LFC is Valken’68 weer de baas (plus nabeschouwingen)

Eerste klasse C- Valken’68 is er weer niet in geslaagd om LFC te kloppen. Vorig seizoen kwam de Leidse ploeg twee keer bovendrijven in de onderlinge duels en ook nu ging de overwinning naar de blauwgelen, dit keer in Den Haag (2-1). Zoals bekend speelt LFC niet meer op de Boshuizerkade en is De Escamp vooralsnog ’thuis’ voor de middenmoter van het vorige seizoen.

Aanvankelijk was het rustig op het sportpark. Een handjevol Leidenaren had de moeite genomen de ploeg na te reizen en ook vanuit Valkenburg viel de belangstelling tegen. Te ver uit de route? Een niet alledaags aanvangstijd van 16 uur? Nadat VCS, de gastheer van het complex zelf had gespeeld, op veld 2 (kunstgras), werd het echter steeds drukker bij de inmiddels tweede helft van deze wedstrijd op een ander niveau dan men bij VCS gewend is.

De belangstellenden kregen ook geen ongelijk, want het treffen boeide vanaf minuut 1 tot aan tot in de extra tijd. Daarin had Valken’68 nog langszij kunnen komen, maar doelman Moreno Pinas bleek niet voor het eerst een sta-in-de-weg te zijn voor de Valkenburgers.

Toch kwam de zege LFC meer toe. Voor de pauze was er veelal balans, hoewel LFC wat sterker startte. Daarna nam Valken’68 het over en opende ook de score na een prima uitgevoerde counter. Dirk van Duijn hield het overzicht en stelde de bedrijvige Gregor Zalewski in staat de 0-1 binnen te prikken. Een speler, overgekomen van Foreholte, waar Valken wel eens plezier van zou kunnen gaan beleven.

LFC krabbelde op en maakte gebruik van de eerste echte defensieve fout aan de kant van de bezoekers. Frank Kardjani zette niet goed voort en daardoor kon Levi Marengo Ahmed Vandi aan het werk zetten. De doelman wilde zijn fout herstellen, maar beging een overtreding jegens de aanvaller. Nabil Hadui benutte de terecht toegekende strafschop. Verder werden er weinig echt grote kansen gecreëerd in de eerste rondgang.

Na de onderbreking nam LFC het heft meer in handen en kon Valken de rust niet bewaren aan de bal. Het werd zo wachten op de 2-1 en die kwam er tegen sluitingstijd. De ingevallen Tom Plezier kreeg een bal in zijn voet geschoven van een tegenstander en aarzelde niet om de voorsprong binnen te kogelen. Valken’68 had nog maar weinig tijd, maar kwam alsnog in de buurt van de 2-2. Samet Arikan kreeg nog de grootste kans, maar opnieuw bleef LFC aan de goede kant van de score.

Na afloop werd er gesproken met beide trainers: Mo el Abdellaoui en Derek van der Plas.

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010