zaterdag, juli 20, 2024
HomeFC OegstgeestInterviews FC OegstgeestFC Oegstgeest blijft de jager na winst bij MMO

FC Oegstgeest blijft de jager na winst bij MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag) – FC Oegstgeest, sinds vorige week weer helemaal terug in de kampioensrace, ging afgelopen zaterdag op bezoek bij hekkensluiter MMO. De Hoogmadenaren zijn de laatste weken in goeden doen en zijn op eigen natuurgrond voor elke ploeg in de vierde klasse een lastig te nemen horde. MMO was in het eerste half uur van de wedstrijd gelijkwaardig aan de runner-up, maar twee doeltreffende vrije trappen van Floyd de Ridder gaven de Voscuyl-bewoners een beslissend zetje in de rug. In de tweede helft bleef de formatie van Yorick Boon dapper strijden voor een beter resultaat, maar het waren de Oegstgeestenaren die nog tweemaal toesloegen (5-1).

MMO-doelman Albin van Wieringen blikte met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. ,,Ik denk dat we in grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig waren aan FC Oegstgeest. We waren erg ongelukkig bij die vrije trappen. De eerste werd van richting veranderd en bij die tweede werd ik verrast door de harde tegenwind. Normaal gesproken gaat zo’n bal een meter over, maar nu daalde de bal plots en ging via de onderkant van de lat het doel in. Via een mooie treffer van Barry Verboon kwamen we vlak voor rust op 3-1. In de tweede helft hebben we erg nog alles aan gedaan om terug te komen maar het zat er helaas niet meer in. Van een ploeg als FC Oegstgeest kun je natuurlijk verliezen, maar 5-1 is wel wat geflatteerd. Ik hoorde net dat onze concurrenten, Woubrugge en Sporting Leiden, wel gewonnen hebben en dat maakt het voor ons niet eenvoudiger op. We blijven echter ook de laatste wedstrijden volop strijden en wie weet valt het kwartje voor ons nog de goede kant op’’, zo keek de doelwachter alweer vooruit.

FC Oegstgeest-trainer Huig-Jan Heeringa vond ook dat de overwinning van zijn ploeg wat te ruim bemeten was. Heeringa: ,,MMO blijft altijd, zeker in eigen huis, een lastige ploeg om te bestrijden, dus wat dat betreft was er vooraf zeker geen onderschatting van onze kant. Ik vond MMO na rust goed spelen, maar wij waren effectiever bij het afronden. Het klopt dat we vandaag koploper hadden kunnen zijn, maar daarvoor waren we afhankelijk van puntenverlies van Teylingen bij SJZ. Dat is niet gebeurd, dus zijn we nu niet de prooi maar blijven de jager. Het enige wat we kunnen doen, is zelf onze wedstijden winnen en hopen dat de concurrentie nog wat punten laat liggen. Promoveren naar de derde klasse blijft onze doelstelling en als dat niet rechtstreeks via een kampioenschap kan, dan maar via de nacompetitie. We moeten er echter ook voor waken dat we ons niet te snel rijk rekenen, want voorlopig hebben we nog niets’’, aldus de realistische Heeringa tot besluit.

FC Oegstgeest – MMO 5-1 (3-1) 27. Roelen 1-0, 34. De Ridder 2-0, 36. De Ridder 3-0, 38. Verboon 3-1, 59. Winkelman 4-1, 78. De Vries 5-1.

Bijz: wedstrijd gespeeld bij MMO. De heenwedstrijd eerder dit seizoen werd bij FC Oegstgeest gespeeld.

 

Must Read