SV Aarlanderveen en Teylingen in evenwicht (2-2)

Derde klasse E- Heel lang zag het er naar uit dat SV Aarlanderveen de eerste overwinning van het seizoen kon bijschrijven. Maar vijf minuten voor tijd glipte de overwinning de thuisploeg uit handen en zagen zij de Sassenheimers na een ongelukkig eigen doelpunt langszij komen. Zodoende eindigde de wedstrijd met een 2-2 eindstand.

Het vermakelijke duel kende een sterke openingsfase van de rood-zwarten uit Sassenheim. De promovendus creëerde in de eerste tien minuten een drietal mogelijkheden echter zonder de van Alphense Boys overgekomen Daniel Furtak in grote problemen te brengen. Slechts eenmaal moest de sluitpost handelend optreden toen de bal na een corner in de benedenhoek werd gekopt. Ten koste van een nieuwe hoekschop hield hij zijn doel schoon.

Aarlanderveen nam vervolgens het initiatief over en wist bij de eerste de beste grote mogelijkheid uit het niets de score te openen. Teylingen wist de bal in het eigen strafschopgebied niet goed te verwerken waarna Valentijn Oudijk de bal voor zijn voeten kreeg. Hij passeerde Zonjee met een laag diagonaal schot laag in de verre hoek (1-0).

Vijf minuten later onderschepte Hamza El Marije een pass van de Sassenheimse goalie en verdubbelde hij de voorsprong door de bal vanaf 25 meter in het lege doel te plaatsen: 2-0. Na deze treffer heerste Aarlanderveen zonder verder tot grote kansen te komen onder aanvoering van de uitblinkende Thom Nouwens op het middenveld. Kort voor de pauze kreeg Teylingen een lelijke tegenvaller te verwerken toen Mike van der Zon zich na een ongelukkig duel op het middenveld blesseerde en zich moest laten vervangen.

Na de thee kwam Teylingen een stuk feller voor de dag. Dit resulteerde al vroeg in de tweede helft in de aansluitingstreffer toen Melvin van Stijn een afgeslagen corner vanaf een kleine 20 meter ineens op zijn slof nam. Door een woud van benen zag hij de bal tegen het doelnet tot stilstand komen (2-1).

Daarna ontspon zich een wedstrijd waarbij beide teams waar mogelijk de aanval probeerden te zoeken. Het leidde tot twee 100% kansen voor de thuisploeg maar beide malen verdween de bal hoog over het doel. Aan de andere kant strandden de pogingen van Teylingen veelal in de buurt van het strafschopgebied.

De gelijkmaker werd de gasten vijf minuten voor het eindsignaal in de schoot geworpen toen Ramon Aronius van een meter of vijfendertig de bal terugspeelde op zijn doelverdediger maar deze tot zijn ontzetting in zijn eigen doel zag verdwijnen waarmee hij ongewild de eindstand op 2-2 bepaalde.

Aarlanderveen-aanvoerder Lars Overbeek, die een puike wedstrijd speelde, was uiteraard teleurgesteld dat zijn ploeg een zeker lijkende overwinning kort voor tijd verspeelde. ,,Na een lastige openingsfase waren wij de betere ploeg, maar verzuimden wij onze kansen te benutten”, was zijn heldere analyse. ,,Het benutten van de kansen is al een paar weken ons probleem, vandaag kregen we ook genoeg kansen en speelden wij een prima wedstrijd maar dan krijg je uit een corner en een terugspeelbal twee lullige goals tegen”, sloot hij af.

Teylingen-trainer Alan Campfens was geschrokken van de manier waarop zijn ploeg de eerste helft gespeeld had. ,,Daar gingen veel basishandelingen fout, waaronder het blokkeren van schoten en voorzetten”, gaf hij aan. Over de veerkracht die zijn team had getoond daarentegen was hij wel tevreden. Zijn boodschap dat er ‘sneller gehandeld en feller gespeeld’ moest worden, zag hij na de rust terug in het spel van zijn ploeg. De neutrale toeschouwer was bij deze wedstrijd, die hij typeerde als ‘een foutenfestival’, uiteindelijk de grote winnaar. Zelf kon hij wel leven met het gelijke spel wat Aarlanderveen en Teylingen overeen waren gekomen.

Scoreverloop: 15. Oudijk 1-0, 20. 2-0 El Marije 48. Van Stijn 2-1 85. Aronius (e.d.) 2-2.

Opstelling Aarlanderveen: Furtak, Aronius, De Been, Oudijk, Van der Pijl, Overbeek, Grimmelius (66. De Koning), Nouwens, Bardan, El Marije (82. Bozkurt), De Bruin.

Opstelling Teylingen: Zonjee, De Mooy, Does, Van den Nouland, Heemskerk, Van Stijn , Hoogkamer (81. Slaman), Van der Zon (40. Berk), Ritzen, Van den Berg, Prange.

Foto’s: Jan van der Lubbe (een uitgebreid fotoverslag volgt)

Rene Sinke
Rene Sinke
Voormalig docent en onderwijsmanager aan de Politieacademie, actief scheidsrechter voor de KNVB, ruim 12, 5 jaar actief geweest in de top van het amateurvoetbal. -Voormalig docent arbitrage bij de KNVB, voormalig trainer en jeugdleider, voormalig voorzitter van zondag 2e klasse ESTO. Reageert kritisch en direct op ontwikkelingen binnen het (amateur) voetbal en benut daar columns voor die regelmatig te lezen zijn op LAV.