Vogels hebben weer kleur op de wangen (plus nababbels)

Derde divisie- Het zand dat in de Katwijkse motor was ingeslopen is er uit verwijderd. Na twee haperingen draaide de machine zeker in de eerste helft weer op volle toeren en legden de elf van trainer Danny Hijzelendoorn de basis voor een terechte 3-1 zege op FC Lisse in een van de twee regionale derby’s. In het eerste bedrijf kwamen de bezoekers uit het bollendorp er nog genadig af met slechts een 2-0 achterstand waarmee de thuisclub zich karig beloonde en aan de bezoekers geen kind had. De mannen van trainer Sjaak Polak schiepen zich geen enkele kans voordat arbiter Ter Brake voor half-time floot.

Vooraf had men in het Katwijkse de nodige twijfels over de goede afloop. FC Lisse in the winning mood en de roodzwarten in een dipje. Hoe anders kan een wedstrijd zich ontwikkelen? Jesse van Assendelft kan er over mee praten. Als ‘Man van de Wedstrijd’ en nota bene voor het eerst in de basis na een blessure concludeerde terecht dat het vuur er vandaag weer inzat. ,,We stonden compact en gaven zeker in de eerste helft niets weg maar we vergaten ons te belonen met een ruimere voorsprong. Het goede gevoel overheerste en ik ben trots dat ik na een lange blessure een bijdrage aan de overwinning heb mogen leveren. Ik heb het naar mijn zin bij deze club met een warm gevoel.” Assendelft constateerde terecht dat het in de tweede helft wat lastiger werd. Zeker toen de bezoekers na een misser in de Katwijkse defensie via Gijs de Bruijn de spanning weer enigszins in de wedstrijd terug konden brengen. Geen clean sheet voor doelman Pim van der Plas die eerder een tegentreffer met een voetreflex onschadelijk wist te maken.

De eerste helft was duidelijk voor de thuisclub. Al vroeg kreeg Maxim van der Meer de kans om zijn vorige werkgever pijn te doen, maar hij vuurde recht op Swen Verswijveren af, de voorbode van Rijnvogelkansen. Na ultiem doorzetten van Kevin Gomez Nieto kon Bryan Iliohan de moeilijke kans niet benutten, de toon was wel gezet. De thuisclub weer op het oude niveau en de gasten zochten tevergeefs de weg naar het Katwijkse doel. Het overwicht van de gastheren werd uiteindelijk uitbetaald. Eerst teisterde back Gomez Nieto de kwaliteit van het metaal boven van Verswijveren doch zijn pegel spatte uiteen. De treffer kon evenwel niet uitblijven. Sem van Oosten scoorde op een subtiele wijze en met precisie in de verre hoek en de Lisser sluitpost was kansloos. Dat Maxim van der Meer zijn oude teamgenoten met een geplaatste schuiver nog wat extra pijn deed was niet meer dan terecht gezien het vertoonde optreden met name van de roodzwarten in de eerst helft. Verdediger Jacco Scholten zag zijn schot na een lange rush over vliegen.

Direct na de hervatting stelde de thuisclub orde op zaken. Binnen no-time was het bingo. Van Oosten zette met buitenkantje rechts knap voor en Peer van Paasen peerde de 3-0 in de touwen. Kat in het bakkie? Je zou denken van wel maar een mispeer in de Vogeldefensie was een cadeautje voor De Bruijn die er nog een wedstrijd van leek te gaan maken. De angel bij de thuisclub leek er een beetje uit en de Lissenaren haalden alles uit de accu. Lange ballen, gevaarlijke momenten, reddingen van Pim van der Plas, uitvallen van de Vogels, inbrengen van verse krachten aan beide zijden. Het deed allemaal niets meer ter zake. De Katwijkse formatie herpakte zich na een mindere periode en won terecht van FC Lisse en klom weer naar de subtop.

FC Rijnvogels: Van der Plas, Gomez Nieto, Michel, Scholten, Driebergen, Van Paasen, Haddadi, Van Oosten (78. Koppenol), Van der Meer (71. Zwanenburg), Iliohan. (82. Van Dongen).

Scoreverloop. 30. Van Oosten 1-0. 45. Van der Meer 2-0. 47. Van Paasen 3-0. 62. De Bruin. 3-1.

Verslag: Piet van Kampen

Nabeschouwingen: Remco Mentink (met Sem van Oosten, Kevin Gomez Nieto en analyse)

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoverslag later vandaag!

Redactie
Redactie
Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!