Hazerswoudse Boys wint dankzij ‘hattrickheld’ Milan van Vliet bij Football Factory

Vijfde klasse A- Hazerswoudse Boys is het seizoen 2024-2025 begonnen met een overwinning. De ploeg van trainer Robert Swart won op bezoek bij Football Factory in de Leidse Kikkerpolder dankzij hattrickheld Milan van Vliet met 2-3. De thuiswedstrijden van Football Factory worden gespeeld bij Lugdunum in plaats van het Universitaire Sportcomplex, omdat de sportcampus volledig verbouwd wordt.

Beide ploegen hanteerden de lange bal. Het ging op en neer en de teams kwamen in het eerste kwartier niet tot kansen. De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor Tom Roeloffs van Hazerswoude in de negentiende minuut. Twee minuten later kon Nick Velt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zetten, maar Nino Martens wist de inzet van Velt knap over te tikken.

Ondanks de inzet van beide verenigingen was het spel niet best. Na de drinkpauze werd Football Factory gevaarlijker. Peter Maat gleed bijna de 1-0 binnen uit een hoekschop van Martijn van den Akker. Een paar minuten later dacht Xavier Le Saux gescoord te hebben namens de thuisploeg, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat doelman Martens werd aangevallen in zijn vijfmetergebied. Ook kreeg Velt weer de kans om het openingsdoelpunt te scoren, maar hij schoot de bal over. In de veertigste minuut opende Football Factory de score: nieuwkomer Ozan Isitir, die vrijstond, scoorde op aangeven van Le Saux. Dit betekende ook de ruststand.

Hazerswoudse Boys én Milan van Vliet kenden een droomstart in de tweede helft. Hij zorgde voor de gelijkmaker én de voorspong voor Hazerwoudse Boys. In de achtenveertigste minuut kon de spits van dichtbij raak schieten. Vier minuten later was Van Vliet verantwoordelijk voor een wereldgoal. Hij stiftte vanaf ongeveer 30 meter de bal geweldig over keeper Ian McTurk.  De assist kwam van Ivo Vogelaar.

In een sportieve wedstrijd kunnen er ook wel eens kaarten vallen. Pieter Maat werd er zelfs uit gestuurd met een rode kaart, nadat hij een overtreding had gemaakt op Hazerswordse Boys-keeper Martens. Ook in de tweede helft waren er kansen. Ryan Graafland had de kans om de score voor de Boys te vergroten, na goed werk van Milan van Vliet, maar kon de kans niet omzetten in een doelpunt. Ook Le Saux kreeg de kans op een gelijkmaker, maar ook hij had zijn vizier niet op scherp staan. Toen Football Factory met een mannetje minder moest spelen werd de thuisploeg juist gevaarlijker. In de 78ste minuut scoorde Isitir zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De gelijkmaker was op basis van het vertoonde spel terecht.

In blessuretijd scoorde Van Vliet alsnog de 2-3. Het goudhaantje van de Boys. Pheadeon den Broeder maakte een overtreding op Milan van Vliet en werd ook vroegtijdig verwezen naar de douches. Daaruit kwam een vrije trap voort, genomen door Roeloffs. Het was uitgerekend Milan van Vliet die het laatste zetje gaf voor de 2-3. Hij werd de onbetwiste ‘hattrickheld van de dag’.

Football Factory, de ploeg van Pieter van Schie, gaat nu volgende week op zoek naar de eerste driepunter. Het gaat op bezoek bij MMO. Gedeeld koploper Woubrugge komt op 28 september op visite bij Hazerswoudse Boys.

Football Factory-Hazerswoudse Boys 2-3 (1-0). Scoreverloop: 40. Izitir 1-0, 47. Van Vliet 1-1, 51. Van Vliet 1-2, 78. Isitir 2-2, 90. Van Vliet 2-3.

Opstelling Football Factory McTurk, Maat, Den Broeder,  Loaiza, Velt (Olivieri), Van Schie (Lion), Le Saux, Vande Ryse, Isitir, Van den Akker (Meijburg), Hoogkamer.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Martens, Kooter, Gorissen, Roeloffs, Van Meurs, Justin van Vliet, Graafland, Daan Tijssen (Ties Tijssen), Milan van Vliet (Grootscholten), Stolwijk (Stolwijk), Vogelaar (Van der Voort).

Auteur: Shravan Dielbandhoesing

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010