Lopend Vuurtje (aflevering 8, seizoen ’24-’25), 27 september- 4 oktober

Iedereen weer opgedroogd, nuchter geworden en voelt iedereen zijn voeten weer? De stappentellers zullen overuren hebben gedraaid tijdens Taptoe, Reveille, Haring en Wittebrood en uiteraard de optocht met hopelijk een stuk minder dan de gebruikelijke gaten. Ik hoop dat iedereen er weer volle bak van heeft genoten en er weer een jaar tegenaan kan. Ondertussen zitten de clubs in de regio niet stil, deze week weer veel nieuws te melden. Vanaf deze plek ook even aandacht voor de Grote Clubactie. Veel LAV aangesloten verenigingen nemen deel aan deze jaarlijkse actie, dus steun de clubs door loten te kopen.

Sommige dingen verzin je niet. Afgelopen zomer maakten wij een camper-rondreis door West Canada en zag ik tijdens ons bezoek aan een plaatselijke wasserette, tijdens het wachten op onze was, een man zitten met een trui aan. Niks bijzonders zou je zeggen, het is in Canada namelijk niet altijd zonnig. Maar, op deze trui stonden de letters LAV. Dus mooi genoeg om even naar de LAV-collega’s door te sturen.

Afgelopen zondag was het op de Veluwe prachtig, zonnig weer en fietsen wij voor de lunch naar Epe. Dat is een bosrijke fietstocht van een kilometer of 18 en veel mensen kom je onderweg niet tegen. Des te verrassender was het, dat ik een jas zag met een voor LAV bekende rubrieknaam. Toch maar even afgestapt en gevraagd of ik de rug even mocht fotograferen. Toeval bestaat niet, maar je moet natuurlijk ook oog willen hebben voor detail.

ROAC

Op 22 november vindt de 1e editie van het Open ROAC Keezentoernooi plaats. Wie deel wil nemen aan dit oergezellige oudhollandse bordspel, kan zich inschrijven (alleen in duo’s), via een mail aan activiteiten@roac.nl

Valken ‘68

Van benzinestations tot reisorganisaties en alles wat daar tussenin te vinden is. De sponsorcommissie van Valken ’68 is actief en niet zonder resultaat. Dat de verhuizing van LFC naar het Haagse organisatorisch voor meerdere partijen voor problemen zorgt, is duidelijk. Bij Valken ’68 plukken ze daar dan weer wel de vruchten van. Oudgediende Thom de Vries is na lange tijd meetrainen en wachten op goedkeuring van de KNVB, terug op het oude nest. Voor hem was de reis naar Den Haag niet te combineren met zijn privé situatie, heel begrijpelijk en daarom fijn dat hij nu weer helemaal klaar is, om voor Valken de wei in te gaan.

Voorschoten ‘97

Ronnie de Roode maakte na heel lang blessureleed zijn rentree in Voorschoten zaterdag 2 en verliet het veld niet voordat hij zijn scorende kwaliteiten had laten zien. Mooi om te zien dat de man met het kleine, maar zeker gouden hartje, de zin in voetbal nog geenszins verloren heeft.

Foreholte

Bij Foreholte zijn twee leuke vacatures. Ze zoeken in Voorhout een Sfeermaker en een Knoppendraaier en wat is er leuker dan, van elke thuiswedstrijd een feestje maken?

Sfeermaker: weet jij wat sfeer is, weet je die te maken en krijg je kippenvel van een mooie opkomst met vlaggen en jeugd? Weet je je creativiteit de vrije loop te laten en spelers, jeugd en bezoekers een fantastische middag te bezorgen? Meld je dan aan!

Knoppendraaier: voor ras vrijwilliger Martin wordt een goede stand-in gezocht. Technische hoogstandjes worden niet van je verwacht, maar knoppen moet je wel kunnen bedienen. Dus heb je oren voor geluid en schat je correct in of de muziek goed te horen is de omroeper verstaanbaar is? Meld je dan aan! Aanmelden voor deze vacatures kan via vrienden@foreholte.nl

Grote kans dat je voor je sollicitatiegesprek voor bovenstaande vacatures, ontvangen gaat worden aan een prachtige nieuwe bar.

Bij Foreholte heeft deze week namelijk een upgrade en metamorfose van die bar plaatsgevonden. Voortaan dus energie zuinige koelkasten, gebruikersgemak voor de barmedewerkers en nog betere drankjes voor de bezoekers.

RCL

De JO10-1, JO11-3, JO11-1 en JO11-2 kregen deze week hun eerste Performance-training. Deze trainingen o.l.v. sportfysiotherapeuten zorgen o.a. voor een sterkere lichaamshouding, betere balans, flexibiliteit en looptechniek en voorkomen het oplopen van blessures.

Terwijl half Nederland drukdoende is met de gevaren van de, onder de vooral jonge jeugd, populaire fatbikes, in het Leiderdorps Dagblad een vraag aan assistent jeugdopleidingen Caryl Jonis. Bij onze zuiderburen is het inmiddels verplicht voor jeugdkeepers een helm te dragen tijdens wedstrijden en trainingen.

Oud keeper Ronald Waterreus juicht dit besluit toe en geeft aan dat jonge jeugd in ontwikkeling is en daarom ook groter risico loopt. De AJO van RCL geeft in het artikel aan, dat dit onderwerp binnen RCL nog niet besproken is en we ook rekening moeten houden met het feit dat voetbal een contactsport is en spelers daarom ook af en toe een buil of een schram op kunnen lopen. Hij geeft aan geen nut te zien bij de jeugd onder de 13 deze helmplicht op te leggen. Best een interessante discussie, met voor- en tegenstanders.

EMM ‘21

Zondag 13 oktober start EMM’21 weer met een nieuwe reeks afleveringen van de Mini champions league. De jongste jeugd tussen de 3-5 jaar kan deelnemen, aan deze prachtige wedstrijden. Opgeven kan voor vrijdagavond 11 oktober 20.00 uur via mcl.emm21.nl Het team van de Mini Champions League heeft er zin in en hoopt ook dit jaar weer veel kleine talenten te mogen ontvangen.

Meerburg

Geen houten kont meer op de tribune van Meerburg. Inmiddels hebben de houten banken plaatsgemaakt voor prachtige zwarte en witte stoelen. Er zijn nog zitplaatsen vrij, dus heb je interesse op een witte of zwarte stoel met jouw (bedrijfs)naam? Voor 25,- per seizoen sponsor je de club en prijkt jouw (bedrijfsnaam) op die prachtige tribune. Wil je meer informatie, neem dan contact op met sponsoring@vvmeerburg.nl of via 0614179681.

Meerburg gaat op donderdag van 17.00-18.00 uur passend G-voetbal aanbieden. Speciaal voor kinderen met autisme, ASS of b.v. ADD/ADHD in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Ervaren trainers staan klaar om de kinderen lekker te laten genieten van een potje voetballen. Rebecca Sopucua is via rrsopacua@gmail.com bereikbaar voor al uw vragen.

RKVV Teylingen

In Sassenheim wordt hard gewerkt aan de renovatie van veld 6 & 7. I.v.m. opslag van materiaal op de parkeerplaats, is het verzoek aan teams en supporters om de komende twee weken op de fiets naar het complex te komen. Ik houd ervan, op de fiets met je team richting de wedstrijd, en dat is ook best een aardige warming-up.

Kagia

De sfeercommissie bij Kagia is klaar voor het nieuwe seizoen en op 19 oktober viert de club oktoberfest in hun kantine. De jeugdopleiding van de club zit evenmin stil en deelt tevreden mede, dat alle jeugdteams vol zitten en er voldoende trainers en leiders voor de teams zijn. Uiteraard is er altijd plek voor nieuwe enthousiaste trainers en kunnen deze zich melden via jeffrey.van.klaveren@kagia.nl

NSV ‘46

Bij NSV’46 allerhande voetbalkunstjes, behalve alcohol voor jeugd jonger dan 18 jaar. Goed dat de club hier aandacht aan besteed en leden ook attendeert op het feit dat alcohol verstrekken aan jongeren onder de 18 jaar ook strafbaar is.

FC Rijnvogels

Ook bij FC Rijnvogels kunnen de dirndl jurk en lederhose uit de verkleedkist. Op 12 oktober viert men op de Kooltuin Oktoberfest en voor de dorstige bezoekers een tip: maak werk van je outfit en het bier vloeit rijkelijk voor je!

 Zwammerdam

 Bijna Cruijffiaans, de uitspraak op de Facebook-pagina van Zwammerdam;

‘Als we winnen, blijven we ook nog eens ongeslagen’. Dat maakt in ieder geval duidelijk, dat de club een goede serie draait sinds de start van de competitie.

FC Oegstgeest

10 oktober start FC Oegstgeest met OldStars walking football. Niemand minder dan Kees Kist zal de kick-off van deze nieuwe activiteit verzorgen. Deze oefentraining wordt gratis door de club aangeboden en het programma start om 9.30 uur. Enthousiastelingen kunnen vanaf 10 oktober wekelijks op de donderdagochtend deelnemen aan walking football.

Roodenburg

Op 30 & 31 oktober a.s. vinden bij LV Roodenburg de Leidsche Voetbaldagen plaats. Deze twee dagen vol voetbalplezier voor kinderen van 5 t/m 14 jaar worden georganiseerd door AllFootball. In de ochtend trainen als een prof o.l.v. professionele, ervaren trainers, en in de middag o.a. Skill Games, FIFA en Transfermarkt Spel. Als kers op de taart is er een Meet & Greet met Koen Zitoen. Er zijn een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk, dus wees er snel bij. Aanmeldingen t/m 9 oktober voor de early bird prijs van 104,50, inschrijven vanaf 10 oktober bedraagt 114,50 via www.allfootball.nl.

Als je club richting het 100-jarig bestaan gaat, heb je een actieve archiefgroep nodig. Bij Roodenburg is zo’n archiefgroep druk aan de slag en hebben zij inmiddels de 1e raamwerken, houd je vast want dat zijn de jaren 1927, 1928 en 1929, bekeken.

De website waar e.e.a. straks te zien is, wordt gekoppeld aan de website van lv Roodenburg. Om het jaar 1993 te completeren is Roodenburg op zoek naar namen van jeugdspelers.

Graag uw aandacht voor de onderstaande oproepen.

 

Foto 1 Roodenburg

Gezocht 1

Wist u dat er in 1993 als actief actie werd gevoerd tegen racisme? Om aan te tonen dat verschillen niet bestaan, droegen alle spelers voetbalschoenen met witte en zwarte veters. Roodenburg is op zoek naar de namen van de spelers van de toenmalige D4, die op de foto te zien zijn.

Herkent u zichzelf of een broer, neef of buurjongen, mail de naam dan even door aan archief@lvroodenburg.nl

Foto 2 Roodenburg

 Gezocht 2

Onder leiding van Aad Fasseur nam een pupillenteam in 1992 deel aan de befaamde Kooicup.

Ook de namen van deze spelers zijn welkom o.v.v Kooicup 1992 en kunt u mailen naar archief@lvroodenburg.nl

Hazerswoudse Boys

Hazerswoudse Boys is dit seizoen gestart met 28 teams en daarin zijn 131 senioren, 104 junioren en 87 pupillen aan het voetballen. Dat zijn mooie aantallen voor de club en maakt ook dat er o.a. vraag is naar jeugdbestuursleden. Een nieuw jeugdbeleidsplan is al geschreven, dus ouders meldt u.

De commissiekamer van de club is deze zomer onder handen genomen en daardoor geeft de club een mooi visitekaartje af. Alles elke speeldag in goede orde te laten verlopen, levert nogal eens wat zweet op.

Naast de verhitte discussies die in een bestuurskamer weleens te horen zijn, kwam het bij Hazerswoudse boys tot het installeren van twee heuse airco-units in beide kamers.

In de nieuwsbrief van de club valt te lezen, dat het contact met de gemeente moeizaam verloopt. Jammer, want we hebben elkaar immers allemaal nodig. Hopelijk biedt de zoveelste interim soelaas en komt het tot een constructief overleg.

Daarnaast wordt bij de Boys Buienradar frequent bekeken. De velden geven de club zorgen en kunnen hevige regenval eigenlijk niet aan. Hopelijk blijft het bij de regen van de afgelopen dagen en gaan we een droog oktober tegemoet.

Wie onwel wordt, een blessure oploopt of onverhoopt een pleister of mitella nodig heeft, hoeft zich bij Hazerswoudse Boys geen enkele zorg te maken. Maar liefst 7 nieuwe EHBO-ers telt de club. Na hun deelname aan de cursus van het Rode Kruis, mochten zij hun diploma in ontvangst nemen.

Kickers ‘69

Kijk en dat lees je natuurlijk graag: al na 5 dagen is bij Kickers ’69 het streefbedrag van de Grote Clubactie behaald.

SJZ

Ja, ja, het is Marc Griffioen gelukt. Hij passeerde afgelopen weekend Wim Bos als clubtopscorer. Deze laatste reageerde nuchter met de woorden ‘als Marc blijft scoren, is dat alleen maar goed voor de club’. Op de foto Marc en oud SJZ-speler Wim Bos.

De dorpsderby tegen Stompwijk eindigde met beide ploegen, tot in de late uurtjes in de kantine van SJZ. Dat kan alleen maar een goed teken en sfeer hebben betekent. Beide ploegen treffen elkaar weer op 8 februari.

 

Sandra Akerboom
Sandra Akerboom
Columniste, RCL, rots in de branding sinds 2013, ontaard lief, altijd behulpzaam, vrouw in de redactie, sandra@leidenamateurvoetbal.nl

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!