Aarlanderveen blijft zonder punten na verlies tegen BSC’68

Derde Klasse E – Net als vorig jaar heeft Aarlanderveen het niet voor elkaar gekregen om punten te halen in de eerste twee wedstrijden van de competitie. Vorige week was UVS uiteindelijk de sterkere en werd er met 3-0 verloren, dit weekend was het spel bij vlagen prima en speelde de ploeg nog wel een handjevol kansen bij elkaar, maar stond er in de thuiswedstrijd tegen BSC ’68 na 90 minuten toch 0-2 op het scorebord.

Soms is er niet direct een aanleiding aan te wijzen voor een verliespartij, dan zit het simpelweg niet mee. Zo’n dag leek het een beetje te zijn voor Aarlanderveen. In de eerste helft was de ploeg namelijk minstens gelijkwaardig aan de bezoekers uit Benthuizen. Wanneer aanvaller Kilian Bouwhuis in de 16-meter van de tegenstander gevloerd wordt en zelf aantreedt voor de toegewezen strafschop lijken alle seinen op groen te staan voor een voorsprong, maar de doelman van BSC was niet van plan daaraan mee te werken. Vervolgens zal je altijd zien dat hij aan de andere kant valt.

Bij een diepe bal richting de zijkant dacht iedereen inclusief de grensrechter aan buitenspel, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal en keurde het doelpunt van de inmiddels juichende buitenspeler van BSC goed. Verdediger Ramon Aronius dacht er het zijne van: ,,We gaan de beelden nog wel even terugkijken want volgens mij was het echt buitenspel, maar goed. Ondanks die achterstand hadden we in de rust nog wel vertrouwen, we hadden meer balbezit en genoeg kansen.”

,,In de tweede helft begonnen we sterk en waren we voor zeker twintig minuten duidelijk de bovenliggende partij. Zij speelden vooral op de counter maar ook dat hadden we in die fase onder controle. Als je dan door een miscommunicatie in de verdediging op 0-2 achterstand komt twintig minuten voor tijd sta je wel even te balen met zijn allen en daar zijn we in het restant van de wedstrijd niet meer echt bovenop gekomen.”

Van een verontrustende seizoenstart wil Aronius niks weten: ,,Vorig jaar verloren we ook twee keer aan het begin van de competitie en uiteindelijk stonden we in de winterstop bovenaan. Of het weer zo ver komt moeten we nog zien, maar de eerste wedstrijden bieden in ieder geval voldoende aanknopingspunten voor de volgende wedstrijden. We hebben weer wat nieuwe jongens dit seizoen en de automatismen moeten er nog een beetje in komen. Vanaf nu verwachten en eisen we meer van onszelf.” Volgende week mag Aarlanderveen het laten zien in de lastige uitwedstrijd bij het nog ongeslagen en gepromoveerde Meerburg.

Aarlanderveen – BSC ’68 0-2 (0-1).

Auteur: Michel de Jongh

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010