Kagia en LSVV’70 scoren er op los bij Sportiff LAV Cup

In poule 13 was Kagia gisteravond gastheer van LSVV’70. De tweedeklasser was de sterkste en won met 5-3, maar de vijfdeklasser verweerde zich wel kranig. Door dit resultaat is Kagia door en ofwel de Leidenaren of Woubrugge gaan de oranjehemden volgen richting de tussenronde.

Mark Scholte over de wedstrijd: ,,Het eerste kwartier ging nog gelijk op, maar daarna was de thuisploeg heer en meester. Via een mooi stiffie van Tijs van der Schinkel werd het 1-0 en tien minuten later prikte Rens Lamboo raak. Vlak voor rust deed Jeroen Bakker er een schepje bovenop. Na de rust werd het rommeliger door het vele wisselen. LSVV’70 deed heel leuk mee in een open en sportieve pot voetbal op een dus leuke dinsdagavond. Stefan Immerzeel kopte de vierde goal binnen, waarop zij iets terug deden. Lamboo tekende vervolgens voor zijn tweede treffer. In het slotkwartier kwamen de bezoekers nog terug tot 5-3 na een variant bij een hoekschop en een foutje bij Kagia.”

Coach Freek Jansen namens LSVV’70: ,,We hebben een hele leuke voetbalavond gehad. Het is bij LSVV een soort traditie geworden dat we goede wedstrijden kunnen spelen tegen betere ploegen en regelmatig kunnen stunten. Zo ver kwam het gisteren niet, maar we hebben prima partij geboden aan Kagia. De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar was Kagia veel sterker voor het doel. Dat we bij rust met 3-0 achter stonden gaf dan ook een dubbel gevoel, want we hadden allemaal het idee dat we best aardig speelden. Na rust hebben we iets meer de schroom van ons afgegooid waarbij we drie keer scoorden. Jurgen Bouwman zorgde voor de 4-1, Ruben Leugering voor de 5-2 en Demian Flippo tien minuten voor tijd voor de 5-3. Op dat moment gingen we los, riepen om een nieuwe 6-6 (zoals tegen Woubrugge in dit toernooi en tegen Rohda’76 in de districtsbeker, red.) en maakten een hoop kabaal vanuit de dug-out voor een waar slotoffensief. Dat was natuurlijk met een knipoog maar het was grappig om te zien dat er echt een slotoffensief op gang kwam. We misten helaas twee grote kansen op de 5-4, anders hadden we er echt nog een feest van kunnen maken. Maar uiteindelijk liepen we met een grote glimlach van het veld. In twee potjes LAV Cup 20 goals. Wat een feest. En Kagia blijft een ontzettend leuke club met fijne mensen. Ook veel goede voetballers daar, dus de kans dat we hen, zoals in het verleden, weer jaarlijks in competitie gaan treffen, acht ik minimaal. Dan zijn dit soort potjes natuurlijk extra leuk. De triple zit er voor ons nu niet meer in helaas, de dubbel ook niet meer, dus er rest ons slechts één missie: de landstitel van de Vijfde Klasse A.”

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010