Koudekerk in slotfase alsnog onderuit tegen RCL

Tweede klasse C- Ook na vijf speeldagen staat Koudekerk nog op de hatelijke nul. In Leiderdorp ging de hekkensluiter met 2-1 onderuit tegen gastheer RCL. De winnende treffer viel pas vijf minuten voor tijd via de altijd en overal scorende Thom Wijnalda. De thuisploeg opende sterk maar had uiteindelijk grote moeite om de formatie van Sander van Dijk te laten capituleren.

Zoals te verwachten viel nam RCL direct het initiatief en de bezoekers moesten in de eerste fase vol aan de bak om niet meteen al op achterstand gezet te worden. Binnen tien minuten kregen de roodwitten al drie serieuze kansen. Jake van Heusden kopte naast op een assist van Wijnalda, die gebruik maakte van een slippertje van Fabian Roosenbrand. Daarna kreeg de spits zelf een kans na voorbereidend werk van Van Heusden en Mitchel de Kroon, maar vooral de derde kans had de 1-0 moeten opleveren. Loyd van der Wilden gaf Wijnalda een puike voorzet, maar tot zijn genoegen zag doelman Roy Dorrepaal de bal naast gaan.

Ook daarna bleef RCL sterker en de openingstreffer kon haast niet uitblijven. Die kwam er nadat Jesper van Overloop Jelmer Vijlbrief de diepte instuurde. De ex- speler van VVSB zag de doelman wat ver voor zijn doel staan en met een fraaie boogbal werd de 1-0 bewerkstelligd door de tegen Koudekerk beste speler aan de kant van de thuisploeg. Het was op een moment dat Koudekerk inmiddels ook enkele speldenprikken had uitgedeeld.

Na de 1-0 was het beste er wel af bij de thuisploeg. Het spel werd slordiger en de ruimtes werden niet langer goed benut. Koudekerk kon niet veel uitrichten in aanvallende zin, maar leefde uiteraard nog wel met de geringe achterstand halverwege.

Het eerste kwartier na rust was ronduit slaapverwekkend te noemen. RCL trachtte het spel nog wel te verplaatsen, maar Dorrepaal beleefde een rustige periode. De sluitpost hoefde ook niet op te treden bij een strafschop voor de thuisploeg. Na een ongelukkige handsbal besloot de prima leidende Sulaiman de gastheren een pingel te schenken, maar Robin Braskers poging belandde op de paal.

De 2-0 was vrijwel zeker de knock-out geweest voor Koudekerk, maar nu was er nog steeds een kans om iets aan het duel in de Bloemerd over te houden. De ingevallen Delano Kastelijn liet zich na de gemiste strafschop gelden door, op aangeven van Sem van Aalst, Rens van der Zwet het nakijken te geven: 1-1. Op dat moment werd duidelijk dat de bezoekende club de nodige aanhangers bij zich had gezien het gejuich.

RCL was het even nog meer kwijt en Koudekerk werd brutaler en leek op te gaan voor het eerste positieve resultaat dit seizoen. Een minuut of vijf voor het einde van de officiële speeltijd scoorde de Racing Club echter alsnog de 2-1. Illias Asabban stond dit keer aan de basis en op de geplaatste en krachtige kopbal van Wijnalda was Dorrepaal volstrekt kansloos.

De overwinning kon niet gestolen worden genoemd, maar RCL speelde op de eerste fase na zeker geen hoogstaande wedstrijd. Koudekerk liet bij vlagen zien dat het steeds meer went aan de tweede klasse, maar zal zich ook nog wel moeten verbeteren om spoedig van de nul af te kunnen komen.

RCL- Koudekerk 2-1 (1-0). 20. Vijlbrief 1-0, 73. Kastelijn 1-1, 85. Wijnalda 2-1.

RCL: Van der Zwet, De Kroon, Roos (80. Schouten), Van Overloop, Vijlbrief, Kanbier (90.+3 Lardee), Weenink, R. Brasker, Van Heusden (63. P. Brasker), Wijnalda, Van der Wilden (63. Assabban).

Koudekerk: Dorrepaal, Bennis, F.Roosenbrand, Van Rijswijk, De Boer, Van Remundt (46. Schmand), Meertens, Cetinkaya (62. J. Roosenbrand), Vonk (82. Goudkuil), Bakker (62. Kastelijn), Van Aalst.

Beluister hier nog vraaggesprekken met routiniers Jelmer Vijlbrief (RCL) en Fabian Roosenbrand (Koudekerk):

Foto’s: met dank aan VVK!

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010