dinsdag, april 30, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (35), 4-8 april

Lopend vuurtje (35), 4-8 april

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de dertiende van dit jaar en alweer de 34ste van dit seizoen.

  • Roodenburg: ,,Vanaf donderdag 25 mei tot zondag 29 mei gaat het 95-jarig bestaan gevierd worden en zullen er diverse activiteiten zijn. Toernooien, de reünie voor de oud leden, en een koppelklaverjasmarathon staan er gepland. In de volgende ‘Actueel’ meer informatie.
  • Jeroen Hoefnagel, ex-trainer van UVS, en eersteklasser VUC zijn per direct uit elkaar gegaan. De Haagse club was geruime tijd titelkandidaat, maar staat ondertussen laag in de middenmoot.
  • Ja, je leest het goed. De Jeugdcommissie van SJZ houdt een taartenbak-wedstrijd.Een smaakvolle actie. De opzet is eigenlijk heel simpel. Iedereen die dat wil, bakt een taart en schenkt die aan SJZ. De jeugdcommissie verkoopt de taarten (voor minimaal € 15,00 per taart) en de totale opbrengst komt ten goede aan de jeugd van SJZ. De taarten kunnen zaterdagochtend 9 april tot kwart voor tien worden ingeleverd in het clubhuis. Dan buigt de jury zich over de inzendingen en aansluitend begint de verkoop.
  • RCL: Uit handen van Cees Zwanenburg & Henk Koster van Stichting Vrienden van G.S.V De Sleutels ontvingen Jun & Tim van ons G-team een mooi geldbedrag voor het team! Bedankt Stichting Vrienden.
  • Voor volgend seizoen heeft RCL zich versterkt met Brian Bor. De in Alphen aan den Rijn woonachtige multifunctionele speler startte bij ARC en kwam via SC Heerenveen, Alphense Boys (jeugd) terecht in de hoofdmacht van AVV Alphen SV Aarlanderveen.
  • Kagia dan. Afgelopen vrijdag 1 april organiseerde het bestuur, in samenwerking met de jubileumcommissie, de vrijwilligersavond. We kijken terug op een enorm succesvolle en gezellige avond! Dit jaar werd er extra uitgepakt omdat we vorig jaar geen vrijwilligersdag/avond hebben kunnen organiseren én omdat Kagia dit jaar haar 90-jarig jubileum viert. De kantine werd omgetoverd tot casino. Meer weten over de avond, zie onze website.
  • Ondertussen zijn er al 607 regionale spelers terug te vinden in onze spelersklassementen. Hoe is de verdeling tot nu toe? Hoofd-en eerste klasse: 123, tweede klasse (111), derde klasse (167) en vierde klasse (206). Staat jouw naam er nog niet tussen en speel je wel in de hoofdmacht? Harder je best doen en laat de trainer niet om je heen kunnen.
  • DoCoS met een noodkreet. ,,Nog steeds zoeken wij een aantal vrijwilligers, op onze website tref je een overzicht aan. Voor meer informatie als ‘wat zijn de werkzaamheden’ ‘hoeveel tijd kost het’ en andere vragen graag mailen naar onze secretaris Joost van Hamersveld, hij zal je dan met de juiste persoon binnen DoCoS in contact brengen. Zijn mailadres is : docos-joost@hotmail.com”
  • Van jongs af aan wist Fenja al dat ze wilde voetballen bij een profclub. Dat ze daar als vijfjarige niet meteen naar toe kon begreep ze wel. Dus begon ze in de Champions League van Meerburg. Komende zomer maakt ze de overstap van JO14-1 naar Feyenoord MO16. Felicitaties van Meerburg en LAV!
  • VV Koudekerk blijft streven naar vooruitgang! Om onze club te blijven verbeteren is het belangrijk om te weten hoe onze leden en vrijwilligers over de club denken. Daarom gaan we elke twee jaar een tevredenheidsonderzoek uitvoeren, begeleid door de KNVB. Om een goed beeld te krijgen is het van belang dat zo veel mogelijk leden en vrijwilligers meedoen. Update 23 maart: Inmiddels hebben alle leden en vrijwilligers een mail ontvangen voor het invullen van het onderzoek. Heb je geen mail ontvangen en wil je wel meedoen aan het tevredenheidsonderzoek? Stuur dan een mail naar algemeen@vvkoudekerk.nl
  • De nieuwbouwplannen vorderen gestaag , er is volop overleg tussen de direct betrokken partijen en het ontwerp krijgt een vast karakter. De architect is met de laatste aanpassingen bezig voor zowel het Valken’68 gedeelte als voor de huisartsenpraktijk. Deze en nog een aantal andere zaken werden op 5 april besproken op het gemeentehuis en vandaar wordt er toegewerkt naar de aanvraag van de bouwvergunning. Wij houden u op de hoogte van dit zeer belangrijke en noodzakelijke project voor Valken’68.
  • Nog meer nieuws vanuit Valkenburg: Het bestuur wordt uitgebreid met een bestuurslid vanuit de activiteiten commissie. Dit om de zaken beter en sneller met elkaar geregeld te krijgen. De PR commissie kan melden dat Jan Willem Paauw , na een goed gesprek, zich heeft aanmeld als nieuw PR commissielid. Wij zijn zeer verheugd dat Jan Willem zijn zakelijke en commerciële ervaring voor onze vereniging in wil zetten om onze mooie sponsorgroep naar een hoger niveau te brengen.
  • Het Sixtoernooi van EMM’21 is op woensdag 27 april (Koningsdag) van 09.00 t/m 16.00 uur. Hoe meld ik ons team aan:•  Stel een team samen van tenminste 6 spelers (mix jongens, meisjes is toegestaan)
    •  Let goed op de leeftijdscategorie, geef aan wat de geboortedatum van alle spelers is
    •  Teamnaam, Gegevens mobiele telefoon, mailadres aanvoerder  (dit is verplicht)Let op! aanmelden kan uitsluitend via sixtoernooi@emm21.nl
    Aanmelden kan tot uiterlijk 24 april. Voor meer info kun je terecht bij. sjorsdejong_1994@hotmail.com Telefoon 06 29 77 03 66
  • Onze vereniging wordt gedragen door onze leden en heel veel vrijwilligers.
    Maar daarnaast wordt achter de schermen beleid bepaald, problemen opgelost en plannen gemaakt door ons bestuur. Ons bestuur is opgebouwd uit afgevaardigden van een aantal commissies. Een keer per maand komt het bestuur samen om af te stemmen, te evalueren en vooruit te kijken. De meeste bestuursleden zijn jarenlang onderdeel van deze trouwe groep, maar helaas zijn er inmiddels toch weer wat vacatures. Ken of ben jij iemand die geïnteresseerd is in de volgende bestuursfuncties:
    Penningmeester/Financiën, COTO (onderhoud gebouwen en terrein), Secretaris
    meld je dan vrijblijvend bij secretaris@bernardus.nl. Alle tips zijn welkom! Help onze mooie club Bernardus!
  • SJZ, Gerard van der Hoeven: ,,Onlangs publiceerde het voetbalweekblad Voetbal International een lijst met de best betaalde voetbaltrainers ter wereld. Uiteraard was ik nieuwgierig en wilde weten op welke plaats SJZ-trainer Arie van Duijn staat. Om een lang verhaal kort te maken, de naam van Arie staat niet op de lijst. Wie dan wel? Op nummer één staat Diego Simeone, trainer van Atletico Madrid. Hij ontvangt (als het klopt wat in de VI staat) 3,3 miljoen euro per maand. Ja, je leest het goed: PER MAAND. Op nummer twee staat Pep Gardiola (Manchester City, 1,9 miljoen per maand; 3. Jürgen Klopp (Liverpool 1,5 miljoen per maand), 4. Antonia Conte (Tottenham Hotspur, 1,5 miljoen). 5. Massimilliano Allegro (Juventus, 1,2 miljoen), 6. Mauricio Pochettino (Paris SG, 1,1 miljoen), 7. Carlo Ancelotti (Real Madrid 910.00 euro), 8. José Mourinho (AS Roma, 770.000 euro), 9. Julian Nagelsman (Bayern München, 666.000 euro) en 10. Simone Inzaghi (Inter Milan, 620.000 euro). Nogmaals, het zijn allemaal bedragen per maand! Hoe absurd is de professionele voetbalwereld…….”
Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read