woensdag, juni 19, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, aflevering 2, 11-18 augustus

Lopend Vuurtje, aflevering 2, 11-18 augustus

-

Een nieuw seizoen Lopend Vuurtje. Jarenlang heeft Ruud Fray de websites van ‘onze’ clubs uitgeplozen, Twitter (sindskort X) op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Een formule die alom meer dan gewaardeerd werd en wordt. Daar gaat LeidenAmateurVoetbal mee door, niet door Ruud (hij blijft op andere fronten actief binnen LeidenAmateurVoetbal), maar door Cees Mentink, die zijn serie ‘Helden’ heeft beëindigd en popelt om Lopend Vuurtje – net als Ruud – tot zijn ‘kindje’ te maken. Missen jullie iets in Lopend Vuurtje, laat het weten. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering 2 – seizoen 2023-2024 – 10 t/m 17 augustus

Ouwe getrouwen van de club vergeet je niet

Hoe vaak gebeurt het niet, dat vrijwilligers na jaren ‘in dienst’ van de club te zijn geweest, worden vergeten? Veel, helaas. Weg is weg. Bij jubilea, feestjes of reünies denkt men er niet aan hen uit te nodigen. Jan Lovink, de samensteller van het wekelijkse Roodenburg Aktueel, is een positieve uitzondering, hij blijft alles zo veel mogelijk in de gaten houden. Een voorbeeld: Onlangs overleed Mar Koolen, zij werd 86 jaar. Mar en haar man Flip hebben jarenlang de kantine van Roodenburg beheerd. Een taak die heel wat uurtjes per week kost. Ze namen na  gedane arbeid afscheid, het contact verwaterde. De leeftijd, hè. Lovink herdenkt Mar en wenst haar man en familie sterkte. Zo hoort het.

Walking Football bij Warmunda?

Stil zitten kunnen ze niet in Warmond. Tijdens de zomerse weken is bij Warmunda keihard gewerkt. Uiteenlopende activiteiten stonden op de to do-list. Stonden, want er is veel gerealiseerd. Er kwam een spiksplinternieuwe koffiemachine, de website is in samenwerking met Sportlink, in een nieuw jasje gestoken, de kantine is voorzien van een muziekcomputer, er is geschilderd, het hoofdveld onderhouden en voorzien van nieuwe belijning, en de kunstgrasvelden ogen weer als nieuw. Op 6 september zal de kantine bevolkt worden door ‘ouderen’. Op deze woensdagavond wordt informatie gegeven over Walking Footbal. Dat alles staat te lezen in de Nieuwsbrief, die de hilarische titel Wartaal kreeg.

EMM ’21, Kickers ’69, MMO, ROAC, Woubrugge gaan penalty’s schieten

Het zal weinigen verbazen wanneer er extra verkeersdrukte richting Woubrugge is op vrijdag 25 augustus. Vooral rond het avondspitsuur zullen beveiligers moeten worden ingezet. Waarom? Dat wordt snel duidelijk. Vanaf 18.30 uur staan voetballertjes en keepertjes op het veld van Woubrugge. Dan wordt er gestreden om de Kaag en Braassem Penaltykampioenschappen. De beste schutters van vijf voetbalverenigingen (EMM ’21, Kickers ’69, MMO, ROAC, Woubrugge) hebben zich via voorrondes geplaatst voor de Grote Finale. Jongens en meisjes. Iedereen, ook van buiten Kaag en Braassem is welkom om dit spektakel mee te maken. Familie, vrienden, kennissen, klasgenootjes, buren en huisdieren. Vuurwerk is niet toegestaan.

Maarten Koop, al 25 jaar VVSB’er, assistent-trainer hoofdmacht

Hij heeft al alles gedaan bij VVSB, een kwart eeuw lang. Maarten Koop. Veruit de meeste jaren als jeugdtrainer en het afgelopen seizoen als  coach van de JO-19-1. Nu is hij toegetreden tot de technische staf van het vlaggenschip, als assistent van trainer Wilfred van Leeuwen. Een geweldige uitdaging. Elke Leidenaar die een JA-sticker op de deur heeft geplakt, ontvangt het Leids Nieuwsblad. Hij is de redacteur van deze h-a-h-krant. Sportief heeft Maarten geroken aan het hoogste bij VVSB, onder trainer Paul van der Zwaan en Wout Holverda.

Maarten Koop, assistent-trainer bij VVSB

 Saïd Hamulic, van Leiderdorp, via Leiden, Bulgarije en Polen naar Arnhem

Let op: dit seizoen gaat Saïd Hamulic van zich laten horen. De nu 22-jarige aanvaller van Bosnische afkomst, heeft meer in zijn bagage dan menige leeftijdgenoot. De op 12 november 2000 in Leiderdorp geboren Saïd heeft gevoetbald bij RCL, UVS, Alphense Boys, Go Ahead Eagles. Na een jaar Quick Boys, begon zijn reis om de wereld. DFK Dainava, Botiv Plovdiv, FK Süduva, Stal Mielec, en Toulouse. Vrijdag 11 augustus debuteerde hij bij Vitesse uit tegen Volendam, 1-2. Saïd gaf direct zijn visitekaartje af en kreeg vlak voor tijd een applauswissel. Zo jong  en al zoveel clubs versleten. Hij kan dat? Noem hem een enfant terrible, die her en der de kont tegen de krib gooide. Bezorg hem een warm bad en Saïd blijkt de liefste jongen in de harde wereld die profvoetbal heet. Even thuis bij zijn ouders in Leiderdorp, wandelde hij tussendoor naar waar het allemaal begon. RCL. Hamulic praatte met Marcel IJzendoorn, zijn allereerste trainer. Een warm halfuurtje. Let op hem, op Saïd Hamulic.

Bij Foreholte alles strak en glad in de verf

Lekker. De geur van verf hangt nog rond het complex van Foreholte. Geen wonder, de vaklieden van hoofdsponsor Van Kesteren Schilders hebben het kleedkamergebouw en het nieuwe terras onder handen genomen. De verf zit er strak en glad op, geen druppeltje te bespeuren. Het familiebedrijf Van Kesteren staat bekend om zijn hoge kwaliteit schilder-, behang- en glaswerken. Met focus op vitaal, veilig en duurzaam. Op 23 september opent Foreholte het seizoen uit tegen EMM ‘21, een week later staat de topper thuis tegen Olympia Gouda op het programma.

In Memoriam Lukas van der Valk

Van het onlangs plotselinge overlijden van Lukas Anthonius van der Valk hebben wij met verdriet kennisgenomen. De Van der Valk familie en de (fusie) club Voorschoten ’97 zijn door de jaren heen op tal van manieren met elkaar verbonden. Het verlies van Lukas treft ons maar de familie des te meer. Lukas voetbalde ooit – evenals vader Arie – bij de voorganger van Voorschoten ’97, SVLV met diverse leden van deze club.

De Van der Valk familie heeft als sponsor, leverancier en als naamgever van diverse evenementen bij onze club een lange historie. Kleinkinderen Van der Valk voetballen nog steeds bij ons, heel veel leden hebben gewerkt bij De Gouden Leeuw, en hebben Lukas ook persoonlijk gekend.

Als blijk van medeleven en rouw zullen we bij de eerste thuiswedstrijd van onze eerste elftallen de clubvlag halfstok hangen en met rouwbanden spelen. Ook de sponsor vlag met de Van der Valk Toekan zal halfstok hangen bij die gelegenheden.

Peter van Dijken, Voorschoten ’97.

Zevenklappers van oma Ciska en kleinzoon Joshua

Oma Ciska van Egmond heeft indertijd het vrouwenvoetbal een flinke boost gegeven. Eerst bij DOSR en later bij Alkmania. Oma was een harde, gezegend met een rechtse ‘poot’, die tegenstandsters deed huiveren. Oma werd kampioen en bleef een fanatieke supportster van het vrouwenvoetbal. Ze haalde de kranten na een 7-klapper. Door Oma is kleinzoon Joshua nu ook een voetballer met wie rekening moet worden gehouden. Wat gebeurde onlangs? Joshua trapte er ook 7 in en evenaarde zijn lieve, nog steeds charmante oma. Of Ciska, stel dat ze nu 23 jaar was, in het Nederlands Elftal behoort te staan, antwoordt zij: ‘Ja, wat zal ik zeggen, in alle bescheidenheid, denk ik van wel. Maar dat vindt iedereen van zichzelf. Haha.’ Ciska was kopsterk, snel, had overzicht en draaide menige defensie dol.’ Zie het interview van enige tijd geleden met Ciska ……

Zie ook: https://leidenamateurvoetbal.nl/2018/uit-de-oude-doos/ciska-van-egmond-over-haar-glanzende-voetbalcarriere-we-werden-elk-jaar-wel-kampioen/

Hazerswoudse Boys: ‘Jeugdopleiding is onze levensader’

Hazerswoudse Boys wil dankzij de detachering van een ervaren Hoofd Jeugdopleiding, haar Jeugdopleiding optimaliseren. Met ingang van het seizoen 2023-2024 zal de Jeugdopleiding van de club professionele ondersteuning krijgen teneinde het Jeugdkader optimaal te begeleiden. Doel: gestroomlijnder doorstroming naar de senioren. Hazerswoudse Boys hecht waarde aan een gestructureerde jeugdafdeling en wil doorgroeien naar een ideaal leerklimaat voor de jeugd. Om die reden zijn Hazerswoudse Boys en Jeugdopleiding een samenwerkingsverband aangegaan. De vereniging is realistisch maar bezit de gezonde ambitie om Hazerswoudse Boys tot volle wasdom te laten komen. Jeugdvoetbalopleiding is gespecialiseerd in alle facetten van het opleiden van jeugdspelers. Zij is landelijk actief bij een groot aantal verenigingen. Jeugdvoetbalopleiding zal de technische coördinatie verzorgen om tot een ‘rode draad’ te komen vanaf de pupillen tot de senioren. Een belangrijke doelstelling om het jeugdkader te ondersteunen en te begeleiden om de visie en het beleid van Hazerswoudse Boys te vertalen in de praktijk.

De mannen die de rode draad vorm gaan geven bij Hazerswoudse Boys. Vlnr: Petra van Lith (Jeugdvoetbalopleiding), Joop de Gelder (Technische Zaken, Hazerswoudse Boys), Mark v/d Horn (Jeugdvoetbalopleiding), Rens van Nierop (voorzitter Hazerswoudse Boys).

Jeugd in het nieuw bij Meerburg en: pas op voor fietsendieven

Goed nieuws van Maaike, Wendy en Chantal van de Kledingcommissie van Meerburg. De nieuwe shirts zijn binnen en kunnen zaterdag tussen 09.00-12.00 uur in kleedkamer 7 worden opgehaald. Om chaos te voorkomen, wordt één persoon per team verwacht. Uitzondering: Mark van Dam zal de shirts  aanstaande woensdag uitdelen en Christa Hofstra  doet dat maandag over een week. Goed geregeld. Op zaterdag 26 augustus (10.00-12.00 uur) en op zaterdag 02 september (12.00-13.30 uur) zijn er ruilmomenten in de kiosk boven in de kantine.

Minder prettig nieuws: Er worden de laatste tijd met grote regelmaat bij Meerburg elektrische fietsen gestolen. Dit gebeurt meestal ’s avonds, wanneer de lichten op de veld net zijn uit gezet. Ga naar: https://www.want.nl/elektrische-fiets-niet-gestolen-hoe/.  Daar staan tips hoe jij je kans kunt verkleinen dat je fiets wordt gestolen.

Nieuwe voorzitter op komst bij RCL?

Graag maken wij bekend dat Frits Wentholt zich kandidaat heeft gesteld als voorzitter. Hier zijn wij heel erg blij mee. Frits is een goede bekende bij de club. Elke zaterdag is hij te vinden op het veld als scheidsrechter. Dit zal hij dan ook blijven doen. In de komende maanden gaat hij meelopen met ons en zal hij met verschillende RCL-ers gesprekken voeren. Bij een positieve uitkomst van beide kanten zullen wij hem voorgedragen bij de eerstvolgende ALV. (verwachting begin november) Mocht je hem zien, schroom dan niet om hem even de hand te schudden en alvast kennis te maken.Wij wensen hem veel succes!

Bestuur RCL

16 augustus, gestaald kader SJZ trapt af

Het derde elftal van het Zoeterwoudse SJZ bestaat vrijwel geheel uit voormalige 1ste elftalspelers. En dat elftal trapt beslist nog een aardig balletje. Afgelopen seizoen werden de groen/witten kampioen door gerenommeerde tegenstanders als VVSB 2, FC Lisse 3, Quick Boys 3, Ter Leede 3, Valken ’68 3 en Noordwijk 4 achter zich te laten. Het geheim was wellicht dat incidenteel een gasttrainer voor de groep stond. Woensdag 15 augustus was dat Ronald Rosdorff. Hij was hoofdtrainer bij SJZ in de periode 2011-2014. Nu had hij zijn oud-pupillen eenmalig opnieuw onder zijn hoede. Als vanouds had Rosdorff een degelijk trainingsplan en was hij voor iedereen luid en duidelijk hoorbaar. Van een ontspannen zomeravondtraining was geen sprake. Onbekend is welke spelers de dagen erna last hadden van spierpijn. Ze konden zich voor een extra massage melden bij Gerard v/d Hoeven.

Ronald Rosdorff in actie op Sportpark Haasbroek bij SJZ

Belangrijk bericht van Jan Lovink (Roodenburg)

‘Mijn Stop de Persen heeft niets met voetbal te maken,’ mailt Jan, ‘maar met biljarten. Let op: onder de naam Pelikaan doen wij komend seizoen mee met 3 teams libre en 2 teams driebanden. Wij hebben nog 2 biljarters libre nodig. Informatie bij Jean Marc van Steenbergen, telefoon 06 – 293 932 90 (lekker nummer!).

Kevin Wassenaar duikt op bij UVS

Tweedeklasser UVS speelde j.l. dinsdag een oefenpot tegen SJC en opvallend was dat Kevin Wassenaar tussen de palen stond. Even om uitleg gevraagd bij het kader van UVS. Delano van Wanrooij keert toch niet terug bij de blauwwitten, Wesley Kerkvliet vertrok en er zijn blessures bij andere sluitposten. De routinier is daardoor gestrikt. Later meer over de club en natuurlijk over de beschikbaarheid van doelwachters daar.

Joop van Huut in het zonnetje gezet bij ‘Voetbalstart’ van RCL

Voetbalclub RCL heeft het nieuwe seizoen traditioneel afgetrapt op het veld in Sportpark De Bloemerd. Burgemeester Laila Driessen mocht woensdagochtend voor de laatste keer samen met oud-voorzitter Dick van der Bijl de ‘Voetbalstart’ openen.

Bij de aftrap van de Voetbalstart werd Joop van Huut in het zonnetje gezet. Van Huut heeft 35 jaar lang de Voetbalstart georganiseerd en neemt nu afscheid van de club. Tijdens het openingswoord werd van Huut nog even in het zonnetje gezet. Hij kreeg als dank voor zijn inzet de afgelopen jaren een bos bloemen. Ook wordt er binnenkort bij RCL gespeeld om de Joop van Huut cup.

Terecht in het zonnetje gezet bij de ‘Voetbalstart’ van RCL

Een nieuw seizoen komt met nieuwe uitdagingen. Bij RCL liggen deze niet zo zeer op het veld, maar in de organisatie er omheen. Eerder dit jaar nam Dick van der Bijl al afscheid als voorzitter, maar er is nog geen opvolger gevonden. Ook komt de club vrijwillige handjes tekort en hebben meerdere bestuursleden aangegeven te willen stoppen. Voor al deze functies worden dus nieuwe mensen gezocht (bericht met dank aan mediapartner Sleutelstad)

Must Read