Hazerswoudse Boys wint ‘derby met potentie’

Vijfde klasse A  – Op een druk bevolkt Bernardus-complex streden afgelopen zaterdag de gastheren en Hazerswoudse Boys niet alleen om de drie punten, maar daarnaast mocht de winnaar van dit dorpstreffen zich, voorlopig althans, de officieuze voetbalkampioen van Hazerswoude noemen. De bezoekers kwamen via een treffer van Jasper Stolwijk al vlot op voorsprong en met deze tussenstand gingen beide teams ook richting thee. In de tweede helft kreeg vooral Hazerswoudse Boys kansen op meer, maar de bedienaar van het scorebord hoefde niet meer in actie te komen (0-1).

Bij de Boys moest Milan van Vliet na een ongelukkige botsing al na vier minuten spelen geblesseerd uitvallen, waardoor Daan Tijssen zijn opwachting in de formatie van Robert Swart moest maken. Ondanks deze aanvallende mutatie leken de zwart-witten niet erg van de leg, want niet veel later stond de 0-1 op het scorebord. Na een ongelukkig moment in de Bernardus-defensie kreeg Stolwijk de bal plots voor zijn voeten en tegen diens diagonale schuiver was Bernardus-doelman Devlin Harkes kansloos.

Halverwege de eerste helft knikte Ward Kooter, na een mooie voorzet van de goed spelende Ryan Graafland, de bal naar de grond, maar zijn kopbal verdween via het aluminium over het doel van de gastheren. De thuisploeg loerde in het eerste bedrijf vooral op snelle uitbraken, maar de vesting van Boys-doelman Patrick van der Reest werd geen enkele keer serieus onder vuur genomen. Na een uur spelen kreeg Ivo Vogelaar dé kans op de 0-2, maar tot ontzetting van de Boys-bank schoot de aanvaller voor open doel over.

Ook diverse andere kansen waren niet aan de bezoekers besteed en deze slordigheden kwamen de ploeg uit Hazerswoude-Dorp nog bijna duur te staan. Vlak voor tijd leek de als stormram ingebrachte Remko van der Werff vrij richting het doel van Van der Reest op te kunnen stomen. De Bernardus-invaller raakte echter niet het leder, maar de ongelukkige doelman, die desondanks de wedstrijd kon afmaken. Nadat diep in blessuretijd ook Hazerswoudse Boys-invaller Loe Patzig verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien, besloot scheidsrechter Wagner dat het welletjes was geweest (0-1).

Bernardus-trainer Serge den Os was niet alleen teleurgesteld over de nederlaag, maar ook over de getoonde wilskracht van zijn ploeg.  ,,Hazerswoudse Boys liet zien dat zij deze wedstrijd veel liever wilden winnen dan wij. We zijn vandaag op alle fronten afgetroefd. We waren heel slordig aan de bal en ook op het verdedigend vlak was het ondermaats. Pas aan het eind van de wedstrijd kwamen we iets beter in ons spel, maar al met al heeft Hazerswoudse Boys dik verdiend gewonnen’’, aldus een realistische Den Os.

Voor Hazerswoudse Boys-trainer Swart was er dus winst in het Hazerswoudse onderonsje. De derby wordt pas sinds vorig seizoen in competitieverband gespeeld, omdat de clubs in het verleden op verschillende speeldagen en klassen uitkwamen. Hoe beleefde hij het Hazerswoudse derbygevoel? Swart: ,,Je merkt dat deze wedstrijd steeds meer begint te leven. Er komt veel publiek op af en er worden steeds meer activiteiten rondom deze wedstrijd georganiseerd  Bij mijn vorige club NSV’46 is de ontmoeting tegen Nicolaas Boys al jarenlang dé wedstrijd van het jaar en daar zorgen de supportersscharen van beide clubs voor allerlei ludieke acties rondom deze ontmoeting. Dat zal in de toekomst bij deze wedstrijd ook kunnen gaan gebeuren, maar zoiets heeft ook tijd nodig. Deze wedstrijd heeft nog geen historie, maar deze derby heeft zeker de potentie om te groeien. Hoe vaker je tegen elkaar speelt, hoe meer sportieve rivaliteit er zal komen. Dat is alleen maar mooi, want dit soort wedstrijden zijn voor de clubs toch de krenten uit de pap’’, zo besluit de tevreden Swart.

Bernardus – Hazerswoudse Boys 0-1 (0-1) 11. Stolwijk 0-1.

Basisopstelling Bernardus: Harkes, N. Rijnbeek, Van der Zon, M. Rijnbeek, Van Tol, Vermeulen, Bekooij, Schellingerhout, Straathof, Schakenbos, Schalken.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Gorissen, Tijssen, Meijer, Kooter, J. van Vliet, Graafland, Swart, M. van Vliet, Stolwijk, Vogelaar.

Foto’s: Jan van der Lubbe, de fotoreportage volgt!!!

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!