Opnieuw verlies voor futloos Kagia

Derde klasse B – Na het thuisverlies in de openingswedstrijd tegen RKDEDS (0-2) vertrok Kagia voor haar tweede wedstrijd van het seizoen naar Rijsenhout, alwaar gastheer SCW wachtte. Na een 0-0 ruststand waren de bezoekers vlak na de pauze twee keer niet bij de les en daar maakte de net ingevallen Miles Panka dankbaar gebruik van. Na de rode kaart voor SCW-verdediger Job Keizer, zo’n twintig minuten voor tijd, leek er voor Kagia mogelijk toch nog wat in het vat te zitten, maar tot een aansluitingstreffer leidde dit niet (2-0).

In een vrij gelijkopgaande eerste helft kregen de gastheren wat kansjes via spits Patrick de Lange, maar Kagia-doelman Jochem Lensen hoefde voor rust niet serieus in actie te komen. De oranjehemden stelden daar in aanvallend opzicht nog minder tegenover, maar desondanks had de ploeg van Koen van der Vlugt de eerste helft met een voorsprong moeten afsluiten. Oscar Barszcak, halverwege het eerste bedrijf ingevallen voor de geblesseerde Melle Bloem, kreeg vlak voor het rustsignaal dé kans om voor de openingstreffer te zorgen, maar tot ontzetting van de Kagia-aanhang schoot Barszcak de bal naast het verlaten SCW-doel.

Na de goedkoop verkregen 2-0 voorsprong trokken de Rijsenhouters zich terug in hun defensieve stelling en gokten via snelle uitbraken op de bevrijdende 3-0. Kagia kwam na het slechte openingskwartier na rust wat beter in de wedstrijd en leek zich nog niet gewonnen te willen geven. De beste mogelijkheid op de aansluitingstreffer was voor Michael de Bruijn, maar de Kagiaan zag zijn inzet door SCW-doelman Keby van den Dool worden gepareerd. Het inbrengen van Roy Hogewoning en Rick Verdegaal bracht de bezoekers wel nieuw energie, maar tot echte kansen leidde dit niet. Aan het eind van de wedstrijd waren de beste mogelijkheden zelfs voor het tiental, maar De Lange had zijn vizier niet op scherp staan (2-0).

Bij Kagia was de teleurstelling over de verliespartij groot, verdediger Jelle Modderman verwoordde het als volgt: ,,Dit is zwaar balen. Vlak voor rust hadden we de 0-1 moeten maken en in de tweede helft scoort SCW door slap optreden van ons binnen no time twee keer. Ook met een man meer lukte het ons niet om kansen te creëren. Nee, alles bij elkaar was het vandaag bij ons een futloze bedoening’’, aldus de verdediger.

Van der Vlugt liet kort na afloop van de wedstrijd op niet malse wijze weten wat hij van de prestatie van zijn ploeg vond. ,,Het was in alles heel slecht. Zonder bal, aan de bal, noem maar op. Hoe we ook die doelpunten tegen kregen….., daar is niet tegenop te voetballen. Ook toen we met een man meer kwamen te staan, bakten we er niet veel van. Van de 80 voorzetten kwamen er 81 niet aan. We laten hier hele dure punten liggen en dat kunnen we onszelf aanrekenen”, aldus de ontgoochelde Sassenheimer tot besluit.

SCW – Kagia 2-0 (0-0) 47.  Panka 1-0, 53.  Panka 2-0

Basisopstelling Kagia: Lensen, De Graaf, Modderman, Lobbezoo, Schoone, Kool, Bloem, Ernst, Mesman, De Bruijn, Van der Meer.