Huurmaat LAV Cup: Alphia thuis langs Jong SJC

In groep 3 van de Huurmaat LAV Cup heeft Alphia op eigen bodem Jong SJC verslagen met 3-0. De andere groepsgenoot is ASC. De ploeg uit Oegstgeest kwam nog niet in actie.

Vanuit het perspectief van de tweedeklasser: ,,In een gelijk opgaande wedstrijd waarin twee teams verzorgd voetbal speelden, was de eerste kans voor Alphia. Na goed storend werk miste het schot de juiste richting. In de 16e minuut kreeg SJC een corner. Na het weg werken van Alphia veroverde SJC weer de bal. Na de balverovering door Alphia volgde een perfect uitgevoerde counter die leidde tot de 1-0 van Amine Guennaoui.

Tien minuten later dacht Alphia op 2-0 te komen. Deze werd onterecht, beelden liegen immers niet, wegens buitenspel afgekeurd. Hierna golfde het spel heen en weer zonder dat er kansen werden gecreëerd. Vlak voor rust moesten de Noordwijkers verder met tien man vanwege een rode kaart.

In de tweede helft nam Alphia direct het initiatief en was het eenrichtingsverkeer naar het doel van SJC. Dit resulteerde in de 70ste minuut in de 2-0 van Thimo de Kruyf en een kleine tien minuten later in de 3-0 van Ralph Zeilstra. Al met al een leuke wedstrijd tussen twee ploegen die er iets van wilden maken.”

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010