woensdag, juni 26, 2024
HomeSporting LeidenSporting Leiden (za)Lijfsbehoud lonkt voor hecht Sporting Leiden

Lijfsbehoud lonkt voor hecht Sporting Leiden

-

Nacompetitie vierde/vijfde klasse – Sporting Leiden zette dit weekend een belangrijke stap in de strijd voor verlenging van het vierdeklasserschap. De Leidenaren wonnen met 0-5 bij het Haagse SV Houtwijk en hebben nu nog één zege nodig om ook volgend seizoen op het huidige niveau uit te mogen komen. Komende zaterdag dient er, op neutraal terrein,  afgerekend te worden met het Maassluise MSV’71. Als de mannen van Ronald Mink erin slagen om ook deze missie tot een goed einde te brengen dan is het vurig gewenste lijfsbehoud voor de Morsploeg een feit.

Dat er sprake was van een ‘do or die-wedstrijd’ in het lommerrijke Haagse sportpark, de verliezer van deze ontmoeting zou naar de vijfde klasse degraderen, was vooral in het eerste half uur van het treffen duidelijk zichtbaar. De jonge Leidenaren leken het meeste last te hebben van de wedstrijdspanning en mochten doelman Sem Ouwerkerk danken dat er na een half uur spelen nog steeds een 0-0 stand op het scorebord stond. Na dit zenuwachtige begin meldden de bezoekers zich wat vaker voor het doel van SV Houtwijk-doelman Ruthson Everitz, maar gescoord werd er nog niet.

In de tweede helft kantelde het wedstrijdbeeld volledig. De fusieclub leek alle schroom van zich te hebben afgegooid en was al snel de bovenliggende partij. Nadat Yousuf Sadi Hilmi, de Leidse aanvaller was een voortdurende plaag voor de Haagse defensie, eerst nog de buitenkant van de paal had geraakt, was het na ruim een uur spelen wel raak. De Leidenaren mochten vlak voor hun dug-out een vrije trap nemen, waarna Mink nemer Sven Glasbergen de woorden ‘deze bal moet goed zijn, Sven’ influisterde. De bal wás goed, want de buitenspeler plantte het leder keurig op het hoofd van de inlopende Sadi Hilmi, die met een fraaie kopbal Evertiz kansloos liet (0-1).

Voor de Hagenezen was de treffer het sein om met man en macht op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de gastheren waren conditioneel niet meer in staat om de Leidse verdediging in verlegenheid te brengen. Het wachten was op de volgende Leidse treffer en die viel uiteindelijk tien minuten voor tijd. Melvin Dieke bereikte met een fraai insteekpass Glasbergen, die op zijn beurt oog had voor de volledig vrijstaande Ryan Du Prie (0-2).

Enkele minuten later scoorde Sadi Hilmi zijn tweede treffer, waarna de talrijke Leidse supporters zich alvast klaarmaakten voor een feestje. De doelpunten van jongelingen Nando Hoogstraten en Lorenzo Calkhoven in de slotfase, beide spelers stonden luttele minuten in het veld, zorgden voor nog meer Leidse feestvreugde (0-5).

Sporting Leiden-trainer Mink was kort na afloop van de wedstrijd zichtbaar geëmotioneerd na de fraaie overwinning van zijn ploeg. ,,Ik ben zo ongeloof trots op deze spelersgroep. Na de degradatie van vorig seizoen moesten we met een hele nieuwe, jonge ploeg beginnen in de vierde klasse. Deze jongens moesten voor de winterstop erg wennen aan het soms stevige voetbal in deze afdeling en dat is een proces geweest van vallen en opstaan. De buitenwereld gaf geen stuiver meer voor onze kansen, maar deze jongens zijn er altijd voor blijven knokken. De trainingsopkomst is altijd heel goed gebleven en na de terugkeer van enkele geroutineerde spelers zag je wat moois in de ploeg groeien en zijn we een hecht team geworden. Vlak voor het einde van de competitie kwamen we op een p/d-plek te staan en dat hebben we niet meer uit handen geven. Iedereen weet dat Sporting Leiden mijn cluppie is, dus dat maakt deze voetbalmiddag voor mij extra mooi. Vandaag gaan we met volle teugen genieten van dit succes, maar vanaf komende dinsdag gaat de focus op de finalewedstrijd. Het zou fantastisch voor de club zijn als het ons zou lukken om in de vierde klasse te blijven. Ik kan je verzekeren dat lijfsbehoud als een kampioenschap zal gaan worden gevierd’’, zo blikte de Leidenaar alvast vooruit.

SV Houtwijk – Sporting Leiden 0-5 (0-0) 66. Sadi Hilmi, 80. Du Prie 0-2, 84.Sadi Hilmi 0-3, 86. Hoogstraten 0-4, 90. Calkhoven 0-5.

Basisopstelling Sporting Leiden: Ouwerkerk, Hamelink, Schröder, Fakkel, Van Eijgen, Glasbergen, Van Egmond, Dieke, Hennekij, Sadi Hilmi, Du Prie.

 

Must Read