Omstreden rode kaart funest voor Football Factory

Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory leek op weg naar de eerste zege van het seizoen, maar het wegzenden van Rocky Poulina was de rood-zwarte formatie uiteindelijk toch te machtig. FC Boshuizen profiteerde na rust van de numerieke meerderheid en kon na afloop de drie punten meenemen naar Leiden Zuidwest (1-3).

De thuisploeg opende sterk en zette de bezoekers vroeg vast op eigen helft, wat tot diverse kansen voor Football Factory leidde. Uit één van deze mogelijkheden kwam de openingstreffer tot stand. Maxim van Delft verraste met een dwarrelbal de FC Boshuizen-doelman (1-0). De bezoekers kwamen er in de eerste helft nauwelijks aan te pas, maar één minuut voor rust stond de thuisploeg plots met tien man. Rocky Poulina, die broer Nino als tegenstander in het veld tegen kwam, maakte een overtreding die hooguit een gele kaart rechtvaardigde, maar de leidsman besloot dat het direct einde oefening was voor de ervaren speler. De thuisploeg ging nog wel rusten met een voorsprong, maar moest in de tweede helft toch capituleren voor de stadsgenoten.

Na de gelijkmaker van Leo Luca de Rupertis drukten de bezoekers door en twee doelpunten van Jaydon Bergwijn beslisten de wedstrijd in het voordeel van de Boshuizerkade-ploeg (1-3).Het was te danken aan goed keeperswerk van Gijs Minnema dat de score niet hoger uitviel.

Football Factory-speler Maxim van Delft, bij aanvang van dit seizoen overgekomen van het Nijmeegse Trekvogels, na afloop van de wedstrijd:,,De in mijn ogen onterechte rode kaart vlak voor rust was het breekpunt in de wedstrijd. Je weet dat het met tien man heel lastig gaat worden en helaas kwam dat ook uit. Jammer, want ik denk dat we vandaag goede mogelijkheden zouden hebben gehad op een overwinning. Ondanks het feit dat de resultaten achter blijven, heb ik het hier goed naar mijn zin. Football Factory is een leuke club en de sfeer is hier prima. Volgende week gaan we naar MMO (dat dit seizoen ook nog zonder zege is, SN), een mooie gelegenheid om nu wel met drie punten van het veld te stappen’’, aldus Van Delft tot besluit.

Football Factory – FC Boshuizen 1-3 (1-0). Van Delft 1-0, De Rupertis 1-1, Bergwijn 1-2, Bergwijn 1-3.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, N. den Otter, Van den Akker, Den Broeder, Essel, Van Delft, De Gouw, R.Poulina, D. den Otter, Van der Horst, Leijen