Voorschoten ‘97 grijpt mis in spannend duel

Eerste Klasse C (zaterdag) – Op het regenachtige sportpark Adegeest kon Voorschoten ’97 niet de drie punten thuis houden tegen FC Skillz. De bezoekers vonden in een gelijk opgaande wedstrijd het net twee keer en hielden het eigen doel schoon: 0-2. Al met al kreeg de thuisploeg genoeg mogelijkheden om wel een resultaat te halen, maar het zat er dit keer gewoonweg niet in.

De wedstrijd begon voorzichtig waarbij beide teams nog geen vuist konden maken. Mede door het natte kunstgras werden er in de openingsfase te veel fouten gemaakt waardoor de ploegen geen grip op elkaar konden krijgen. Hier kwam echter een einde aan toen Voorschoten’97 na een klein kwartier spelen twee grote kansen kreeg waarbij de bal op een identieke manier maar net langs de verkeerde kant van de paal ging. Zo leek de wedstrijd echt begonnen want nog geen paar minuten later kreeg de uitploeg een levensgrote kans, maar het leer raakte de lat. Zo probeerden beide teams de openingstreffer te forceren, maar bleken de bezoekers zo’n vijf minuten voor de rust de succesvolste. De bal werd vanaf de zijkant uitdraaiend voorgegeven, waarna de bal in de kluts bij de aanvoerder van FC Skillz belandde die met een halve omhaal doelman Wesley Storm verschalkte: 0-1.

Na de rust probeerden vooral de gastheren het spel te maken en de wedstrijd gelijk te trekken. FC Skillz had de organisatie echter goed staan waardoor het voor Voorschoten’97 moeilijk was om iets te creëren. De thuisploeg bracht nog verse krachten in om de gelijkmaker te bewerkstelligen, maar dit mocht niet baten. Voorschoten’97 aanvoerder Thom Wijnalda na afloop: ,,De tegenstander speelde heel compact en defensief na de 0-1, maar wij waren na de rust wel de bovenliggende partij, vond ik. Dan is het wel super jammer dat je de wedstrijd wil doen kantelen en dan vervolgens de 0-2 vlak voor tijd om je oren krijgt via de counter.  Voor mezelf was het een best frustrerende wedstrijd. Ik kwam niet vaak in stelling om mijn ding te doen en een schot op goal te lossen, dit mede doordat de tegenstander zo compact stond. Bij ons was de eindpass ook vaak niet goed waardoor de treffer uitbleef. Martijn Hogenboom zei ook tegen mij dat hij vandaag gewoon niet zou vallen, ook al zouden we een halfuur langer doorspelen. Het is gewoon pech en het is jammer dat je deze pot verliest. Ik ben zeker niet ontevreden over onze prestatie en de volgende wedstrijd rolt het balletje wél onze kant op.” Zo gaf de spits toch een positieve draai aan de nederlaag.

Volgende week wacht Voorschoten’97 een belangrijke ontmoeting in Den Haag tegen Die Haghe dat een punt meer heeft en dit weekend verloor van en in Honselersdijk.

Voorschoten ’97 – FC Skillz 0-2 (0-1). 41. El Moussaoui 0-1, 88. Chentouf 0-2.

Basisopstelling Voorschoten ’97: Storm, Maatoug (Mootje), Hogenboom, Reinders, Wijnalda, Van der Krogt, Zijl, Van der Voorst, Maatoug (Tougie), El Mansour, El Khiraoui.

Basisopstelling SSA FC Skillz: Spaan, Mayala, Ngandola, El Moussaoui, El Bouzrouti, Cijntje, Tufi, Chentouf, Frederik, Fumuyala, Rojer.

Auteur: Max Heederik

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010