ASC kan leven met een gelijkspel uit bij Olympia

Derde klasse E- Afgelopen zaterdag, in de late namiddag, nam ASC het in Gouda op tegen Olympia dat vorig seizoen nog uitkwam in de tweede klasse. Een lastige opgave dus voor de pupillen van trainer Stefan Kraaijvanger. Na een zware wedstrijd werd er een punt overgehouden aan het onderlinge treffen. Het werd 1-1, volgens veteraan Sean Goebel valt daar wel mee te leven.

De inmiddels 34-jarige middenvelder met zijn visie op de wedstrijd: ,,Om te beginnen was het lastig om een wedstrijd te moeten afwerken om 17.15. Eigenlijk gaat daarmee de zin al een beetje verloren maar als team probeerden we ons daarover heen te zetten. Lastig moet ik zeggen, maar het werd uiteindelijk wel een leuke wedstrijd. Ons begin was niet goed, want binnen tien minuten lag de bal er bij ons al in. Olympia heeft een hele goede balvaardige spits en de verdediging had moeite om grip op hem te krijgen. Hij was dan ook de maker van het eerste doelpunt van de middag. Een bal die over de verdediging heen viel werd keurig afgerond.

Door deze treffer werden we wel wakker geschud en herpakten wij ons in het tweede deel van de eerste helft en waren toen de bovenliggende partij. Het druk zetten ging goed waardoor we een soort van man meer situatie creëerden. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van onze kant. Na een goede onderschepping op het middenveld schoot Victor Schipholt op doel, de bal werd gekeerd en uit de rebound was Jelle Schouten trefzeker. De wedstrijd was weer in evenwicht en gezien de veldverhoudingen was dat op dat moment terecht. Eigenlijk kwam het fluitsignaal, van een overigens uitstekend leidende scheidsrechter, voor rust voor ons eigenlijk net te vroeg. We zaten op dat moment in een goede flow. Met een 1-1 gelijke stand gingen we rusten.”

De welbespraakte Oegstgeestenaar over het tweede deel: ,,Olympia kwam goed voor de dag na de onderbreking. Wij hielden voornamelijk tegen en wij hanteerden hierdoor teveel de lange bal. Daar lag onze kracht simpelweg niet. Dit in tegenstelling tot de eerste helft waarin we de bal goed rond lieten gaan. Zij maakten daar gebruik van en we hadden echt wel moeite met hun voorhoede. Tot een treffer van hun kant kwam het evenwel niet. De laatste kans van de wedstrijd was voor ons. Invaller Thomas Bakx legde de bal neer bij Olaf Sijbesma die een teenlengte te kort kwam. Het was lekker geweest als die nog binnen gevallen was. Maar gezien de hele wedstrijd is een 1-1 gelijkspel een uitslag waarmee we kunnen leven. Onze opponent zal daar gezien de tweede helft anders over denken vermoed ik.”

Over twee weken ontvangt ASC op Sportpark Overveer medekoploper ESTO uit Bodegraven. De manschappen van Kraaijvanger vinden zichzelf nu terug op positie nummer tien. Wel dient gezegd te worden dat de nummers zes tot en met tien evenveel punten behaald hebben. Het doelsaldo van de ploeg uit Oegstgeest is wat nadeliger.