheimers soeverein richting de titel en wint Teylingen makkelijk hun wedstrijden met mooie cijfers. Na de winterstop werd, naast het gelijke spel tegen Meerburg, drie keer op rij overtuigend met 4-0 gewonnen.

Op voorhand is het echter nog geen uitgemaakte zaak dat Teylingen ook op deze speeldag weer makkelijk zal gaan winnen. Begin oktober stonden beide teams ook al tegenover elkaar en maakten er een spektakel van met een 3-3 gelijkspel. Wordt het nu weer zo’n spektakel?

Nicolaas Boys – FC Oegstgeest

FC Oegstgeest gaat in Nieuwveen op bezoek bij Nicolaas Boys op jacht naar een nieuwe driepunter. Na twee mooie overwinningen op rij zal het team van trainer Huig-Jan Heeringa ook deze wedstrijd moeten winnen om de druk op koploper Teylingen te blijven houden. Afgelopen zaterdag won FC Oegstgeest eenvoudig van Roodenburg met 5-1 en zal die vorm mee willen nemen naar Nieuwveen. Op papier moet dat prima lukken, de groenhemden staan op een zevende plek op ruime afstand van de Oegstgeesters.

De heenwedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Oegstgeest al was dat uiteindelijk wel een zwaarbevochten overwinning. Wordt het in Nieuwveen ook weer een voetbalgevecht?

Meerburg – MMO

Op het sportpark Meerburg  in Zoeterwoude neemt Meerburg het op tegen MMO. Afgelopen zaterdag wist de thuisploeg knap stand te houden tegen koploper Teylingen (0-0) en dat zal het team van trainer Nick Poot het nodige zelfvertrouwen geven. Meerburg doet het goed de laatste weken en behaalt prima resultaten na de winterstop, waaronder de winst in de derby tegen SJZ. Winnen de Rijndijkers ook de aankomende wedstrijd tegen MMO dan kunnen ze zomaar op plek drie staan eind van de middag, zo klein zijn de verschillen. En dan is MMO voor de withemden op papier de ideale tegenstander.

Voor trainer Yorick Boon van MMO is het vooralsnog nog geen seizoen om over naar huis te schrijven. Met drie punten staat het team uit Hoogmade stijf onderaan in de competitie en langzaam raken de plekken boven hen steeds wat verder uit het zicht. Een goed resultaat is dan ook hard nodig.

,,Waar we vorig jaar in de vijfde klasse meer tijd en ruimte kregen om te spelen, is het nu allemaal wat moeilijker geworden. Maar we blijven ervoor gaan, op jacht naar de eerste overwinning in deze vierde klasse” blikte MMO verdediger Nigel Bax terug op afgelopen weekend. Het was hard werken voor MMO maar uiteindelijk lukte het om een punt over de streep te trekken tegen Alphia (3-3). Lukt het MMO om dan eindelijk die eerste winstpartij te gaan pakken dit seizoen? Zaterdag tegen half vijf weten we meer.

Woubrugge – AVV Alphen

Woubrugge speelt aanstaande zaterdag een ‘zes punten’ wedstrijd tegen directe concurrent AVV Alphen. Beide teams staan met elf punten op een gedeelde elfde plek, het doelsaldo van Woubrugge is net iets beter. Om van de onderste (versterkte) degradatieplekken weg te komen moet er gewonnen worden.

Afgelopen zaterdag speelde Woubrugge met 2-2 gelijk op bezoek bij Nicolaas Boys en uiteindelijk kwamen de groenwitten daar goed mee weg. De hoeveelheid kansen die werd weggegeven moet anders aankomende wedstrijd tegen AVV Alphen. Lukt het trainer Joey Rietbroek om zijn team verdedigend beter neer te zetten? Dan moet een mooi resultaat haalbaar zijn.

Verdediger Stan de Groot blikte afgelopen zaterdag na de wedstrijd tegen Nicolaas Boys al even vooruit op aankomende belangrijke wedstrijd. ,,Uit hebben we nog 2-1 van ze verloren dus we hebben alleen daarom al wat goed te maken met ze. Maar ook om een optimale uitgangspositie te hebben voor die dreigende nacompetitie.”

Warmunda – Sporting Leiden

Op sportpark Het Overbos in Warmond nemen de blauwwitten het thuis op tegen Sporting Leiden. De Warmonders staan op dit moment op een zesde plek, maar het verschil tussen nummer drie en zes is slechts twee punten. Winst voor het team van trainers Barry van Rijn en Remco Breuer kan dan ook misschien wel een mooie sprong op de ranglijst betekenen. Warmunda is wel weer toe aan een goed resultaat na twee nederlagen op rij. Lukt het de blauwwitten weer in het goede ritme te komen en opnieuw punten te pakken? Dan moet in ieder geval afgerekend worden met Sporting Leiden.

Voor de Leidenaren is het de komende maanden erop of eronder. Met slechts acht punten uit vijftien wedstrijden staat Sporting Leiden op de voorlaatste plaats en moet het serieus vrezen voor degradatie na dit seizoen. Dit zal niet makkelijk worden voor de Morsbewoners maar trainer Ronald Mink heeft er nog steeds vertrouwen in. „We hebben er nog steeds vertrouwen in, want we moeten in deze terugronde nog spelen tegen Stompwijk’92, AVV Alphen en MMO.’’

Aanstaande zaterdag zal het in ieder geval een stuk beter moeten dan tegen NSV ’46 waarin kansloos verloren werd met 0-6. En toch lukte het de Leidenaren om tot de 38e minuut stand te houden. Lukt het om die lijn de hele wedstrijd door te trekken tegen Warmunda? Na het eindsignaal weten we meer.

Stompwijk ’92 – Floreant

We sluiten deze speelronde af in Stompwijk naar de thuisploeg het opneemt tegen Floreant. Stompwijk staat ‘maar’ twee plekken achter het team uit Boskoop, in punten is het gat inmiddels wel geslagen (negen punten). Tegelijkertijd moeten de Stompwijkers ook met enige angst naar onderen kijken, het gat met de staartploegen is nog maar twee punten. Dat betekent dat een goed resultaat tegen Floreant ook meer dan welkom is.

Afgelopen zaterdag speelde het team van trainer Erik van Manen de derby tegen SJZ en daar zullen met name de withemden niet graag aan herinnerd worden. Kansloos werd met 7-1 verloren bij de buren in Zoeterwoude maar de wedstrijd daarvoor werd knap met 2-0 gewonnen van runner-up FC Oegstgeest. Met name die laatste knappe overwinning op de nummer twee moet aanknopingspunten bieden voor een goed strijdplan tegen Floreant.

Must Read