Thuissyndroom Meerburg houdt aan

Vierde klasse A (zaterdag) – Na een goede generale van vorige week tegen angstgegner Teylingen, de Rijndijkers vertrokken met een 1-3 overwinning uit Sassenheim, wachtte nu wederom een tegenstander van formaat. Koploper Zevenhoven kwam op bezoek, de ervaren ploeg van trainer Danny ter Hoeve won vorige week nipt van medekoploper BSC’68 en voert zowel de stand in de ranglijst als de tweede periode aan. Meerburg verloor uiteindelijk met 2-3, op basis van de gehele wedstrijd had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven. Of het dan ervaring is wat de doorslag heeft gegeven, het geluk van de koploper of gewoon pech daar is moeilijk de vinger op te leggen. Feit is wel dat de thuisploeg één dertiger in de basis had staan, de bezoekers maar liefst vier.

Het team van vertrekkend trainer Jelle Korbee begon voortvarend. Het was in de beginfase wat feller dan hun opponent en kwam na tien minuten op voorsprong. Een vrije trap van captain Max Glasbeek werd door de opnieuw sterk spelende Sam van Braak binnen gewerkt. Naast ervaring zijn dode spelmomenten een sterk wapen van de gasten, niet geheel toevallig dat Maurits Splinter hierin veelal de regisseur is. Zo ook vlak na de openingstreffer, het schot van spits Marco Pellegrom bij de tweede paal werd nog gesmoord maar nauwelijks vijf minuten later was de stand al weer gelijk. Na een sterke actie over links van Falco de Lange en een kopbal van Lennart van Zon kwam de bal in het vervolg uit een hoekschop op het hoofd van De Lange terecht en via een niet klemvaste Mike de Rooy was het Nick Mooren met het doelpunt.

De gasten hadden een paar minuten later zo maar voor kunnen staan. De Lange na wederom een rush over links maar hij miste het overzicht en de voorzet ging voorlangs. Halverwege de eerste helft werd Floris Hazenberg namens de gastheer gevaarlijk, zijn inzet verdween echter over het doel. Een paar minuten later stond geel-rood op voorsprong, een voorzet van doelpuntenmaker Mooren vanaf rechts kwam bij de tweede paal bij de geheel vrijstaande Pellegrom terecht en zijn kopbal was onhoudbaar.

Het voetbal was niet altijd even goed, strijd werd er wel veel geleverd maar echte grote kansen kwamen er niet meer in het verdere restant van de eerste helft. Het verschil op de ranglijst was niet terug te zien al was de ruststand niet geheel onverdiend.

De thee was bij wijze van spreken nog niet geheel opgedronken of de wedstrijd was weer in evenwicht. Een mooi opgezette aanval over diverse schijven kwam uiteindelijk via Ramon Weijers bij Max van Steen terecht en voor een spits van zijn kaliber was het daarna een koud kunstje. De ploeg uit Zoeterwoude was in ieder geval scherper uit de kleedkamer gekomen en had in die fase ook het beste van het spel.

Lars Barthen was niet veel later niet doortastend genoeg bij een scrimmage voor het doel. Na een afgeslagen corner en een omschakelmoment kwam Tom Klumperman kracht tekort om echte gevaarlijk te worden. De gasten lieten zich niet onbetuigd, want invaller Gareth Rowlands verraste De Rooy bijna in de korte hoek.

Hierna volgde een kwartier met opnieuw van beide kanten veel strijd, een aantal gele kaarten maar echte kansen werden er niet meer afgedwongen. Totdat “veteraan” Van Zon de bal voor zijn voeten kreeg en vanaf links de bal in de rechterbovenhoek krulde. De gastheer stond dus weer op achterstand en moest in de achtervolging op jacht naar minimaal een punt.

Tien minuten voor tijd had Zevenhoven de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Voorhoedespeler Mooren kon randje buitenspel alleen op De Rooy afgaan, maar zag zijn inzet gekeerd. Het opportunistische spel van de ploeg op achterstand zorgde bijna nog voor de gelijkmaker. In blessuretijd kwam er uit een hoog ingebrachte bal nog een grote mogelijkheid voor Klumperman maar hij had in een split-second niet het besef wat voor kans hij uiteindelijk had gemist. Het laatste wapenfeit, want de man van dienst floot niet veel later voor het einde van de wedstrijd.

Meerburg heeft in deze wedstrijd laten zien dat het niet onder hoeft te doen voor de koploper in deze klasse. Op basis van de ruime 90 minuten was een punt verdiend geweest, aan de andere kant heeft Zevenhoven laten zien over een volwassen ploeg te beschikken met individuele kwaliteiten. In een poule waar iedere week verrassende uitslagen zijn te noteren, waar de bovenste ploegen struikelen over lager geklasseerden lijkt de meest stabiele en constante ploeg er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor te gaan.

Er zijn echter ook nog twee periodetitels te vergeven. Met een steeds minder volle ziekenboeg en op grond van het vertoonde spel van zowel vorige week als afgelopen zaterdag zijn de Zoeterwoudenaren een reële kandidaat om voor deze plekken in aanmerking te komen. Uiteraard die voor promotie, het naar onderen kijken waart nog steeds rond op het sportpark aan het Hans Ecklplein maar hier is gewoonweg teveel kwaliteit voor aanwezig. Een advies, probeer wel eens een keer een thuiswedstrijd te winnen want dat is dit seizoen in competitieverband nog niet gelukt.

Meerburg – Zevenhoven 2-3 (1-2) 10. Van Braak 1-0, 18. N. Mooren 1-1, 25. Pellegrom 1-2, 48. Van Steen 2-2, 74. Van Zon 2-3.

Opstelling Meerburg : Glasbeek, Hazenberg, Van Steen, Van Braak, Van Haaster (Van Huis), De Rooy, Weijers (Verra), Van Zijp (Jasperse), Straathof, Barthen (Derksen), Klumperman.

Opstelling Zevenhoven : Aartman, Zwart, Jansen (Brouwer), Vianen, De Lange, Van der Voorn (Rowlands), Pellegrom. R. Mooren,  Van Zon, Splinter, N. Mooren.

Note redactie: fotoreportage volgt!

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010