Dennis Tijssen nu al als vis in het water bij NSV’46

NSV’46 tikte afgelopen seizoen aan als de nummer vijf in de vierde klasse A. In de zomer kwam Dennis Tijssen over van TAVV en hij is van mening dat zijn nieuwe team hoog moet inzetten in deze klasse. ,,Dat is niet enkel mijn mening, maar dat leeft ook bij de spelersgroep. We mogen de lat best hoog leggen, hoewel het besef er ook is dat er meer kapers op de kust zullen zijn. De eerste maand hier smaakt voor mij in elk geval naar meer. Het zit organisatorisch prima in elkaar en ik ben zwaar onder de indruk van het aantal vrijwilligers bij deze club. Ik vind dat dit best even benoemd mag worden.”

Tijssen heeft hoorbaar veel zin in het aanstaande seizoen. ,,Ik mag gaan werken met een gretige groep waar veel potentie in zit. We hebben er bewust voor gekozen om pal na het voorbije seizoen al wat trainingen in te gelasten om alvast even aan elkaar te wennen. Ik denk dat dit een goede zet is geweest, want nu we echt zijn gestart vanaf 3 augustus was er meteen al een klik en zijn we vlot gaan bouwen.”

NSV’46 boekte onderweg een aantal hoopgevende resultaten, ook tegen ploegen die hoger spelen. ,,Dat zegt lang niet alles, maar in die periode zag ik al wel hele goede dingen. Het is prettig dat we nu het bekertoernooi ook goed begonnen zijn. In de eerste helft waren we tegen Kamerik nog wel onze eigen tegenstander en was de 0-0 tussenstand niet om over naar huis te schrijven. Na de pauze hebben we het echter recht kunnen zetten via doelpunten van Kamiel Disseldorp (2), Lars de Jong en Florencio Faneyte. Dat waren we wellicht aan onze stand verplicht, maar zo kijken we ook naar de competitie straks. Er is een grote bereidwilligheid en de groep is hecht te noemen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar even door deze competitie wandelt, want er valt ook nog genoeg te verbeteren. Maar het team en de club zijn duidelijk in beweging en dat is gewoonweg voelbaar. De groep bestaat uit twintig man en twee keepers. Enkel Nicky Geerlof moet nog aansluiten na een forse knieblessure, maar hij is druk doende in de herstelfase.”

Afsluitend: ,,NSV’46 wil op termijn groeien en we streven ernaar straks een stabiele derdeklasser te zijn. Dat gaat met stapjes, maar iedereen wil daar betroken bij zijn om zover te komen en dat werkt voor een trainer aangenaam. We hebben veel trek in dit seizoen, dat staat als een paal boven water.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!