Zwammerdam doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen Haastrecht

Derde klasse E (zaterdag) – ,,Natuurlijk is het balen om dik in de extra tijd de 2-2 tegen te krijgen uit een hoekschop. Dat terwijl we de hele wedstrijd de bovenliggende partij waren, kansen op meer hadden waar onze tegenstander Haastrecht vooral uitblonk door louter collectief en stug verdedigen. We konden redelijk ongestoord opbouwen. Maar toch wisten ze twee keer uit het niets te scoren. We verdienden zeker de drie punten, maar elk punt telt in deze derde klasse waar we minstens gaan voor handhaven”, aldus Koen Woudenberg, de realistisch verhalende Zwammerdam-aanvaller na de 2-2 op de openingsdag.

Want hoe zouden de groenhemden zich in het tweede seizoen in de derde klasse manifesteren nadat ze vorig seizoen door het winnen van de promotie- en degradatiewedstrijden in de derde klasse konden blijven? Ze eindigden toen op een tiende plek met 33 uit 26 en begonnen die competitie met een 0-3 verlies tegen BSC’68. Haastrecht, de grote onbekende, speelde in de afdeling Zuid 1 en eindigde zelfs op een derde plek met 49 uit 26 met 72 gescoorde doelpunten. Ze misten bij de promotiewedstrijden ook net aan de overstap naar de tweede klasse. Wat zou het dus gaan worden deze middag op sportpark ‘Spoorlaan 12’ bij deze gezellige vereniging met ongeveer rond de honderd leden?

Woudenberg: ,,We hadden de eerste helft het meeste balbezit, bouwden alles goed op en jammer dat we de kansen niet wisten te benutten. Hun eerste schot op ons doel liet lang op zich wachten. Na ruim een half uur spelen, werd zelfs de 0-1. Dat we de betere ploeg waren met dominant spel konden we net voor rust gelukkig ook in de stand tonen. Het was Justin Bons die een vrije trap perfect binnenschoot, 1-1. Onze trainer Erwin van der Zee hamerde er in de rust dan ook op om geduldig te blijven en rustig de bal rond te spelen, maar wel met iets meer beweging voorin.”

Er was door dezelfde elf spelers zeker goed naar hun trainer geluisterd, want Zwammerdam was na rust heer en meester binnen de lijnen. Met meer dynamiek voorin liep het nu stukken beter. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het de van Koudekerk teruggekomen Mitchell Bons die uit een prachtige aanval met een heerlijke kopbal de 2-1 scoorde. ,,Jammer dat we ons dominante spel niet meer tot uiting konden laten komen met een derde doelpunt of zelfs meer. Bij een hoekschop dik in de blessuretijd waren we een momentje niet scherp en kopte Haastrecht de onverdiende gelijkmaker binnen, 2-2. Dat werd dan ook de eindstand. We hadden hier toch echt gewoon met drie punten van het veld moeten stappen”, aldus de teleurgestelde Zwammerdammer.

Komende zaterdag is Groeneweg de tegenstander. Zij versloegen deze zaterdag met 1-5 Teylingen. Woudenberg: ,,Ook niet echt een bekende voor ons. Vorig jaar is er wel eens een oefenpotje tegen ze gespeeld en we gaan het wel zien. We hebben een gemotiveerde en goede selectie van zeventien spelers. En als je naar onze doelstelling voor dit seizoen in de derde klasse vraagt… lijfsbehoud is oké maar natuurlijk blijven we naar boven kijken.”

Zwammerdam – vv Haastrecht 2-2 (1-1). 38. vv Haastrecht 0-1, 45. J. Bons 1-1, 59. M. Bons 2-1 en 90.+2 vv Haastrecht 2-2.

Basisopstelling vv Zwammerdam: Groenen, Peters, Veerman, Van Dorp, Woudenberg, Lazic, De Bruin, Kremer, J. Bons, Van Vliet, M. Bons.