FC Rijnvogels laat zege glippen tegen SV Meerssen (plus nabeschouwing)

Derde divisie- Het is de Vogels niet gelukt om na de vroege voorsprong deze uit te breiden om de basis te leggen voor een overwinning. Uiteindelijk moesten de roodzwarten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel en dat was uiteindelijk een terechte uitslag. SV Meerssen verdiende dit punt op basis van de tweede helft waarin de thuisclub beduidend minder acteerde dan in het eerste bedrijf.

Na het gelijke spel tegen Gemert en de nederlaag tegen Hoek was het weer eens tijd om het zoet der overwinning te smaken. Het kwam er niet van. Lang leek de door Maxim van der Meer benutte strafschop goed voor weer eens een driepunter maar in de slotfase kwamen de Limburgers langszij. Demen Roumen, die de penalty veroorzaakte door Anthony van Dongen binnen de zestien pootje te haken, revancheerde zich door een doorgeschoten bal van dichtbij achter invaller doelman Stijn Driebergen te jassen. Driebergen die als vervanger van de geschorste Pim van der Plas zijn debuut in de competitie maakte leek op weg zijn doel schoon te houden moest helaas capituleren.

De andere Driebergen, routinier Jesse, werd de Man van de wedstrijd. Liever had hij de winst binnen gehad dan dit predicaat. Natuurlijk was hij wel teleurgesteld maar zeer realistisch. Wat was het verschil tussen een goede eerste helft en een mindere tweede? ,,In de tweede helft gingen we meer de lange bal spelen dan in de eerste helft maar dat pakte niet goed uit. Omdat zij hoog druk zetten, deden wij dit maar eigenlijk hadden we iets meer moeten voetballen”, blikte hij achteraf terug. ,,Vooral in de eerste helft hebben wij de beste kansen gehad en SV Meerssen heel weinig. Op basis van de kansen over de hele wedstrijd hadden wij moeten winnen maar ik kan leven met dit gelijkspel.”

De Vogels kwamen gedreven uit de startblokken al was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers, maar doelman Driebergen was ter plekke. Goed voor zijn vertrouwen. Roodzwart, nog steeds zonder de geblesseerde aanvaller Sem van Oosten, bleef komen en het succes bleef niet uit. Na een dieptepass van Jesse Driebergen werd de snelle Anthony van Dongen door Roumen gevloerd en vanaf de kalkstip schoot Van der Meer onberispelijk binnen ondanks dat doelman Raf Mertens de goede hoek koos.

Deze vroege opsteker deed de thuisclub goed en ging op jacht naar meer. Van der Meer miste na een snoekduik de bal op een haar na. Een goed genomen corner van de sterk spelende Nabil Haddadi werd knap door Kevin Gomez Nieto binnen gekopt, maar afgekeurd omdat er door arbiter John Kraak elders een duwfout was geconstateerd. Het te vroeg gevierde feestje ging niet door en Gomez Nieto zou later geblesseerd uitvallen. Een inzet van de opgerukte verdediger Jacco Scholten werd door doelman Mertens niet gedoogd om de thuisclub de leiding te laten nemen.

Direct na de hervatting een mogelijkheid voor Van der Meer maar zijn inzet werd geblokt. Even later een pegel van Anthony van Dongen die naast suisde. Dat waren de beste mogelijkheden voor de Kooltuin mannen. Langzamerhand namen de gasten de regie over. De thuisclub bereikte niet meer het aardige niveau van de eerste rondgang en de heren uit het Limburgse werden sterker maar vooralsnog leverde dat geen echte doelrijpe mogelijkheden op. Totdat een voorzet van links aan de Katwijkse defensie voorbij schoot en de attente Roumen zijn gram haalde na de eerder veroorzaakte pingel. In de blessuretijd nog een mogelijkheid voor Van Dongen maar hij vuurde recht op sluitpost Mertens af en daarmee was de kous af.

Scoreverloop. 13. Van der Meer 1-0 (strafschop). 80. Roumen 1-1.

FC Rijnvogels: S. Driebergen, Gomez Nieto (44. Zwanenburg), Michel, Scholten, J. Driebergen, Assendelft, Van Paasen, Haddadi, Iliohan (73. Koppenol), Van der Meer (82. Kalangu), Van Dongen.

De analyse van Remco Mentink en een vraaggesprek met trainer Danny Hijzelendoorn.