zondag, april 28, 2024
HomeKagiaInterview KagiaEvenwicht bij Kagia- CSW

Evenwicht bij Kagia- CSW

-

Tweede Klasse C (zaterdag) – Vanmiddag stond het competitie treffen Kagia en CSW op de rol. Beide clubs troffen elkaar nooit eerder. In een zeker geen hoogstaand duel werden de punten broederlijk gedeeld (2-2).

De ploeg van trainer Koen van der Vlugt mocht daar nog het meest tevreden over zijn. Alhoewel een fraaie actie van Rens Lamboo in blessuretijd nog de winnende had kunnen zijn. Niet alleen de punten werden gedeeld, ook de ‘kwaliteit’ van de treffers waren van hetzelfde kaliber. Een gelukkige treffer en een strafschop van beide ploegen bepaalde de eindstand.

Binnen tien minuten stond de 1-1 op het scorebord. Gijs de Graaf strafte een defensieve blunder moeizaam af (1-0). Kort daarop veroorzaakte Mischa Schoone een strafschop welke feilloos werd benut voor de gelijkmaker. De oranjehemden mochten van geluk spreken dat de bezoekers kort daarop een grote kans niet verzilverden. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, met zeker wat kansen voor de gastheren.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd de ploeg uit Wilnis sterker en voetbalde met een paar bovenmodale tweedeklasser spelers beter dan de gastheren. Combineren ,passen en door bewegen werd goed uitgevoerd door CSW. Een harde uithaal Tijs van der Schinkel op het doel van de CSW doelman was een opleving. De Graaf zag in de slotfase van de eerste helft teamgenoot Van der Schinkel over het hoofd om met een voorsprong te gaan rusten.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld vrijwel gelijk aan de eerste rondgang. De bezoekers waren voetballend de betere, maar konden vooralsnog geen potten breken tegen de strijdbare ploeg van trainer Van der Vlugt. De thuisploeg was nog dichtbij de voorsprong middels een kopbal van een CSW speler die zijn eigen doelman bijna verraste. Een frommel goal uit een hoekschop van de gasten leek de wedstrijd te beslissen. Met een alles of niets offensief ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker De beloning kwam van de voet van Lamboo, die een strafschop verzilverde na een niet al te slimme overtreding van een verdediger (2-2). In de eerder genoemde blessuretijd waren de Lisserbroekers middels een kiezelhard schot van Lamboo en zijn fraaie actie nog dichtbij de drie punten.

Sterkhouder Lamboo (foto) vertelde na afloop tevreden te zijn over de deling. ,,We hadden weinig grip op die gasten en liepen achter de feiten aan. In de tweede helft ging het wel een stuk beter. In balbezit waren we slordig, daardoor kwamen we niet in ons spel. In de tweede helft heeft de ploeg als team gespeeld. Het vertrouwen dat het goed komt is er.”

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Bloem, Verdegaal, Modderman, Schoone, De Bruijn, De Graaf, Hoeke, Van der Zwet, Lamboo, Van der Schinkel.

Scoreverloop: 6. De Graaf 1-0, 9. 1-1, 70. 1-2, 83. Lamboo 2-2 (strafschop).