vrijdag, juni 28, 2024
HomeVierde klasseVoorschoten'97 (zo)Voorschoten’97 Zondag 1 slaat boek dicht

Voorschoten’97 Zondag 1 slaat boek dicht

-

De afgelopen week was Voorschoten’97 in diepe rouw gedompeld. Het tragische overlijden van de nog maar 22-jarige Luca van der Zijl sloeg in als een bom. Op zaterdag 8 juni vond een indrukwekkend afscheid plaats op de club. Daar was een herdenking georganiseerd rond de laatste wedstrijd van Zaterdag 8, het team waar Luca deel van uitmaakte.

In de schaduw van deze gebeurtenis werkte Voorschoten’97 Zondag 1 een dag later de laatste wedstrijd in haar bestaan af. In de finale van de nacompetitie van de 4e/5e klasse was vv Oudesluis uit de kop van Noord-Holland de tegenstander. Plaats van handeling was het Pim Mulier Sportpark in Haarlem, waar DSS (Door Samenspel Sterk) haar thuiswedstrijden afwerkt. Voorschoten’97 speelde met rouwbanden, daarnaast werd voor de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen.

Voorschoten’97 ging vanaf de eerste minuut volle bak voor de winst. De eerste helft was erg goed met veel combinaties en een tomeloze inzet. Rob van de Berg scoorde uit één van de vele aanvallen de 0-1. Het duel had in het eerste deel al beslist kunnen worden, maar met kunst en vliegwerk wist Oudesluis de schade te beperken. Na rust bleken de ploegen beter aan elkaar gewaagd te zijn. Aan beide zijden ontstonden kansen. Uit een hoge voorzet wist Oudesluis de gelijkmaker in te koppen: 1-1. In de slotfase van de wedstrijd ontstonden voor beide doelen hachelijke situaties. Uiteindelijk bleek Oudesluis de gelukkigste. Een dwarrelschot van twintig meter belandde net onder de lat: 2-1. Voorschoten’97 was nog een aantal keren dicht bij de gelijkmaker, maar in de stand kwam geen verandering meer. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Meulman volgde een ‘pitch invasion’ door de in het oranje geklede supporters van Oudesluis. Zij spelen volgend jaar in de 4e klasse.

De wedstrijd werd bijgewoond door 80 toeschouwers, waaronder 12 uit Voorschoten. Dat dit het laatste duel was na een periode van 99 jaar zondagselectievoetbal, drong nauwelijks door. Deze week maakte duidelijk dat voetbal slechts bijzaak is.