dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest pakt bonuspunten tegen CVC Reeuwijk (plus foto's & podcast)

FC Oegstgeest pakt bonuspunten tegen CVC Reeuwijk (plus foto’s & podcast)

-

(Derde klasse A, zaterdag) – FC Oegstgeest hervatte dit weekend, als eerste regioclub dit kalenderjaar, de competitie. Op Sportpark De Voscuyl wachtte nog het restant (37 minuten) van de eerder dit seizoen gestaakte competitiewedstrijd tegen CVC Reeuwijk. De, vanwege een blessure van de scheidsrechter, voortijdig afgebroken ontmoeting werd zaterdag hervat bij een 0-1 stand (doelpunt Martijn Kok), maar twee doelpunten van Sam Roelen zorgden voor de niet meer verwachte zege van de thuisploeg (2-1).

Wie in oktober van het vorige jaar aanwezig was bij de eerste 53 minuten van het treffen tussen beide teams, zou toen geen cent hebben gegeven voor de kansen van de thuisploeg op een resultaat. De bezoekers, op dat moment nog koploper, heersten in Oegstgeest op alle fronten en de 0-1 tussenstand was een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen in het veld.

Dat de thuisploeg, gesteund door een stevige rugwind, daarom deel twee van de wedstrijd begon met een ‘we hebben niets te verliezen instelling’ was dan ook niet verwonderlijk. Van meet af aan koos FC Oegstgeest-trainer Thijmen Kruider voor een zeer aanvallende speelwijze. Deze tactiek wierp al na enkele minuten spelen zijn vruchten af. Mario Gianfiglio brak door aan de linkerkant, waarna jongeling Sam Roelen bekwaam afrondde (1-1). Niet veel later leken de bezoekers opnieuw de leiding te pakken, maar FC Oegstgeest-doelman Gijs Jansen redde fraai op een inzet van CVC-aanvaller Norbert van Keulen.

Het was een kwartiertje voor tijd toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. De net ingevallen Daan van Moorsel bediende met een panklare voorzet Roelen, die zich opnieuw trefzeker toonde (2-1). In de slotfase waren er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van Jansen, maar uiteindelijk kon Kruider opgelucht adem halen. Door dit resultaat steeg FC Oegstgeest naar plek twee van de ranglijst en kan de fusieclub zich opmaken voor het  komende toptreffen (19 februari) tegen koploper FC Oudewater op het eigen sportpark.

Kruider, kort na afloop van de wedstrijd: ,,Dit is voor ons natuurlijk een heerlijk begin van het jaar. Als je met nog ruim een half uur te spelen op achterstand staat tegen een sterke tegenstander een punt pakt dan is dat mooi, maar drie punten is een echte bonus. We sloten het vorige jaar af met twee nederlagen en ook daarom is deze overwinning zeer welkom. Dit geeft in ieder geval een enorme boost voor de rest van het seizoen’’, aldus de Oegstgeestse oefenmeester.

De watervlugge Roelen was een voortdurende plaag voor de Reeuwijkse defensie en met zijn twee doelpunten had de buitenspeler, vorig seizoen teruggekeerd naar Oegstgeest na een periode in de jeugd van  Quick Boys, een belangrijk aandeel in de overwinning  van zijn ploeg. ,,Het is fijn om zo belangrijk te zijn voor het team, vooral omdat dit pas mijn eerste twee doelpunten van dit seizoen waren. Ik heb het dit seizoen tot nu vaak met invalbeurten moeten doen, maar vandaag mocht ik in de basis beginnen. Dit smaakt naar zeker meer en ik hoop dat ik dit seizoen een vaste plek bij de eerste elf kan bemachtigen , blikte de 20-jarige student Economie en Bedrijfseconomie alvast vooruit.

FC Oegstgeest – CVC Reeuwijk  2-1(0-1)  24. Kok  0-1, 59. Roelen 1-1, 77. Roelen 2-1

Opstelling FC Oegstgeest: Jansen, Lichtenbeld, K. Driessen, Bakker, Nieuwenburg, Tijl (82. Polet), J. Driessen, Gianfiglio, Roelen, Overvliet (75. Van Moorsel), Dijkstra.

Foto’s: Jan van der Lubbe

Beluister hier nog het interview van Remco Mentink met doelman Gijs Jansen:

Must Read