Terugblik Huurmaat LAV Cup dinsdag 22 oktober

Afgelopen dinsdag zijn er weer zes wedstrijden gespeeld in het kader van de Huurmaat LAV Cup. Met terugwerkende kracht hierbij het overzicht van wederom een geslaagde voetbalavond.

Groep 1

Meerburg heeft de thuiswedstrijd tegen Hazerswoudse Boys met 2-0 gewonnen. Het was pas de eerste ontmoeting in deze poule warin ook Jong EMM’21 uitkomt. Nick Poot namens de Rijndijkers: ,,Een zakelijke overwinning van een mixed team met jongens van 1, Onder 23 en vanuit de O19 een half uurtje Marijn Laman. Finn Haverschmidt maakte er 1-0 van en Glody Muanda profiteerde door te pressen van een foutje bij De Boys en dat leverde de 2-0 op. Al met al prima gedaan en op naar de jongelingen van EMM’21.” Collega Robert Swart: ,,In de eerste helft was de thuisploeg veruit de bovenliggende partij, maar na de pauze was er wel wat meer evenwicht. We kregen ook zelf nog drie grote kansen op de aansluiting, maar die goal mocht niet vallen. Al met al een terechte zege van Meerburg en een leerschool voor ons.”

Groep 3

Alphia was een maatje te groot voor ASC en zegevierde met 1-5 in Oegstgeest. Namens de thuisploeg kwam Stefan Kraaijvanger aan het woord. ,,ASC spelend met een combinatie met spelers van het 1e, 2e en O19 spelers. We hadden een goede start en kregen verschillende kansen via onder meer Timme van Rooijen en Jelle Schouten. Uiteindelijk maakte Olaf Sijbesma er toch 1-0 van op aangeven van Mats Warmerdam. Na een minuut of twintig werd Alphia sterker en was er meer evenwicht met een doelpunt van de bezoekers. Over de tweede helft kunnen we kort zijn: we konden het simpelweg niet meer bolwerken tegen hen en zij wonnen verdiend.”

Dennis Vondeling namens de Alphenaren. ,,Alphia had het in de beginfase lastig tegen ASC, was zelf slordig in balbezit en had moeite met het druk zetten van de thuisploeg.
Zij kwamen na een kwartier verdiend op een 1-0 voorsprong, niet veel later voorkwam keeper Jeroen Steefkerk met een prachtige redding zelfs een 2-0 achterstand.
Na een half uur herpakte Alphia zich en kwam beter in het spel. Een grote kans na een verkeerde terugspeelbal voor Nick Klerks werd bekwaam gered door de ASC doelman.
Op slag van rust kwam Alphia op gelijke hoogte door Ralph Zeilstra die een actie vanaf links knap afrondde, dit was tevens de ruststand.”

Vervolgend: ,,In de 2e helft was de eerste kans direct na de aftrap voor Alphia, Lekan Adekanye zag zijn schot gekeerd worden. In de 54e minuut was het opnieuw Ralph Zeilstra die prachtig scoorde na een mooi pass van Mansour el Bernichi.
Na een uur spelen wisselde Alphia 5 spelers, onder andere Marwan Fennich kwam binnen de lijnen en die toonde zijn klasse door in de 70e minuut een vrije trap op prachtige wijze binnen te schieten (1-3) en kort daarna een assist te geven op Aatif el Bouny (1-4). In de slotfase zette Fennich de eindstand (1-5) op het scorebord door een bekeken schot in de korte hoek.”

Groep 4

DoCoS haalde de punten op bij Stompwijk’92 (2-3). In deze groep is Jong Graaf Willem II VAC de derde formatie. Rob van Benten (S’92): ,,De wedstrijd begon redelijk gelijkwaardig. In de 7e minuut een combinatie vanaf het middenveld naar links, een lage voorzet van Kevin van Bemmelen en van net binnen het strafschopgebied een lage droge knal van Lars den Hartog hetgeen de 1-0 betekende. DoCoS kreeg daarna een beetje de overhand en Stompwijk probeerde via diepe ballen op de snelle Bart van Boggelen voor gevaar te zorgen. Dat resulteerde in een doelpunt van Stompwijk, maar ook dit was buitenspel. DoCoS had toen ook al een afgekeurde goal staan.
Vlak voor rust een doelpunt van DoCoS door een uitbraak via de rechterkant en de voorzet naar de spits leverde de gelijkmaker op. Docos kwam in de 43e minuut op voorsprong via de rechterkant.”

,,De 2e helft begon weer redelijk gelijkwaardig, maar zij kregen steeds meer de overhand. Uit een counter kwam Stompwijk toch langszij na een steekbal van Lars van Santen Een steekbal van Lars v Santen op Van Boggelen. DoCoS bleef zoeken naar de goal, en Stompwijk kwam niet echt meer aan voetballen toe. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in de extra tijd scoorde de Leidenaren toch de winnende. Er werd hierna niet meer afgetrapt.”

Jesper Neuteboom (DoCoS): ,,Na een slordigheid kwam Stompwijk op 1-0. Daarna pakten we het initiatief, hadden meer balbezit en creëerden kansen in een hoog bal tempo en met veel energie maakten we terecht de 1-1 (Tygo Groen) en 1-2. (Sipan Khalid). De 2e helft werd door wissels rommelig en het spelbeeld bleef hetzelfde. Uit een counter werd het 2-2. We bleven doorgaan en kregen in tegenstelling tot zaterdag nu wel loon na werken, na een prachtige aanval was het Martijn Guijt die de verdiende 2-3 maakte. Leuk detail was het debuut van de 16-jarige Tim van de Boogert, die zich prima staande hield.

Groep 7

NSV’46 boekte de tweede zege. Na Zwammerdam werd nu Jong Nieuwkoop geklopt. Wel kwam de ploeg uit Noorden met 2-0 achter, maar na de rust kwam de vierdeklasser sterk terug zag ook trainer Dennis Tijssen. ,,De eerste helft was redelijk gelijk opgaand, maar zij maakten de kansen en wij niet. Na de pauze waren we in het eerste deel al sterker, maar de doelpunten bleven nog uit. In de laatste twintig minuten konden we echter alsnog het verschil maken en vier keer scoren via Robin van Koert (3) en Jeffrey Pieterse.” Vanuit Nieuwkoop: We hadden de eerste helft prima controle, kwamen met 2-0 voor door twee goede goals van Levi na mooie assists van Auke Westerduin (1-0) en Youssef Bokzini (2-0). Beide steekpasses vanaf links die achter de linksback van NSV gestoken worden. Vlak voor rust hield keeper Tijn Lenting SV Nieuwkoop op 2-0 door een bal uit de kruising te tikken. Na rust gingen beide ploegen volop wisselen. Bij NSV worden er basisspelers ingebracht en bij Nieuwkoop vallen volop O19-1 spelers in (Kyan van Dijk, Salah Amjadi, Daan Timmer). Deze jongens vielen verdienstelijk in, alleen toen zag je wel dat zij op basis van de ingebrachte kwaliteit SV Nieuwkoop continue onder druk hadden. NSV werd met name gevaarlijk uit standaardsituaties die door Pieterse zeer gevaarlijk aangesneden werden. SV Nieuwkoop kwam nog een aantal maal goed weg in scrimmages voor de goal, echter de goals hingen in de lucht. Tot ca. de 88ste minuut hield Nieuwkoop NSV op 2-2, alleen in de laatste 7 a 8 minuten maakten zij er nog twee en liepen ze weg naar 2-4.”

Groep 12

Bij Jong Voorschoten’97 tegen SJZ kwam er met 2-2 geen winnaar. Door dit resultaat zijn de jongelingen uitgeschakeld. Denis Luhulima namens de groengelen: Een leuke pot tegen een leuke tegenstander. Het ging veelal gelijk en de uitslag vind ik dan ook wel daarmee in lijn. Wel moest onze doelman Luca Vlasbloem enkele knappe reddingen verrichten en zij raakten de lat. SJZ kwam op 0-1, Thomas van Noort en Donny van de Berg bogen de stand voor de pauze nog om. De tweede helft was open van twee kanten en een kwartier voor tijd maakten zij de 2-2. We zijn nu uitgeschakeld, maar doen volgend seizoen graag weer mee. Rene de Haas (SJZ): ,,We traden aan met een piepjong elftal met zeven spelers van de O19. Het werd een hele leuke en sportieve pot. Guus de Goede knalde een bal op de lat, maar even later trof hij wel doel met een bal in de kruising. Een eigen doelpunt leverde de 2-1 tussenstand op. Loek Verhagen maakte er uiteindelijk 2-2 van en daar bleef het bij. We zijn door en hopen weer op een leuke tegenstander in de volgende ronde.”

Groep 13

De strijd tussen Foreholte en TAVV was ongelijk. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-0 in het voordeel van de tweedeklasser. Mo Bougrine: ,,Ik kan er lang of kort over spreken, maar het verschil was simpelweg te groot en het ging erg gemakkelijk. We hadden met Swen Veenstra, Ivo Smits, Rick Brabander, Joel Hartog, Joost Jansze en Wouter Zekveld zes verschillende doelpuntenmakers.” Collega Ludo Pistorius: ,,Het eerste half uur konden we nog aardig mee, maar stilaan kregen we het lastiger en de 2-0 was verdiend te noemen. Na de pauze probeerden we het wat anders neer te zetten en zo hun backs te beteugelen, maar dat pakte verkeerd uit en er vielen snel drie doelpunten achter elkaar. We hebben ons best gedaan en het bleef sportief, maar zij waren te sterk en spelen ook niet voor niets een klasse hoger. Jammer dat we eruit liggen, maar de focus gaat voor ons nu op de districtsbeker en de competitie.”

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010