dinsdag, juli 23, 2024
HomeFC OegstgeestInterviews FC OegstgeestMeerburg houdt hoop op promotie na zege bij FC Oegstgeest

Meerburg houdt hoop op promotie na zege bij FC Oegstgeest

-

Vierde klasse (zaterdag) – FC Oegstgeest leek titelfavoriet Teylingen in de laatste competitierondes nog de stuipen op het lijf te kunnen jagen, maar na de thuisnederlaag van de Voscuyl-ploeg tegen Meerburg (0-1), en de eenvoudige uitwinst van de rood-zwarten bij Sporting Leiden, kunnen de kampioenslingers in Sassenheim uit het vet. Met nog twee wedstrijden te spelen leidt de formatie van Rob Jonkman met vier punten voorsprong op FC Oegstgeest, waardoor komende zaterdag een zege van de rood-zwarten bij Woubrugge volstaat voor het hijsen van de kampioensvlag op de Roodemolen.

De bedoelingen van Meerburg bij runner-up FC Oegstgeest waren al direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Jean-Paul Jager duidelijk zichtbaar. De bezoekers overrompelden de gastheren en kregen in de eerste 90 seconden van de wedstrijd al liefst 3(!) grote kansen op de openingstreffer, maar paal (Floris Hazenberg) en FC Oegstgeest-doelman Gijs Jansen stonden een vroege 0-1 in de weg. Ook in het resterende gedeelte van de wedstrijd bleven de bezoekers de bovenliggende partij, maar het duurde tot een kwartier voor tijd voordat deze overmacht ook op het scorebord zichtbaar werd. Na een voorzet van Tim Straathof was het Simon Hazenberg, die hoog boven iedereen uittorende en het leder tegen de touwen kopte (0-1). Joey Driessen leek in de tiende minuut van de blessuretijd het Zoeterwoudse feestje alsnog te gaan verstieren, maar Jager annuleerde de treffer vanwege buitenspel.

FC Oegstgeest-trainer Huig-Jan Heeringa blikte kort na afloop terug op de wedstrijd:,,We hebben vandaag niet ons gewenste niveau gehaald, maar dat had ook te maken met de tegenstander. Meerburg greep ons vanaf de eerste seconde bij de strot en daar hadden we het vooral in het eerste kwartier erg lastig mee. Daarna kwam de wedstrijd meer in balans en leek het na rust naar een gelijkspel te kabbelen. We hebbe in de slotfase er nog alles aan gedaan om toch nog een punt te pakken, maar dat zat er niet meer in. Alles bij elkaar denk ik dat de zege van Meerburg terecht is’’, aldus een realistische Heeringa.

Meerburg-trainer Nick Poot kon zich wel vinden in de woorden van zijn collega. ,, Ik denk dat de jongens een groot compliment verdienden voor wat ze vandaag hebben laten zien. Het is jammer dat we niet eerder afstand van FC Oegstgeest hebben genomen, maar uiteindelijk valt die verdiende goal dan toch. We hebben gedurende het seizoen stappen voorwaarts gemaakt en spelen nu ook stukken volwassener dan in het begin van de competitie. De overwinning van vandaag is voor ons de bevestiging dat we op de goede weg zijn en nu willen we ook door’’, zo eindigt Poot.

Door de overwinning bij FC Oegstgeest bleef Meerburg uitzicht houden op promotie naar de derde klasse, een niveau dat de club al jarenlang ambieert. Na de degradatie in het seizoen 2016/2017 uit de tweede klasse zondag kozen de Rijndijkers voor een overstap naar het zaterdagvoetbal. De Meerburgers werden toen door de KNVB verplicht om in de vierde klasse zaterdag te starten en sindsdien is het de Zoeterwoudse club niet gelukt om een stapje hogerop te maken. Meerburg groeide de laatste jaren qua ledenaantallen uit haar jasje, maar de sportieve prestaties van het vlaggenschip hielden geen gelijke tred met de expansie van de club.

Of promotie dit seizoen eindelijk wel gaat lukken, is nu nog koffiedik kijken. De huidige selectie is sinds de komst in de winterstop van doelman Jesse Haak en verdediger Levi Paulides in ieder geval duidelijk meer in balans, dan in het vorige kalenderjaar. Haak beschikt over keeperskwaliteiten, die bij elke willekeurige eersteklasser niet zouden misstaan, terwijl Paulides tegen FC Oegstgeest met name voor rust een uitstekende partij speelde. De voetballende kwaliteiten van Paulides staan bij vriend en vijand buiten kijf, maar zijn opspelende temperament wil hem nog wel eens parten spelen. Poot besloot wijselijk om Paulides tegen FC Oegstgeest tijdig naar de kant halen, waarna Maarten Klumperman, die overigens prima inviel, zijn plek in de verdediging overnam.

De weg naar (promotie) succes voor Meerburg is nog lang, maar op de Oegstgeestse bodem lieten de zwart-witten zien dat ze sinds de jaarwisseling zijn getransformeerd tot een opponent, waar iedere (p/d)tegenstander rekening mee moet houden.

FC Oegstgeest – Meerburg.0-1 (0-0)  74. S. Hazenberg 0-1

Opstelling FC Oegstgeest: Jansen, De Vries, K. Driessen (37. Roelen), Winkelman, Petronella, Morin, Van der Meel (80. Brom), J. Driessen, Visser, Alberts (46. Van Moorsel), Overvliet (80. De Ridder).

Opstelling Meerburg: Haak, Verra, Straathof (60. M. Klumperman), Paulides, S. Hazenberg, Jasperse (75. Van Haaster), Barthen (90. Derksen), T. Klumperman, Van Steen (75. Schade), F. Hazeneberg, Overduin.

Must Read