FC Rijnvogels op de valreep naar puntje

Derde divisie- Jacco Scholten, Man of the Match, moest er even over nadenken. Was dit punt in de blessuretijd verdiend of gestolen? Na enige aarzeling kwam het hoge woord er uit. ,,Laten we zeggen dat beide het geval was. Uiteindelijk vond ik het wel terecht na een goede tweede helft van onze kant”,  blikt hij terug op een wedstrijd waarin de Vogels niet aan hun niveau kwamen maar in de blessuretijd toch nog een onverwacht punt binnen sleepten. Scholten: ,,In de eerste helft waren zij beter en in de tweede helft ging het gelijk op. Hun verdediging was sterk en het is beslist geen verkeerde ploeg”, analyseerde hij terecht. Was de penalty in blessuretijd een geschenk uit de hemel? Hij lacht fijntjes. ,,Zo zou je het wel kunnen noemen ja.”

Na een goede reeks met drie zeges in acht dagen tijd leek the winning mood er bij de Katwijkers goed in te zitten. Het kwam er tegen Gemert niet uit. In de eerste helft schiep de thuisclub zich nauwelijks enkele kansen daar waar de bezoekers uit het Brabantse er fris en fruitig op los voetbalden. Met veel gevaar over de beide flanken waaraan de vogeldefensie de handen vol had. Na enkele corners in luttele minuten tijd was het doelman Pim van der Plas die de eerste inslag wist te voorkomen.

De gastheren kwamen er vooralsnog niet aan te pas. Daar waar vorige week in de uitbeurt tegen Quick legio mogelijkheden werden gecreëerd was het vandaag Schraalhans Keukenmeester. Het was jammer dat middenveldarchitect Jesse Driebergen vroegtijdig uitviel. De creativiteit viel hiermee deels weg.

Direct na de hervatting opende Sem van Oosten het bal. Na een pass van Peer van Paasen brak hij door en schoof zorgvuldig de knikker in de verre hoek langs doelman Stefan Tielemans. De beer was los. Nog geen luttele tellen later lag de bal in de touwen achter van doelman Van der Plas, die de geheel vrijstaande Job Michels simpel de gelijkmaker achter hem zag binnen tikken. Zo, dus er werd toch gescoord na een doelpuntloze eerste helft. Binnen no-time was het al 1-2 voor de Brabanders die gebruik maakten van de vrije ruimte die er ontstond toen een ‘Vogel’ geblesseerd op het middenveld neerzeeg. In eerste instantie kon Van der Plas nog redden maar de rebound van Ed Craenen was hem te machtig.

Nadien werd het duel levendiger omdat de thuisclub alle energiebronnen aanboorde op jacht naar de gelijkmaker. Trainer Danny Hijzelendoorn gokte op de aanval en wisselde verdediger Kevin Gomez Nieto voor aanvaller Sven Koppenol. Het was doelman Stefan Tielemans die zijn team voor de gelijkmaker behoedde. Schoten van Wesley van Vuren en Nabil Haddadi pareerde hij op knappe wijze.

Gemert verzuimde de pot vervolgens in het slot te gooien zodat de Katwijkers nog in leven bleven. Een wanhoopsoffensief stuitte regelmatig op de degelijke defensie van de gasten. Tot dat in de blessuretijd een ongelukkig handsgeval van Erwin van den Broek een terechte aanleiding was voor de goed leidende arbiter Ordelmans om de bal op de stip te deponeren. Captain Kasper Michel nam zijn verantwoording en schoot in extremis een punt voor zijn team binnen.

Scoreverloop. 46. Van Oosten 1-0. 48. Michels 1-1. 50. Craenen 1-2. 90+3. Michel 2-2.

FC Rijnvogels: Van der Plas, Gomez Nieto (72. Koppenol), Michel, Scholten, Driebergen (24. Van Vuren), Assendelft, Haddidi, Van Paasen, Iliohan (65. Van Dongen), Van der Meer, Van Oosten.