zaterdag, mei 4, 2024
HomeTweede klasseRCLRCL vergooit de winst in de laatste minuut tegen SVC’08

RCL vergooit de winst in de laatste minuut tegen SVC’08

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De nummer 3 van de ranglijst, RCL, moest naar Wassenaar om het op te nemen tegen de nummer 11, SVC’08, een ploeg waar in de eerste rondgang met 2-1 van werd gewonnen. Dit kunstje kon de ploeg uit de Bloemerd deze keer niet herhalen. Tot diep in de wedstrijd stonden ze voor met 1-2, maar juist in de laatste passage verschalkte de thuisploeg de achterhoede, die wellicht in gedachten al de overwinning aan het vieren was. Het gelijke spel is een duur puntenverlies in de race om de nacompetitieplekken. De derde plek is weer vergeven aan DONK, de ploeg uit Gouda won van Kagia, en ook VUC en HVV haalden de maximale score op tegen respectievelijk UVS en Foreholte.

Op basis van de ranglijst zou je mogen verwachten dat RCL de bovenliggende partij zou zijn in het Oostersportpark en tegelijkertijd heeft de ploeg ook een historie van wisselvallige wedstrijden, dus een ingecalculeerde winstpartij was misschien iets teveel van het goede. Dat bleek ook wel in de eerste helft.

De thuisploeg speelde 4-4-2 en RCL had daar geen echt antwoord op en kon niet zijn eigen spel spelen. Binnen het kwartier had SVC’08 een kans op de 1-0 als Bart Markering Thomas Hughes aanspeelt, waarbij de laatste net naast het doel schoot. Een wake-up-call voor de bezoekers. Even later brak Jesse Spaans door en op de rand van de 16, maar net er binnen, greep Sjors Schouten onreglementair in en dat betekende een strafschop. Aanvoerder Jordy de Bruin liet deze kans niet onbenut en zo stond de 1-0 op het scorebord.

De voorsprong leek een voorbode voor meer. RCL speelde slordig, verloor veel individuele duels en had eigenlijk vrij weinig in te brengen in de eerste helft. En ondertussen bleef SVC’08 als een stormram de doelmond bestoken. De thuisploeg combineerde feller, sneller en was uit op resultaat.

Na de rust herpakte RCL zich een weinig. Robin Brasker gaf een pass op Roy Weenink en die haalde uit richting doel, de keeper moest zich haasten naar de hoek, maar het schot ging net naast. Er kwam meer pit in de ploeg van Hein van Heek en tegelijkertijd nam de frustratie toe, omdat het resultaat uitbleef. Op enig moment verslikte een SVC’08 verdediger zich in een aanval van RCL, Jake van Heusden kon profiteren en gaf de bal voor waarop Jarne Kanbier de 1-1 kon inschieten.

De bezoekers kregen meer ruimte om hun eigen spel te spelen, de Wassenaarse ploeg betaalde de tol voor de enorme energie die ze in de wedstrijd hadden gestopt. En dat leidde tot meer ruimte. Ruimte die uiteindelijk de 1-2 opleverde, als Robin Brasker een mooie pass op zijn broer Pascal Brasker gaf, die deze weer teruggaf, waarop Robin Brasker raak schoot.

De overwinning lonkte, uitspelen was het devies. In minuut 90 verlieten de eerste thuissupporters de tribune, in de wetenschap dat er met 1-2 verloren was. Niets was minder waar echter toen een ingooi van RCL uiteindelijk werd opgepikt door SVC’08, waarbij Thomas Hughes als een duveltje uit een doosje opdook voor het doel van Rens van der Zwet en de gelijkmaker inschoot. Tumult alom. De scheidsrechter liet nog een aantal minuten doorspelen, waarin RCL ook nog wel de kans kreeg om alsnog de overwinning op te eisen, maar het heeft niet zo mogen zijn.

De druiven zijn zuur en tegelijkertijd de nacompetitie is nog niet uit zicht voor de Leiderdorpers. Blijft wel staan dat winnen eigenlijk de enige optie is de komende weken. Niet het komende weekend, want dan vieren we Koningsdag. Begin mei ontvangt RCL de nummer 2, HVV. De opdracht is duidelijk…

Basisopstelling SVC’08: Roos, Markering, Bos, De Bruin, Soonieus, Massaoudi, Spaans, Boelhouwer, Hughes, Guariglia Duffy, Dufour

Basisopstelling RCL: Van der Zwet, De Kroon, Van Overloop, Verlaan (S), Vijlbrief,  Brasker (R), Schouten, Kanbier, Assabban, Weenink, Brasker (P).