Foreholte plaatst zich overtuigend voor de volgende ronde

In de derde en laatste wedstrijd van de poulefase van de districtsbeker speelde Foreholte uit bij gastheer s.v. Hillegom. Beide teams waren al geplaatst voor de volgende ronde van de beker, dus ging het erom wie er nummer 1 van de poule zou worden. De eerste 30 minuten lieten beide partijen goed voetbal zien, maar was Foreholte nog zoekende. Met één grote kans voor Hillegom en voor beide partijen wat kleine kansen ging het dan ook redelijk gelijk op.

In de 35ste minuut was het raak voor Foreholte. Door goed druk zetten van de voorhoedespelers kon de keeper van Hillegom de bal niet goed verwerken, ver uit zijn doelgebied verkast. Lars Berg schoot de bal van veertig meter afstand in het verlaten doel en kon daarmee de 0-1 op zijn naam schrijven. Vlak voor rust kreeg Hillegom nog een vrije trap op een interessante plek vlak buiten de 16 meter, maar de inzet ging over.

Foreholte pakte in de tweede helft direct het initiatief en het al rap stond er 0-2 op het scorebord. Vanuit een corner van Ivo Smits was het wederom Berg met een kopbal die de 0-2 kon scoren. Foreholte liet goed voetbal zien. Na een voorzet van Sten Admiraal in de 72ste minuut, waarbij hij de achterlijn haalde, Luc van Leeuwen doorliep als bliksemafleider, was het Sam Lemmers die de 0-3 op zijn naam bracht. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Hillegom nog de 1-3 te scoren. Ook maakte Hillegom een minuut later de 2-3, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later floot scheidsrechter Yannick Mahieu de wedstrijd af. Met de winst op s.v. Hillegom boekte de equipe van trainer Mario Koswal alweer haar derde overwinning in de bekerpoule en mag zich gaan opmaken voor de eerste competitiewedstrijd volgende week thuis tegen Kagia.