vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 24 februari

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 24 februari

-

We gaan na de voorjaars- en carnavalsvakantie weer als vanouds verder met een vol programma in de tweede klasse C. In de vijftiende speelronde komen meerdere regioclubs in actie en in deze voorbeschouwing blikken we vooruit op een aantal mooie wedstrijden.

EMM ’21 – RCL

We beginnen de voorbeschouwing in Roelofarendsveen waar EMM ’21 op het eigen sportpark Alkemade Oost speelt tegen RCL. EMM ’21 is één van de weinige ploegen in de regio die afgelopen weekend wel in actie kwam, de inhaalwedstrijd tegen koploper DONK ging kansloos verloren. Al snel stonden de roodhemden met 3-0 achter, in de tweede helft kwam daar geen verandering meer in ondanks dat het spel van EMM ‘21 iets beter werd. In de aankomende thuiswedstrijd moeten de mannen van trainer Jan de Koning beter voetbal laten zien om het runner-up RCL moeilijk te kunnen maken.

De Leiderdorpers zijn bezig aan een prima seizoen tot nu toe en staan met een vierde plek net onder de kopposities. Willen de roodwitten nog meedoen om de prijzen dan moet gewonnen worden in Roelofarendsveen. En daarmee kan RCL de prima herstart na de winterstop een mooi vervolg geven. Onder andere VUC, dat op dat moment nog koploper was, werd in eigen huis op fraaie wijze verslagen. Gevolgd door een doelpuntloos gelijkspel tegen Nieuwkoop. Trainer Hein van Heek was weliswaar tevreden dat zijn ploeg opnieuw de nul hield, aanvallend zal het toch een tandje scherper moeten.

De eerste wedstrijd dit seizoen op Sportpark de Bloemerd tussen beide teams eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een wedstrijd waarin de thuisploeg lange tijd met tien man speelde door een rode kaart voor doelman Rens van der Zwet. (https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/2deklasse/rcl/emm21-komt-niet-verder-dan-gelijkspel-tegen-tiental-rcl/). Dit keer zullen beide teams geen genoegen willen nemen met een gelijkspel en vol voor de winst moeten gaan. In Roelofarendsveen wordt om 15.00 uur afgetrapt en Leiden Amateurvoetbal is erbij om verslag te doen van deze wedstrijd.

CSW – Kagia

Ook Kagia kwam in een inhaalweekend, weliswaar een week eerder, in actie en moest het onderspit delven tegen SVC ’08 uit Wassenaar (2-0 verlies). “We speelden niet groots, maar we hebben er wel een wedstrijd van gemaakt en voor gestreden. Het is mijn taak om het elftal zo elke week te prepareren. Zo lang er kansen liggen, moet je ze grijpen. Echter is er niemand bij de club die de ogen sluit voor de realiteit.” Het is de evaluatie van een nog steeds strijdbare trainer Koen van der Vlugt na de verloren uitwedstrijd in Wassenaar.

Zeker, iedere week komen er weer nieuwe kansen. Wat de Lisserbroekers misschien een klein beetje houvast geeft is het resultaat in de thuiswedstrijd tegen CSW. Op het eigen sportpark werd één van de zes punten gepakt tegen deze tegenstander (2-2), al was het spelbeeld daar dan weer niet naar. Met name CSW mocht die wedstrijd wel de meeste aanspraak maken op de winst en de oranjehemden waren misschien wel het gelukkigste met een gelijkspel  (https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/evenwicht-bij-kagia-csw/).

Daarmee wacht de mannen van trainer Van der Vlugt dan ook een lastige uitwedstrijd in Wilnis. Niet alleen op basis van het spelbeeld maar ook op basis van de stand op de ranglijst. Kagia staat onderaan de ranglijst met slechts zes punten tot nu toe, tegenstander CSW uit Wilnis doet het een stuk beter met 18 punten op de negende plek. Lukt het de oranjehemden om te stunten in Wilnis? Zaterdagmiddag om kwart over vier weten we meer, wij volgen uiteraard deze wedstrijd.

Olympia – Foreholte

Foreholte wacht een lichtwedstrijd in Gouda. Op sportpark Olympia trappen beide teams pas om 17.15 uur af. Dat betekent dat de twee clubs de uitslagen op de andere velden mee kunnen nemen in hun wedstrijd. Met name voor Foreholte kan dat interessant zijn, bij een mogelijk verlies van naaste concurrenten Alphia en RCL komt een gedeelde plek vier in beeld. Tegelijkertijd kunnen de ploegen direct onder de Voorhouters bij winst al even virtueel op gelijke hoogte of zelfs boven de roodwitten uitkomen.

De vraag is dan ook hoe de kersverse trainer Mo Bougrine zijn team gaat voorbereiden op deze wedstrijd. Na de wisselende herstart na de winterstop met vier punten uit drie wedstrijden is het zaak dat er gewonnen wordt. En dan is het lekker om tegen de nummer dertien Olympia te spelen. De Gouwenaren hebben tot nu toe slechts tien punten uit veertien wedstrijden en staan op de voorlaatste plaats. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd nog eenvoudig met 3-0 gewonnen en dat biedt aanknopingspunten voor een mooi resultaat.

Foreholte staat op een zesde plek en kan bij winst weer aanhaken bij de bovenste ploegen. De Voorhouters zullen de teleurstelling van het gelijkspel tegen EMM ’21 in de laatste thuiswedstrijd van zich af willen spelen. ,,Het is gewoon jammer dat je deze niet over de streep trekt. We hadden zelf eerder in de wedstrijd al afstand moeten nemen” aldus Bourgrine na afloop van de wedstrijd tegen de roodhemden. Lukt dat deze zaterdag tegen Olympia? Wij zijn erbij en doen verslag van deze wedstrijd.

Overige wedstrijden in deze poule: Nieuwkoop – HVV, FC Oudewater – DONK, VUC – SVC’ 08 en Alphia – UVS.

 

 

Must Read