zaterdag, juli 20, 2024
HomeWarmundaWarmunda interviewsWarmunda blijft vierdeklasser na ruime zege op Simonshaven

Warmunda blijft vierdeklasser na ruime zege op Simonshaven

-

Nacompetitie vierde/ vijfde klasse- Waar een ander de 3-0 ruststand als een gelopen koers beschouwde, daar deelde clubicoon Jos Halman dat gevoel allerminst: ,,Ja, het lijkt heel wat, maar straks maken die gasten al of niet knullig de 3-1 en dan zijn de rapen gaar, ik ben er niet gerust op.” De reserveverzorger, trainer van de jeugd, fan van de Warmonders en supervrijwilliger wees naar het feit dat Simonshaven zeker het eerste half uur gelijkwaardig was aan Warmunda en een aantal keren venijnige speldenprikken uit had gedeeld. Toen de club uit het slechts 583 zielen tellende dorp vijf minuten voor tijd inderdaad dat doelpunt maakte slaakte hij nog eens een diepe zucht: ,,Zie je wel!” Pas na de 4-1 en het direct daarop volgende eindsignaal viel alle spanning van de afscheid nemende Halman af.

Alles marcheerde dit seizoen lange tijd niet onaardig voor Remco Breuer, Barry van Rijn en hun mannen. Opeens kwam er echter danig de klad in en wel na de 3-0 thuiszege op MMO op 16 maart. Daarna volgden acht ontmoetingen zonder winst. Vandaag kwam een eind aan de negatieve reeks. Rechter vleugelverdediger Reza Rajabzadah:  ,,Een volkomen terechte overwinning denk ik, hoewel Simonshaven aardig van zich afbeet in de eerste dertig minuten. Ze hebben lange en sterke spelers en daar hadden wij als ‘kleine mannetjes’ best wel moeite mee. Na de 1-0 kregen we grip op hun spel en controleerden wij de wedstrijd.”

Dat Simonshaven niet te onderschatten viel bleek in het eerste deel van de ontmoeting uit razend gevaarlijke acties van onder andere Koen de Vette en Guus Voulon. Ard van Veelen kopte zelfs raak, maar tot opluchting van de blauwwitten bleek hij dat in buitenspelpositie gedaan te hebben. De eerste twee goals van Warmunda gaven wellicht het verschil aan tussen een vierde- en een vijfdeklasser. Eerst troefde Thomas van Kesteren de centrale verdediger van Simonshaven af en verschalkte van afstand de doelman van de tegenstander. De tweede treffer was het gevolg van uitstekend voetbal: Kevin van Bentem snelde weer eens langs zijn directe tegenstander waarna Van Kesteren zijn afgemeten voorzet knap inkopte. Toen Nick van Riessen de 3-0 voor zijn rekening nam was de overwinning in de knip. Dat was althans de overtuiging van het grootste deel van de luidruchtige, zeer enthousiaste Warmondse aanhang.

Rajabzadah blikt nog even terug op de mindere periode: ,,We kregen te maken met blessures, spelers die op vakantie waren of om andere redenen niet aanwezig konden zijn. Dat ging ten koste van het spel en de resultaten, maar je ziet aan de wedstrijd van vandaag dat we echt wel kunnen ballen. We hebben de laatste weken hard getraind en waren vandaag voor honderd procent gefocust.”

Die focus viel naarmate het einde van het treffen naderde wat weg en onnodig geklungel achterin gaf Van Veelen de kans om de 3-1 te scoren. Daarmee had Simonshaven het kruit verschoten en uiteindelijk mocht ook invaller Abe van Velzen zijn doelpuntje meepikken. De schijnbaar onvermoeibare en volbloed Warmonder Rajabzadah kijkt al over de zomerstop heen:  ,,Ik ben er zeker van dat wij volgend jaar een rol van betekenis gaan spelen in de vierde klasse, dat kun je rustig noteren.”

De feestvierende fans van de Warmonders hoorden zijn woorden niet gezien hun uitbundig gezongen ,,Zonder Jos (Halman) zijn wij de klos.” Een mooie blijk van waardering voor het icoon die rond kwart voor vijf eindelijk gerust kon ademhalen.

Warmunda-Simonshave 4-1 (3-0). 18. Van Kesteren 1-0, 30. Van Kesteren 2-0, 45+2. Van Riessen 3-0, 84. Van Veelen 3-1, 90+7. Van Velzen 4-1.

Basisopstelling Warmunda: Kerkvliet, Van Leeuwen, Van Noort, Holverda, Schiferli, Van Riessen, Kortekaas, Rajabzadah, Korenvaar, Van Bentem, Van Kesteren.

Basisopstelling Simonshaven: Kok, Bos, Van Veelen, Bresser, Roos, Van Scholl, Brekelmans Van Veelen, Bochove, De Vette, Voulon.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read