LSVV’70 verliest uitgesteld duel van NSV’46

Vierde Klasse A- LSVV’70  ging dinsdagavond in het uitgestelde duel met 0-1 onderuit tegen het bezoekende NSV’46. In de aantrekkelijke eerste helft, waarin de beide ploegen voldoende kansen kreeg om het net te vinden, bleef het bij de ene treffer van Menno de Jong, die na een uitstekende  aanval de openingstreffer binnen schoot 0-1.
Ook de absolute uitblinker van de wedsrijd (Florencio Faneyte) had een groot aandeel in de treffer. Toch was het de ploeg van Freek Jansen die uit de omschakeling de eerste kans kreeg. Jiddo Doornenbal zag zijn schot gestopt worden door doelman Bas Kalshoven. Daarop kregen beide ploegen kansen en mogelijkheden op treffers, waar de roodwitten vooral bij vrije trappen en hoekschoppen voor veel hachelijke en gevaarlijke momenten zorgden.
Berend Verdoes had de gelijkmaker op zijn schoen. Kort daarvoor had Pim Koster de kans om de score te verdubbelen, na de sterke actie en assist van smaakmaker Faneyte. Kort voor rust zag Verdoes zijn hard ingeschoten bal door Bas van der Hoorn uit de doelmond gekopt worden.  De thuisploeg bleef in de omschakeling met de rappe Doornenbal en Ruben van de Zee voor het nodige gevaar zorgen in het aantrekkelijke duel in de eerste vijfenveertig minuten, waarin de gasten voetballend de betere waren.
NSV’46 verloor de openingswedstrijd van SJZ, maar herstelde zich in Leiden door LSVV’70 te kloppen.
Na rust werd het een eentonige vertoning waarin de gasten grossierden in het missen van kansen en daardoor de gastheren in de wedstrijd hielden. Vooral de ongrijpbare Faneyte en medeaanvallers hadden de ploeg allang op een veel grotere voorsprong moeten schieten, maar door enerzijds pech anderzijds opzichtig falen bleef de rood-witte studentenclub nog hoop houden op de gelijkmaker. Die kwam er niet in een wedstrijd waar een score van 2-5 of 3-7 niet had misstaan.
Basisopstelling  LSVV’70: Versprille, Voortman, Groenendijk, Van de Ven, Kalf, Van der Graaf, Leugering, Verdoes, Doornenbal, Falkenburg, Van de Zee.
Basisopstelling NSV’46:  Kalshoven, Groenendijk, Lok, De Jong, Disseldorp, Van der Hoorn, Boddeke, Faneyte, Goethart, Van Koert, Koster.
Beluister hier de analyses van beide trainers ofwel Dennis Tijssen en Freek Jansen: