Valken’68 wint op bekend terrein (bij ROAC)

Groep 15- Valken’68 kwam gisteravond terug op het complex waar in juni van dit jaar de winst werd gegrepen in de Sportiff LAV Cup. Inmiddels is de hoofdsponsor Huurmaat (tevens Riool.nl) verbonden aan het toernooi en de Valkenburgers zijn gestart met een zege op ROAC (0-2). Aan beide kanten werd er gesproken van een ‘nuttige wedstrijd’.

Bart Jansen namens ROAC: ,,Er zat geruime tijd een best tempo in de wedstrijd. Als vanzelfsprekend had Valken meer balbezit, maar zij konden niet veel gevaar stichten. Er ging eenmaal een bal voorlangs en halverwege de eerste helft kwamen ze op voorsprong, maar we zaten halverwege nog in de wedstrijd. Na de rust veel van hetzelfde en met een treffer marge roken we een kansje. Die kregen we ook wel, maar uiteindelijk maakten zij de 0-2 en was het wel gedaan en zakte het tempo weg. Na de rust heb ik ook veel gewisseld en veel jonge gasten aan het werk gezien. Enige smetje was een knieblessure voor Dave van der Ploeg. Hopelijk valt de schade mee. Al met al een prima vond en we gaan trachten om in dit toernooi nu Teylingen te kloppen.”

Erwin van der Nagel: ,,Valken was de bovenliggende partij en dat zal niemand verbazen. We kregen het echter niet voor elkaar om tot veel kansen te komen en dat was minder van onze kant. De zege kwam ons wel toe. Na goed voorbereidend werk van Jesper Slootweg opende Nasser Bouhamed op knappe wijze de score. Na rust besliste Bas Star, die in het tweede speelt, de wedstrijd. Die jongen is goed bezig. We gaan zien hoe ver we dit seizoen kunnen reiken.”

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010