dinsdag, april 30, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenBarry van Rijn (Warmunda) is niet alleen blij met het voetbal

Barry van Rijn (Warmunda) is niet alleen blij met het voetbal

-

De geur van vers gemaaid gras, een veld als een gazonnetje; hoe uitnodigend is dat niet? En toch speelde Warmunda de oefenwedstrijd tegen Zandvoort op het kunstgrasveld ernaast. Trainer Barry van Rijn: ,,We hebben twee maanden getraind op kunstgras. Om dan direct een wedstrijd te gaan spelen op natuurgras is spelen met vuur. Blessures liggen op de loer.”

Dat de oefenmeester het gelijk aan zijn zijde had bleek tijdens de warming-up toen Robert Steemers, overgekomen van Ter Leede, spierproblemen kreeg en van de wedstrijd af moest zien. Van Rijn: ,,Spelers hebben lang individueel moeten trainen en oefenen pas sinds twee maanden samen. Het is klip en klaar dat voorzichtigheid is geboden. De oefenwedstrijden zijn de gelegenheid om die fysieke weerbaarheid op te bouwen.”

De wedstrijd tegen Zandvoort kende twee gezichten. In de eerste helft speelde bij de gasten vooral de jeugd, in de tweede de basis voor dit seizoen. Zag het talrijke publiek in de eerste helft een gelijk opgaande strijd, in de tweede 45 minuten bleek de tweedeklasser een paar maatjes te groot. De uiteindelijke 1-4 gaf de verhoudingen prima weer. Uiteraard hechtte Van Rijn geen enkele waarde aan de uitslag, maar wel degelijk aan het nut van het oefenpotje: ,,Misschien lag de grootste waarde wel in het weer samen zijn. Het sociale aspect vind ik van enorme waarde. En wat het voetbal betreft: na tien maanden konden we eindelijk weer als team samen ballen. In de eerste helft konden we goed meekomen. We gaven niets weg en combineerden best goed eigenlijk. Dat we het moeilijk hadden in de tweede helft is logisch. Ze spelen een paar klassen hoger, nietwaar? Ik ben tevreden over wat ik gezien heb. Er deden een paar jongens van onder 23 mee en zij hielden zich goed staande. We hebben naar vermogen gevoetbald en zijn niet ondersteboven gevoetbald.”

De Warmunda trainer verwees met zijn woorden onder andere naar jongelingen als Enno Korenvaar en Nick van Riessen die hun kansen zeker kunnen krijgen. Met Rens van der Zwet als sterke sluitpost en erkende krachten als Sjoerd Winkelman, de gebroeders Safi en de eerder genoemde Steemers wordt Warmunda zelfs voor het seizoen als titelkandidaat genoemd.

Warmunda-Zandvoort 1-4. Salim Fertout 0-1, 0-2, 0-3, Casteels 0-4, Kreuger 1-4 (e.d.)

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Komen, Winkelman, Korenvaar, Kortekaas, Sohrab Safi, Vis, Bakker, Van Riessen, Sepehr Safi.

Voor de verklaring van de Nederlandse naam, gaan we terug in de tijd van onze taal. Ooievaar zou letterlijk vertaald, samengesteld zijn uit de woorden ‘uda’ en ‘faran’, wat ‘moerasganger’ of ‘loper in drassige weiden’ betekent. Een andere verklaring kan komen uit het Oudhoogduits, namelijk ‘odobero’, dat staat voor ‘geluksbrenger’. Dit vertelde een Warmunda vrijwilliger, die daar al 40 jaar dat werk doet. Wel mooi dat stelletje. Je hoorde ook vaak geklepper van het duo tijdens de oefenwedstrijd.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read