Met pijn in zijn hart verlaat Patrick Bom Meerburg

,,Het was op de lange duur geen doen meer”, zo verklaart Patrick Bom zijn vertrek. ,,Ik werk deels als docent en deels als projectleider bij het MBO Rijnland. Het lesgeven doe ik in Leiden, terwijl ik als projectleider de regio doorkruis. Ik woon al meer dan een jaar aan de rand van Rotterdam in Capelle en het heen en weer reizen om te trainen en te voetballen vroeg teveel. Het vaarwel zeggen van Meerburg gaat me wel aan mijn hart hoor, maar de situatie liet me weinig keus.”

Toen de betrouwbare sluitpost in 2014 bij de ploeg uit Zoeterwoude kwam ballen, had hij niet kunnen bevroeden dat hij zich zo snel zo thuis zou voelen: ,,Ik heb altijd met geweldig veel plezier hier gekeept. Hoewel de samenstelling van de groep logischerwijs ieder jaar anders was, bleef de mentaliteit hetzelfde: niet zeuren, niet klagen, lekker voetballen en na afloop een biertje pakken.” Met een knipoog: ,,Soms zelfs  twee.”

Vooral de clashes met SJZ zullen hem bij blijven: ,,Daar hoefde niemand ons voor te motiveren. Toen ik nog bij Quick voetbalde, hadden we de botsingen met HBS. Het ging net als bij Meerburg tegen SJZ op het scherpst van de snede. Voor buitenstaanders gingen de spelers misschien af en toe over de schreef, maar wij beleefden dat anders. Na afloop stonden we schouder aan schouder met een pint in onze handen nog na te lachen en te dollen met elkaar.”

Een hoogtepunt van Boms carrière bij de club uit Zoeterwoude is natuurlijk het kampioenschap in 2016. De degradatie was, hoe kan het ook anders, een dieptepunt. Ook het seizoen waarin Meerburg van de zondag naar de zaterdag verhuisde, was niet het meest plezierige: ,,We dachten dat we wel even zouden promoveren, maar dat viel tegen. Ach, daar staan zoveel mooi momenten tegenover.”

Wie aan Meerburg denkt, denkt aan wind. Bom: ,,Haha, ja, er stond altijd een Beaufortje of twee, drie meer bij ons. Je kon soms niet eens uittrappen, omdat de bal niet bleef liggen. Probeerde je het toch dan zeilde de bal zo over je hoofd weer op het parkeerterrein.”

In zijn nieuwe club, vv Spirit, treft hij een club die qua clubcultuur naadloos aansluit bij die van Meerburg: ,,Ik ken er een paar jongens die er voetballen, net als mijn zwager. Vorig seizoen hebben ze wat keepersproblemen gehad, dus ik hoop mijn kans te krijgen. Tuurlijk ga ik voor 1, maar mocht dat niet lukken, ach, ik ben 35 en ik kan wel relativeren hoor. Ik denk dat ik me dar snel thuis ga voelen, net zoals ik dat bij Meerburg deed.”

Mike de Rooij en Kevin Wassenaar staan te trappelen om de plaats van Patrick Bom in te nemen, maar volgens Bom is een goede doelman altijd welkom. ,,Concurrentie maakt iemand sterker’’, is zijn opvatting. Een definitief afscheid is het voor Bom zeker niet: ,,Als het maar even kan zal ik mijn gezicht wel laten zien.”

Leidenamateurvoetbal wenst hem veel succes bij zijn nieuwe club.

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!