Ozan Demirbas: ,,Er alles aan doen om het tij te keren bij Lugdunum”

Deze week geen specifieke Krakerrr van de Week, maar de schijnwerpers op vierdeklasser Lugdunum dat morgen op bezoek gaat bij Nicolaas Boys, de nummer vijf van de ranglijst. De Leidenaren nemen op dit moment de laatste plaats in. Op regelmatige basis levert LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met aan het woord een regionale speler. Dat was deze week Ozan Demirbas en zijn verhaal plaatst onze redactie ook graag op deze site.

Het scheelde weinig of Lugdunum had dit seizoen geen vlaggenschip gehad. Na een uiterste moeizaam seizoen met als gevolg degradatie naar de vierde klasse liepen veel spelers de deur uit naar onder meer Meerburg en Football Factory. Uit pure clubliefde en onverminderde passie voor het spelletje besloten ‘old soldiers’ de club te helpen om zo niet nog meer gezichtsverlies te lijden. Zo komen spelers als Houssin Bezzai, Ronnie Verplancke, Sergio Vrede, Shemiel Constancia, Bilal Karasahin, Nabil Atif, Martijn van Leeuwen en de gebroeders De Cler uit in de vierde klasse A. Ook Ozan Demirbas, in het verleden goalgetter bij tal van regioclubs en vooral Lugdunum, besloot de stoute schoenen eveneens weer aan te trekken.

,,Ik speelde al twee jaar bij de veteranen met andere spelers die ooit voor het eerste uitkwamen. Supertof en gezellig en ik ben natuurlijk nooit bezig geweest om her in te treden. We zagen echter het sportieve verval en de leegloop en dat ging ons aan het hart. Het initiatief werd genomen, met Henk de Cler voorop, om de club te helpen en om toch een selectie samen te stellen. Niet ideaal, maar we wilden het niet laten gebeuren om Lugdunum zeg maar te laten onthoofden. Bij de club zijn er wel twee prima lichtingen bij de Onder 15-en 19, maar die konden natuurlijk nog niet voor de leeuwen worden gegooid.”

Na vier wedstrijden is Lugdunum nog puntloos en afgelopen zaterdag blies FC Oegstgeest de ‘kikkers’ van het veld af (1-8). ,,Geen pretje om mee te maken, maar van ploegen als Altior en de FC kan je verliezen. Onze voorbereiding was verre van top en er wordt ook nog maar eenmaal getraind en dat lukt ook niet elke speler vanwege drukke agenda’s. Van daaruit is het te begrijpen dat de resultaten er nog niet zijn. Ik weiger het echter somber in te zien, want het team herbergt nog steeds kwaliteiten met jongens die veel hoger hebben gespeeld. Een Constancia is nog steeds amper van de bal te krijgen en een Verplancke legt de ballen ook nog op de stropdas.”

Afgelopen zaterdag stonden Bezzai (45) en Constancia (39) in de basis en het gros van de spelers was niet veel jonger. Wel worden stilaan jongelingen ingebracht zodat zij kunnen wennen aan het seniorenvoetbal. Zakaria Faouzi en Illias Harroui zijn daar voorbeelden van. ,,Die jonge knapen doen het best goed en daar zit toekomst in. Er hebben er al meer mee gedaan omdat we veel rouleren. Dat laatste ook wel noodgedwongen, want er zijn vanzelfsprekend genoeg pijntjes links en rechts. We zien dit als een overbruggingsjaar en we gaan er alles aan doen om erin te blijven. In mijn ogen zeker niet onmogelijk, want we worden al enigszins fitter. De club zet voor de toekomst nadrukkelijk in op de jeugd en dus spelers die hier graag spelen. Geleidelijk aan zal er gekeken worden naar mogelijkheden om de komende jaren weer een ‘minder belegen’ elftal op de been te krijgen. Voor nu doen we het met de groep die er is en ik spreek mijn enorme waardering uit voor Henk de Cler en Joop Tegelaar die er heel veel energie in steken. Het is de bedoeling dat Tim ook aansluit op de bank en wellicht kan hij af en toe ook nog meedoen. Voetballen verleer je niet tenslotte.”

De regiomanager bij Reclassering Nederland, al bijna vijftien jaar, vindt het spelletje ondanks de nederlagen tot nu toe nog altijd even leuk. ,,Met het gros speelde ik vroeger al en we weten wat we aan elkaar hebben. En ook na een pak slag komen er gewoon weer nieuwe kansen. Lugdunum is een te mooie club met een rijke historie om verder te laten afglijden. Het is ook nog steeds ‘mijn’ cluppie want ik heb hier mijn meeste jaren liggen.”

Redactie
Redactie
Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!