woensdag, juni 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenWoubrugge en Warmunda houden het spannend op de ranglijst (plus fotoreportage)

Woubrugge en Warmunda houden het spannend op de ranglijst (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De regen viel met bakken uit de hemel, het sportpark aan de Bateweg lag er troosteloos bij en dat terwijl er een ware kraker op de agenda stond: de nummer 10, Woubrugge, tegen de nummer 11, Warmunda. Deze plaatsen op de ranglijst betekenen straks de vermaledijde nacompetitie moeten spelen en daar zitten beide ploegen niet op te wachten. En net als vorige week werd er onderling opnieuw stuivertje gewisseld op de ranglijst, maar nu ten faveure van de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer na een overtuigende 1-3 winst op Woubrugge.

De thuisploeg moest het doen zonder de ervaren sluitpost Michael Kneulman, die vorige week al na drie minuten uitviel met een schouderblessure tegen Hazerswoudse Boys en daarmee voortijdig zijn keeperscarrière zag eindigen, nadat hij al eerder had aangekondigd dat dit zijn laatste seizoen zou zijn. Een fikse tegenvaller voor het elftal van Henny Kluivers, dat met deze routinier onder de lat een puntenpakker in huis had.

In de stromende regen begon Warmunda sterk aan de wedstrijd. De tegenstander had weinig in te brengen tegen het combinatiespel en al in de eerste minuten werd het gevaarlijk voor het doel van Bart van der Salm, maar tot doelpunten leidde het nog niet. Tot het moment dat Sam Witkamp een vrije trap nam, die via Nick van Riessen bij Ties van Dam belandde, waarop hij genadeloos de 0-1 inschoot. Een verdiende voorsprong na het beeld van de eerste 20 minuten.

Warmunda rook meer, ze bleven de bovenliggende partij. Vlak voor rust werd Stan van Rijn in het strafschopgebied onreglementair getackeld en de daarop volgende strafschop werd strak ingeschoten door Thomas van Kesteren, doelman Van der Salm was kansloos. Inmiddels was het droog geworden en de paraplu’s konden ingeklapt worden. Maar dat veranderde niets aan het matige spel van de thuisploeg, ze konden geen enkele vuist maken tegen het creatiever spelende Warmunda.

Woubrugge moest aan de bak in de tweede helft en kreeg daar ook wel enigszins de ruimte voor van  Warmunda, dat slordiger en gemakzuchtiger ging spelen. De schwung van de 1e helft waren de bezoekers kwijt en daarmee was de wedstrijd ook veel minder aantrekkelijk geworden. Er werden over en weer veel fouten gemaakt, met meer overtredingen, waarbij de scheidsrechter veel ruimte gaf aan de ploegen om te voetballen, dus tot veel kaarten leidde het niet, wel veel vrije trappen.

En uit een van de vrije trappen scoorde Menno van Noort de 0-3, je zou zeggen een gelopen race, maar Warmunda verloor enigszins de regie. Dat leidde in de blessuretijd nog tot de 1-3. Dennis Boer scoorde namens de thuisploeg, wederom ingeleid door een vrije trap. En er zat meer in, Robbin van Hulst, die een goede invalbeurt had, scoorde bijna de 2-3 en nog dieper in blessuretijd was Kelvin Hoogendoorn ook dichtbij een doelpunt.

Al met al staan beide ploegen nog steeds op plek 10 en 11, weliswaar in een andere volgorde na deze wedstrijd. Beide ploegen zullen aan de bak moeten om de nacompetitie te ontlopen en niets is onmogelijk, want het verschil is niet zo groot met de teams die boven hen staan. Wel wacht hen beiden een lastige taak volgende week. Woubrugge speelt tegen de nummer 3, SJZ, en Warmunda ontvangt thuis de nieuwe koploper, BSC ’68. Kortom, wederom twee krakers van wedstrijden als het gaat om de nacompetitie te ontlopen.

Basisopstelling Woubrugge: Van der Salm, Hoogendoorn, T.  van der Geijn, Groot, B. van der Geijn, R. van Rijn, T. van Rijn, Peters, Boer, Van der Doef, Angenent.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Stoter, Van Riessen, Van Noort, Van Bentem, Van Kesteren, Juffermans, Schiferli, Van Rijn, Van Dam.

Foto’s: Pepijn Sonderen