woensdag, juni 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam baas in eigen huis tegen Zwartewaal

Zwammerdam baas in eigen huis tegen Zwartewaal

-

Nacompetitie derde/vierde klasse (zaterdag)- In de halve finale van de nacompetitie liet Zwammerdam geen steek vallen. De eerste die zou scoren, zou ook winnen. Op sportpark Spoorlaan werd Zwartewaal eenvoudig opzij gezet door ‘Damme’: 5-1.

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie werd Zwammerdam nog ingehaald door DoCoS. De club moest via de nacompetitie lijfsbehoud in de derde klasse veiligstellen. Zwammerdam was vrijgesteld voor de eerste ronde, het stroomde in de halve finale in met een thuiswedstrijd. Zwartewaal versloeg eerder op zaterdag 1 juni PPSC met 2-0.

In het begin van de wedstrijd was het nog spannend. De eerste kans kwam van de voet van Ruben de Bruin, maar zijn schot ging naast. Zwammerdam was in het begin van deze wedstrijd ook zoekende: Ole Jansze had ook een kans om de 1-0 te maken maar schoot de bal over. Zwartewaal hoopte dat er wat te halen viel zolang het 0-0 bleef. De bezoekers hadden via Jari Tuk de kans om de 0-1 te maken, maar deze speler schoot de bal ook over.

Uiteindelijk was het Justin Bons die de ban brak. De Bruin gaf een lange bal vanaf het middenveld op Bons en de linksbuiten van Zwammerdam maakte de 1-0 in de lange hoek in de 25ste minuut. Ook Martijn Vink speelde niet onverdienstelijk. Hij ging voorop in de strijd. De Bruin en Bons konden elkaar makkelijk vinden. De Bruin bood aan Bons de kans aan om de marge te vergroten, maar hij schoot de bal tegen een verdediger aan. Ook Lars Kremer had de kans om de voorsprong te vergroten maar keeper Ruben Verhagen kwam zijn doel goed uit en trapte de bal op tijd weg.

Ook na de pauze ging Zwammerdam vrolijk verder. Jansze kreeg een kopkans om de 2-0 te maken. Een corner genomen door Bons werd verlengd door Jeroen van Dorp en aanvoerder Kremer maakte de 2-0 in de 47ste minuut. Het doelpunt was een intikkertje.  Acht minuten later scoorde Bons de 3-0, na een heel mooie een-tweetje met De Bruin. De aanval werd schitterend uitgespeeld. In de 60ste minuut deed Micheal van Maurik wat tegen. Hij scoorde de 3-1. In de laatste minuten van de wedstrijd nam Zwammerdam meer afstand van Zwartewaal. Vink scoorde uit een vrije trap de 4-1. Jordi de Groot maakte in de zevende minuut van de blessuretijd de 5-1 uit een strafschop nadat Derk Boot werd gevloerd in het strafschopgebied. Dit was tevens de uitslag, maar de score had veel hoger kunnen uitvallen als de kansen waren benut.

’s Gravendeel is nu de tegenstander in de finale van deze nacompetitie. De ploeg won met 4-3 van RVC’33. De finale van de nacompetitie wordt op neutraal terrein gespeeld op zaterdag 15 juni.

Zwammerdam-Zwartewaal 5-1 (1-0). Scoreverloop: 25. Bons 1-0, 47. Kremer 2-0, 53. Bons 3-0, 60. Van Maurik  3-1, 90+4. Vink 4-1, 90+7 De Groot 5-1.

Opstelling Zwammerdam: Groenen, Vink, Van Dorp, Veerman, Peters, Kramer, Woudenberg (Boot), Van Vliet, Janze (De Groot), De Bruin, Bons.

Auteur: Shravan Dielbandhoesing