SJZ verliest in slotfase van dodelijk effectief Altior

Vierde Klasse A- In de slotfase van het aantrekkelijke en enerverende duel, waarin beide ploegen zich verzoend leken te hebben met een gelijk spel, sloeg de ploeg van Altior trainer Hein van Heek genadeloos toe. Met twee treffers stapte de ploeg uit Langeraar alsnog als winnaar van het veld. Met 2-4 waren de gasten niet per se de betere maar de gelukkige winnaar, waarin de leidsman met een aantal beslissingen een hoofdrol opeiste, die zeker niet uitpakten in het voordeel van de ploeg van trainer Kevin Bos.
De wedstrijd op sportpark Haasbroek was nauwelijks in gang gezet of de gastheren keken tegen een achterstand aan. Luuk den Haan kopte de van de voeten terugspringende bal van doelman Siep de Vries alsnog tegen de touwen: 0-1. Daarna ontspon een heerlijke wedstrijd waarin beide ploegen met regelmaat de aanval zochten. De thuisploeg kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, maar moest alert blijven op de gevaarlijke counters. Joey Vink, een van de uitblinkers bij de groenwitten, zag zijn schot halverwege de eerste helft uit de doelmond worden gekopt. Vrijwel direct daarop bracht Jari van Kampen met zijn treffer de stand alsnog verdiend op 1-1.
Na de gelijkmaker kreeg de ploeg van Bos voldoende kansen om met een voorsprong de rust in te gaan. De bezoekers, die naarmate de rust naderde wat meer vat kregen op het duel, hadden maar een kans nodig, een benutte strafschop van aanvoerder en sterkhouder Tom van der Weijden, om met de 1-2 te gaan rusten.
Voor het talrijk opgekomen publiek bleef ook de tweede helft, in de topper,  het aanzien meer dan waard. Aan de frivole en handige Bilal el Hallabi hadden de bezoekers hun handen vol. Nadat eerst nog Vink de vrije doorgang naar het vijandelijk doel werd belet middels een overtreding bracht de eerder genoemde El Hallabi koppend zijn ploeg op gelijke hoogte, uit een voortreffelijke strakke voorzet van de voet van Jari van Kampen: 2-2. De thuisploeg dacht vervolgens een strafschop te krijgen, maar op advies van de grensrechter werd deze niet toegekend.
Van Kampen en El Hallabi waren tegen het einde van de wedstrijd nog dicht bij de voorsprong maar niet doeltreffend. Met de gelijke stand leken beide ploegen genoegen te moeten nemen. Daar dacht invaller Rick Keijzer namens de gasten anders over met zijn treffer in de laatste speelminuut (2-3), uit de assist van uitblinker Van der Weijden. Invaller Sem van den Berg strooide met de 2-4 in de extra tijd nog meer zout in de wonde van de Zoeterwoudenaren.
,,Dit is nu het enige medicijn, na de zure nederlaag vandaag, sprak de teleurgestelde Van Kampen met een biertje in de hand. We voelden dat we konden winnen vandaag. Vooral in de eerste helft kregen we veel kansen. We waren ,op het laatste kwartier na
heer en meester. De beslissingen van de scheidsrechter waren doorslaggevend. Een slag verloren, maar nog niet de oorlog uiteraard.”
Scoreverloop: 4. Den Haan 0-1, 25. Van Kampen 1-1, 50. T. van der Weijden 1-2, 79. El Hallabi, 89. Keijzer 2-3, 90.+2 Van de Berg 2-4.
Basisopstelling SJZ: De Vries, Plooij, Hensing, De Klerk, Roelandse, Van Rijn, El Hallabi, Vink, Van Kampen, Rietkerken, Griffioen.
Basisopstelling Altior: De Vries, Janssen, Van Vliet, Zwirs, T. van der Weijden, Heikoop, Den Haan, Van Veen, Sassen, De Regt, Van der Meer.