dinsdag, maart 5, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 27 (3-10 februari)

Lopend Vuurtje deel 27 (3-10 februari)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 27. De zesde van 2023.

 • Sporting Leiden: Net als bij vrijwel iedere voetbalvereniging is er bij Sporting Leiden altijd behoefte aan vrijwilligers. Voorzitter Wim Pikaar doet een oproep: ,,Meld je aan voor een bardienst. Je zult zien dat je het leuk gaat vinden, maar belangrijker je helpt de vereniging en indirect jezelf. Naast vrijwilligers voor de bar zoeken we ook vrijwilligers binnen de jeugd. Deze mensen zijn nodig om de organisatie rondom jeugdwedstrijden en training goed te kunnen begeleiden, maar ook het opleiden van jeugdspelers tot goede voetballers verdient veel meer aandacht. Daarom deze oproep; heb je interesse in het opleiden van jeugdspeler of in het organiseren van de goede opleiding of training, kom dan eens op gesprek.”
 • Enkele dagen terug plaatste onze redactie het navolgende bericht. Interessant voor uw bedrijf? Spoedige inschrijving is aan te raden, want VOL is VOL. https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/business-soccer-event/business-soccer-event-2023-inschrijven-vanaf-nu-mogelijk/
 • SJZ en de Van der Hoevens: ,,In de slotfase (van de wedstrijd tegen Nicolaas Boys red.)was er nog een bijzonder moment voor de 17-jarige Pim van der Hoeven. Hij is de zoon van Koen van der Hoeven, de kleinzoon van Leen van der Hoeven (bekend als Leen Zwet) en de achterkleinzoon van SJZ-erelid en oud-clubvoorzitter Adrie van der Hoeven. Pim van der Hoeven, speler van JO19-1, is de dertiende Van der Hoeven die sinds de oprichting van de club in 1945 het shirt van SJZ 1 draagt in een competitiewedstrijd.”
 • Leon Kloos, voorzitter van Roodenburg heeft een prettige mededeling voor de clubs in Roodenburg Actueel: ,,Burgemeester en wethouders lieten het vervangingsplan voor veldverlichting voor de komende jaren uitspitten en doorrekenen en concluderen dat een snellere vervanging relatief betaalbaar is. Het kost weliswaar meer dan het op het geplande moment te doen, maar de wens om de energierekening van sportclubs snel omlaag te krijgen weegt zwaarder voor het stadsbestuur. De besparing voor de clubs ligt naar verwachting tussen 30 en 50 procent. De eerste vervangingen kunnen naar verwachting in de tweede helft van het jaar beginnen.”
 • Wie gaat er nu naar een snertwedstrijd? De volgers van Kickers’69 en Teylingen bijvoorbeeld. In de rust van het onderlinge treffen deelt ‘de twaalfde man’ gratis snert uit aan het publiek.
 • Na 101 jaar komt er dan toch echt een (officieus) einde aan het bestaan van het inmiddels legendarische Leidsche Boys. Op 25 maart komt er een knallend slotfeest in Scheltema. Hoewel men via de social media iedereen op de hoogte heeft proberen te brengen zijn er mogelijk oud-leden die van niets weten. Mochten zij aanwezig willen zijn (behalve de 250 die al van de hoed en de rand weten) dan kunnen zij zich opgeven bij Jordy Boutier, 06-44022560 of mailen naar info@vvleidscheboys.nl.
 • Het vrijwilligersfeest van ROAC vindt dit seizoen plaats op zaterdag 18 februari 2023, van 16.00 uur tot 21.00 uur. Het  diner wordt mede mogelijk gemaakt door De Vergulde Vos en de Supporters van ROAC. Alle leden van de Supporters van ROAC zijn hierbij ook van harte uitgenodigd.
 • De Jeugdolympiade staat ook dit jaar weer op het programma bij ROAC: ,,De komende tijd willen wij iedereen, maar speciaal de deelnemers, laten weten hoe de stand van zaken is op weg naar de komende editie 2023.Wij kunnen nu melden dat ruim 120 kinderen zich hebben aangemeld voor deelname. Deze zullen wij verdelen over 23 landenteams en daarvoor gaan we de komende tijd 46 leid(st)ers vragen, voor elk landenteam twee. Daarvoor hebben we nog even de tijd nodig maar dat moet gaan lukken. Benieuwd voor welk land jij gaat uitkomen? Nou, dat gaan we bekend maken in april, op een andere manier dan we andere jaren hebben gedaan.”
 • Ere wie ere toekomt, ook bij Voorschoten’97: ,,Tijdens de afgelopen editie van de jaarlijkse scheidsrechters pubquiz is Mart du Pré afgelopen zaterdag  toegevoegd aan “Referee Lane”. Na een zeer indrukwekkende staat van dienst is door de scheidsrechterscommissie besloten om Mart als dank voor de bewezen diensten toe te voegen aan de “erelijst” van Voorschotense scheidsrechters. Voorzitter Hans Wesselman zette Mart in het zonnetje met een mooi verzorgd bloemetje. In zijn speech kwam naar voren dat Mart al sinds 1956 (!) bij de club betrokken is.”
 • Veel leden van clubs laten een algemene ledenvergadering aan zich voorbijgaan. Jammer, want het is dé kans voor de betrokkenen om op de hoogte te blijven van het wel en wee van een club. Wie de media volgt weet dat er bij UVS nogal wat reuring is. Het belang van de komst van zoveel mogelijk leden is des te groter op woensdag 22 februari als de Algemene ledenvergadering van de blauwwitten gaat plaatsvinden. Aanvang 20:00 uur. De agenda volgt nog.
 • Kleine wasjes, grote wasjes, alles in de wasmasjien zong Trafassi ooit. Bij EMM’21 kunnen ze wat hulp gebruiken wat de vuile was betreft: ,,De ‘wasgroep’ is op zoek naar 3 tot 4 personen die per toerbeurt willen helpen met het wassen van onder andere onze wedstrijdkleding. Onze standaardelftallen spelen in gesponsorde kleding die op de club gewassen wordt. Dit doen we vooral op zaterdag in de middag en aan het begin van de avond, zondagmorgen en soms doordeweeks als er wedstrijden zijn. Op maandag is er dan nog de was uit de kantine. Wij kunnen dus best een paar extra handen gebruiken.”
 • De jeugd heeft bij ASC iets om naar uit te kijken: ,, Ook in 2023 organiseren ASC en Brazilliant vakantieactiviteiten op sportpark Overveer. In de meivakantie en in de laatste week van de zomervakantie vinden de ASC Voetbaldagen weer plaats. Deze jaarlijks terugkerende evenementen mag je niet missen!” Het gaat hier o.a. om het voetbalkamp dat deze zomer wordt gehouden van 15 t/m 18 augustus.
 • Dit seizoen is de selectie van v.v. Kagia door Cheeky’s in het nieuw gestoken. Cheeky’s sponsort de polo’s en hoodies die de selectie rondom de wedstrijd draagt. v.v. Kagia is erg blij met deze sponsoring en heeft afgelopen zaterdag, na de gewonnen wedstrijd tegen Foreholte (1-0), eigenaren van Cheecky’s Karin en Dennis Veen in het zonnetje gezet. Karin en Dennis nogmaals bedankt voor deze geweldige sponsoring!
 • Op 18 februari houdt DoCoS het winteravondfeest. Het zou ons niet verbazen als het reuze gezellig wordt.
 • Woubrugge: ,,Afgelopen zaterdag stonden bij onze club best veel fietsen geparkeerd. Wij zijn erg blij dat er zoveel voetballers en publiek gebruik maken van de fietsenrekken. Helaas is de capaciteit te beperkt voor deze grote aantallen, waardoor niet voor iedere fiets een plek beschikbaar is en buiten de fietsenrekken geparkeerd werd. Het resultaat was dat er fietsen zelfs direct voor de ingang stonden, zodanig dat de ingang geblokkeerd werd.” Hulpdiensten zouden de grootste moeite hebben het terrein te bereiken als de nood aan de man komt. Houd de ingang dus vrij!
 • Bij Bernardus wordt er op 15 april een medewerkersavond georganiseerd. Meer nieuws volgt. En de club en Serge den Os kunnen (en willen) niet meer van elkaar af na dit seizoen getuige dit tekenmoment van de nieuwe trainer bij de vijfdeklasser.
 • Na het succes van vorig jaar zullen we ook dit jaar weer het Manon Pagnier Toernooi organiseren. Heeft u interesse om mee te doen aan dit toernooi bij DoCoS? U kunt zich opgeven via aanmelden@docos.nl. Wie kunnen er mee doen? De JO 8, 10 en de JO 11 en 12. Op 26 augustus barst het voetbalgebeuren los.
 • Sporting Leiden heeft een herintreder: ,,Sinds eind vorig seizoen hebben we de firma van Zelst terug als leverancier van foodproducten. We zijn verheugd dat zij ook hebben aangeboden om bij Sporting Leiden bordsponsor te worden. Samen met accountmanager Rene van Giezen hebben we de samenwerking bekrachtigd.”
 • Valken’68 heeft na afloop van het jaar 2022 het afgeronde bedrag van 5.000 Euro overgemaakt naar het Ronald McDonald Huis te Leiden. Dit geld werd ingezameld via de acties (familiedagen) en de fooienpot bij de kassa. De club uit Valkenburg is inmiddels 25 jaar sponsor van het Ronald Mc Donaldhuis.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read