donderdag, juni 13, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs ’t Lijntje, deel 3 (week 35)

Langs ’t Lijntje, deel 3 (week 35)

-

Langs ’t Lijntje

Ditjes en datjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, berichten die iedereen behoort te weten. Er is ruimte voor alles wat er leeft binnen verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je weetjes naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 

Langs ’t Lijntje, deel 3 (week 35)

 • Leidenamateurvoetbal is ruim drie weken geleden begonnen aan het dertiende seizoen. Er wacht ons een uitdaging met werkzaamheden voor 33 clubs (34 teams) en liefst 48 deelnemers aan de Sportiff LAV Cup. We gaan er keihard tegenaan en willen blijven doen wat beloven. Onze tikkievrienden hebben ons in de zomer ook weer geholpen. Helaas werden best aardig wat ’tikkies’ genegeerd of vergeten ondanks een akkoord. Jammer, want we kunnen alle steun gebruiken. Natuurlijk kan het alsnog. Ook als jij ons nog niet had laten weten tikkievriend te willen worden. Daarmee steun je ons voor een tientje per seizoen. Een appje naar 06-23296461 volstaat al. Jouw naam zal dan desgewenst (even aangeven svp) worden toegevoegd aan deze pagina: https://leidenamateurvoetbal.nl/tientjesvriendjes/. Bij interesse om een donateurschap of businessclubpartnerschap aan te gaan, mail dan even kort naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Dan nemen we zsm contact op. Op voorhand grote dank, alle steun is welkom (en ook nodig!)
 • Verdriet bij ASC. Op 2 september zouden de cricketers de sleutels van de velden overdragen aan de voetballers. Dat gaat niet door. Geschrapt van de Evenementenkalender. Onvoldoende animo. Een aderlating bij de tradities minnende club. Emiel Sluyterman (clubman pur sang) heeft er slapeloze nachten van.
 • De strijd om de Vossencup tussen FC Oegstgeest en ASC is wederom gewonnen door de thuisclub. Het werd 1-0. Het doelpunt kwam van de slof van de 28-jarige Italiaanse Nederlander Marco Gianfiglio. Dat hij op de schouders ging, mag duidelijk zijn. Marco liet de verzamelde pers weten komend seizoen de meeste doelpunten voor zijn rekening te nemen.
 • De trainers Ronald Mink en Aad Vermont en Arjan Brugman (verzorger/conditie- en hersteltrainer) van Sporting Leiden hebben de selectie afgebeuld aan de Klinkenbergerplas. Er is na de looptraining wat afgelachen… jaja, als de bekende boer.
 • Het seizoen bij vv Teylingen wordt boeiend, de club bestaat 100 jaar. Tal van festiviteiten zijn in voorbereiding. De aftrap afgelopen zondag, verzorgd door Play2Improve en eigen trainers bracht een massa jeugd op de been.
 • Voor het eerst met volledige samenwerking met de familie is begonnen aan een serie documentaires over het leven van Johan Cruijff. Interviews met 1000-en-een bekenden uit de voetbalwereld en unieke filmbeelden. Het volgens de makers meesterwerk wordt gelijktijdig wereldwijd
 • Scheidsrechter F. Reyneveld wordt 74 jaar op 26/8; collega S. de Groot 30 jaar op 20/8.
 • Het bestuur van Topsport Leiden heeft alle politieke partijen dringend opgeroepen om de Vijf Meihal en de 3 Octoberhal voorlopig open te houden.
 • DoCoS en Sporting Leiden willen zekerheid over de uitbreiding van hun veldruimte in het sportpark. Dat kan wel, maar dan moet de 3 Octoberhal juist wel tegen de vlakte.
 • Warmunda begint Clubkadercoaching. Warmunda heeft sportplezier en een veilige sportomgeving als speerpunten in het beleid staan. Om een positieve clubcultuur te realiseren is het belangrijk dat trainers/coaches zowel sportinhoudelijk als ook pedagogisch en didactisch bekwaam zijn. Trainersbegeleiding kan daarbij helpen. Daarom introduceert de club i.s.m. de  gemeente Teylingen en Combibrug deze begeleiding. De kick-off was afgelopen in de kantine tijdens de openingsochtend voor de Jeugd. Alle trainers/coaches waren uitgenodigd. Ouders waren ook welkom.
 • Hoofdsponsor Van der Peet van NSV ’46 bestaat 75 jaar. Ter gelegenheid daarvan plaatst de maker van o.m. trailers en carrosserieën 75 dagen elke dag een andere, oude foto op zijn website. Hartstikke origineel. Haast je naar vanderpeet.nl.
 • Wanneer RONALDO zich in Nederland zo zou gedragen als nu in de zandbak van Saoedi-Arabië (scheidsrechter duwen en uitschelden) zou het verwende kreng voor jaren worden geschorst.
 • Vacature bij SV Kickers ’69: Scheidsrechtercoördinator. Het is verheugend dat de ledenaantallen bij clubs zo groeien, het betekent wel dat er weer meer wedstrijden worden gespeeld. Dus, zijn er mannen-in-het-zwart nodig, die worden aangestuurd door een coördinator. Voor die uitdagende vrijwilligerstaak os een sportliefhebber met organisatietalent op zijn plaats. Hij/zij plant scheidsen voor bovenbouw- en seniorencompetities, houdt contact met de fluitisten, werkt samen met het wedstrijdsecretariaat en de teamleiders en is een probleemoplosser bij last-minutewijzigingen. Neem contact op: vrijwilligers@svkickers69.nl
 • Frans Brocken, de bekende sportverslaggever en sportfotograaf, oud-voetballer van DoCoS is op 94-jarige leeftijd overleden. Lees het interview met Frans, dat enkele jaren op deze site stond: https://leidenamateurvoetbal.nl/2014/redactioneel/interviews-voetbal/frans-brocken-85-in-het-veld-was-ik-een-egootje/. Zeer de moeite waard.
 • Abdou Harroui (ex-Roodenburg) voetbalt op het hoogste Italiaanse niveau. Zondag scoorde hij na vijf minuten voor Frosinone tegen Atlanta Bergamo (met Teun Koopmeiners, Mitchel Bakker, Marten van Roon, zonder Hans Hateboer). Het werd 2-1 voor de gepromoveerde club. Een week eerder scoorde de in Noord geboren Leidenaar ook al, tegen Napoli. Toen werd het 3-1 voor Napoli.
 • Hij is terug op het honk bij sv Aarlanderveen, de bekende keeper Malco du Chatinier. Hij is de opvolger van de naar Altior vertrokken Koen den Elzen. Malco stond eerder al onder de lat bij sv Aarlanderveen. Hij maakte 2 jaar geleden het kampioenschap naar de 3de klasse mee.
 • De Kaag en Braassem Finale Dag was weer een gezellige editie. De dames van EMM21 namen de 1ste beker van het seizoen mee naar huis. Dat gebeurde na een fraaie 3-0 overwinning op SJZ.
 • DoCoS is van het 1ste mannen elftal op zoek naar een assistent-scheidsrechter (ook wel lijn- of grensrechter genoemd).Zijn algemene taken: aangeven van buitenspel, aangeven wie recht heeft op een inworp, hoekschop of doelschop, aangeven van overtredingen buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter en aangeven wanneer men wil wisselen. Een prachtige en verantwoordelijke functie binnen een hecht team. Neem contact op met dstuifzand@gmail.com. Tot ziens op de groene mat.
 • Op 25 augustus bestond Foreholte op de kop af 91 jaar. Ter gelegenheid daarvan blikt de Voorhoutse vereniging op de website terug op de viering van het 90-jarig bestaan. De 90+1 kaarsjes werden door meerdere bestuursleden uitgeblazen, in je eentje red je dat niet.
 • Bij Meerburg wordt van een kraker aan het begin van het seizoen gesproken. Dat is ook juist. JO11-1 speelde onder leiding van de trainers André en Johan op Varkenoord tegen Feyenoord 11-1. Een geweldige ervaring. De uitslag is op zich niet interessant. Vooruit voor statistici, het werd verlies, met het kleinst mogelijk verschil. In het voorbereidingstoernooi van en bij DoCoS werd JO11-1 – ongeslagen – de 1ste.
 • Bij Kagia is het Tekenmoment een traditie geworden. Onder toeziend ook van het bestuur (met de penningmeester voorop) en de voetbaltechnische commissie tekenden de stafleden hun contract voor het komende seizoen: de nieuwe trainer Koen van der Vlugt, assistent-trainer Ronald Rovers, keeperstrainer Sander van der Niet, en Dilliane en Frank Paff van de medische staf hun nieuwe verbintenis. Nieuw is het Hoofd Jeugdopleiding, Jeffrey van Klaveren. Ja, nadat de kruisjes, parafen en handtekeningen waren gezet, knalden de champagnekurken.
 • Welkom bij de Club van 100 van UVS. Maar liefst 91 nieuwe leden voor deze bijzondere club konden welkom geheten worden. Zij ondersteunen UVS financieel, waardoor activiteiten bekostigd kunnen worden die niet betaald kunnen worden uit de contributiegelden. Lidmaatschap van de Club van 100, mits voor 5 jaar afgesloten, is belastingtechnisch De leden van de club worden door UVS vertroeteld. Hoe? Neem contact op met Kevin Beerenfenger 06 473 299 70 of sponsoring@uvs-leiden.nl
 • Het 5de het Slechtste Team van ROAC. Bijzonder, bizar, grappig, origineel. Geef er een naam aan: Het toernooi om de titel Slechtste Team is weer gehouden. De strijd om de laatste plaats verliep stormachtig. Dit laat Wout van Zeil van ROAC weten: ‘Na de poulefase was de eindstand als volgt: ROAC 3 (7 punten), ROAC 6 (5 punten), ROAC 4 (4 punten), ROAC 5 (1 punt). Een mooie finale tussen 4 en 5 eindigde in 0-0. Een penaltyserie moest bepalen wie komend jaar de eer draagt om het slechtste team te zijn en volgend jaar de barbecue na dit toernooi moet organiseren. 5 kwam op een voorsprong, maar verloor alsnog omdat ze 2 van hun aanwinsten uit de JO19 moesten missen. Zij organiseren in 2024 de barbecue. Dat is goed nieuws voor iedereen, want ook nu was alles tot in de puntjes verzorgd.’

Uitsmijter

Gejuich uit Zeist. De KNVB meldt dat de groei van het vrouwenvoetbal zich doorzet. Langzaam maar zeker neemt het aantal vrouwen in het amateurvoetbal toe. Een op de 7 KNVB-leden is inmiddels vrouw.

Een dagelijkse volger van deze website stuurde een e-mail: ‘De Dames hebben tijdens het WK een flinke inhaalslag met de mannen gemaakt. ‘Fantastisch’ om te zien dat de Leeuwinnen niet alleen kunnen winnen en verliezen, maar dat ze net zo vaak en overtuigend spugen, duikelen, schelden en ageren als de boys van Ronald Koeman.’

 

Must Read