woensdag, juli 17, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWarmunda 'opeens' in de problemen

Warmunda ‘opeens’ in de problemen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Warmunda deed een tijd mee om pakweg de vierde/ vijfde plaats, maar na de voorlaatste speeldag is de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer nadrukkelijk in de problemen gekomen. Door een 0-2 thuisnederlaag tegen Nicolaas Boys staat de ploeg ondertussen onder de streep die verplicht tot nacompetitie. Er zal volgende week gewonnen moeten worden van FC Oegstgeest en derhalve zijn de vooruitzichten beduidend minder dan in de voorbije maanden.

Van Rijn: ,,Het is wel verklaarbaar, maar de realiteit liegt niet. We zijn onderweg belangrijke spelers kwijt geraakt en zij zijn ook niet meer inzetbaar. Dat laat zich voelen. Iedereen doet zijn stinkende best, maar het zelfvertrouwen wordt broos wanneer je langere tijd mindere resultaten boekt. We kunnen als staf niet klagen over de arbeid die wordt geleverd of de energie die erin wordt gepompt. Maar het is voor het moment even niet goed genoeg en als anderen wel de punten pakken dan zak je vanzelf weg op de ranglijst.”

In Warmond stonden beide verdedigingen best goed en aanvallend was het vooral onmachtig, constateerde Van Rijn. ,,We hebben een snelle voorhoede met jongens die een goal kunnen maken, maar zij hebben het even niet. Dat is geen verwijt, want op andere posities laten we ook wel eens steken vallen. Je doet het met elkaar en we zijn er aan toe dat het tij keert. Geluk moet je evenwel afdwingen en we hebben onszelf nu in een lastige situatie gemanoeuvreerd.”

De geplaagde trainer spreekt niet van paniek. ,,We moeten vooral bij elkaar blijven en keihard blijven werken. We hebben deze slag verloren, maar nog niet de oorlog. Het is duidelijk dat we een zware pot tegemoet gaan bij FC Oegstgeest, maar mocht dat fout gaan dan is er nog altijd een herkansing via de nacompetitie. Het is wat het is voor dit moment. Wij zijn als staf nog altijd van mening dat we in de vierde klasse horen en daar gaan we alles aan doen. Als het goede gevoel terugkeert dan is Warmunda in staat om het tij tijdig te keren.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read