Hazerswoudse Boys start goed en… dat smaakt naar veel meer!

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,Van op je donder krijgen in de rust van je trainer Robert Swart met een totaal onnodige 1-1 ruststand tot een gave juichstemming na afloop met de 2-4 eindstand, het was er allemaal deze eerste competitiewedstrijd in de vijfde klasse A. Veel onbekende tegenstanders, maar met wat versterking en doorgebroken jeugdspelers die hun kansen krijgen kan het voor ons een heel mooi seizoen worden. Dan is het ook extra lekker dat die drie punten nu al in de knip zitten. En warempel, heb ik net als vorig seizoen in de eerste wedstrijd ook weer gescoord. Zit ik nu dus al op 50% van mijn totaalscore van vorig jaar”, aldus de trots verhalende Hazerswoudse Boys-verdediger Beau Gordijn.

Het Zoetermeerse SVO Buytenpark, op 1 april 2000 opgericht, was vorig seizoen als negende geëindigd in de vijfde klasse en zeker geen bekende voor trainer Swart en zijn spelers. Zijn ploeg was vorig seizoen met de twaalfde plek met 19 uit 26 gedegradeerd uit de vierde klasse. Hoe zou het uitpakken tegen de vele onbekende tegenstanders? Gordijn (foto): ,,We begonnen sterk en Milan van Vliet scoorde al na een paar minuten de 0-1. Maar het gekke was dat we halverwege de eerste helft steeds meer de weg kwijt raakten en zij sterker werden. Een tien minuten voor de rust scoorden zij zelfs uit een vrije trap die door een speler in onze muur ongelukkig van richting werd veranderd. Zeker over het spelbeeld kort voor rust was Swart niet echt te spreken. Hij liet ons weten na rust uit een ander vaatje te gaan tappen en dat hebben we dan ook gedaan.”

,,We begonnen sterk aan de tweede helft, hadden ook een betere conditie. Zelfs een break van tien minuten om in de kleedkamers af te koelen nadat bij Zoetermeer men wat oververhit was geraakt om niks kon ons ritme niet verstoren. Uit een hoekschop kopte ik de 1-2 binnen, Silvester Blonk scoorde rap erna de dik verdiende 1-3 en Van Vliet scoorde zelfs zijn tweede van deze middag. Dat in de slotminuten het 2-4 werd uit een uitbraak van SVO Buytenpark na onze eigen hoekschop was leuk voor de statistiek, maar meer ook niet”, legde Gordijn geduldig uit.

Komende zaterdag is vv SJC dé oude bekende want ook zij degradeerden vorig seizoen uit de vierde klasse met een dertiende plek en 18 uit 26. Gordijn: ,,Onze 5-2 uitnederlaag toen is nu absoluut niet maatgevend, want toen waren we al gedegradeerd. We hebben nu een sterke, brede selectie met nieuwkomers die helemaal zijn opgenomen in onze groep. Het belooft alleen hierom al een mooi seizoen te worden waar we zeker voor het linkerrijtje gaan en wie weet nog meer. Of dat mogelijk zal zijn, weet ik nog niet. Wat ik wel zeker weet, is dat wij al de eerste drie punten mee naar Hazerswoude – Dorp konden nemen!.”

SVO Buytenpark – V&AV Hazerswoudse Boys 2-4 (1-1). Van Vliet 0-1, SVO Buytenpark 1-1, Gordijn 1-2, Blonk 1-3, Van Vliet 1-4 en SVO Buytenpark 2-4.