MMO wint moeizaam maar pakt de eerste periodetitel en gaat voor meer

Vijfde klasse A (zaterdag) – De ongeslagen ploeg uit Hoogmade moest zaterdag afreizen naar Nieuwerbrug aan den Rijn, de volgende horde op weg naar de vierde klasse. Bij winst een stapje dichterbij en zou de eerste periode een prooi zijn voor het team van trainer John van Berkel. Die prijs kan je maar alvast in je zak hebben, echter het seizoen is hiermee dan niet al gelijk geslaagd. Was het de spanning van toch een prijs kunnen pakken of gewoon een mindere dag? Feit is dat eerdere wedstrijden makkelijker werden gewonnen. Het werd een benauwde 1-2 zege.

Met Moeite Opgericht begon slordig aan de wedstrijd, behoudens een aantal voorzetten gebeurde er niet heel veel. Tegenstander VV Rijnstreek hanteerde veelvuldig de lange bal en schuwde de duels niet en daar hadden de gasten het lastig mee. Na ongeveer een halfuur spelen kwamen de bezoekers ook nog eens op achterstand, een corner viel ongelukkig achter doelman Albin van Wieringen binnen. De latere man of the match bij de groenwitten, Tijn van de Meent: ,,Na deze achterstand werden wij wat gevaarlijker maar tot een doelpunt kwam het niet en zo gingen wij de rust in met een minimale achterstand. Dat was nieuw voor ons, de koppies gingen iets naar beneden en de rust was een goed moment om orde op zaken te stellen”.

Na amper tien minuten spelen in de tweede helft volgde een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Van de Meent ging door op een verlengde bal en werd onreglementair gestuit binnen de zestien met een pingel en een rode kaart tot gevolg. ,,In de rust heeft de trainer aangegeven dat we alert moesten zijn op ballen die werden verlengd en achter hun laatste linie terechtkwamen, mooi dan dat dit dan uitkomt en we op die manier op gelijke hoogte komen.” De penalty zelf was een koud kunstje voor Jelle van Tol, nog een half uur te gaan om op voorsprong te komen tegen een ploeg met een man minder.

,,Het vertrouwen was terug, de tegenstander bleef de lange bal hanteren maar grote kansen voor hen kwamen er niet. Halverwege de tweede helft was er een verre uittrap van onze keeper. Ik zette alvast aan en Len van der Hoorn kopte de bal door waardoor ik alleen door kon gaan. Ik nam de bal mee naar de zijkant, maakte een schijnbeweging waardoor ik de bal met links in de lange hoek kon schieten.”

Dit doelpunt werd uiteraard met de gehele bank gevierd. Een oorsprong tegen een ploeg in ondertal en een periodetitel in het vooruitzicht. ,,Hierna zakten we te ver in, bleef het nog lang spannend en met veel strijd hebben we de winst binnengehaald.”

De competitie is nauwelijks op een derde, maar feit is dat de groen-witten na acht wedstrijden nog steeds ongeslagen zijn en geen punten hebben verspeeld. Ondanks dat deze overwinning, in vergelijking met de andere wedstrijden, moeizaam tot stand kwam is gebleken dat er ook strijd in het team zit en dat er dus kan worden overgeschakeld naar plan B mocht het voetballend niet lukken. In deze klasse lijken twee ploegen aan elkaar gewaagd, naaste belager VV Sportief is namelijk ook nog ongeslagen en heeft slechts twee verliespunten meer. Volgende week wacht VV Bodegraven thuis, de week erna de topper tegen de runner up en dat is pas echt een graadmeter.

Het laatste woord is aan Van de Meent: ,,Uiteraard zijn we tevreden met de ongeslagen serie en de periodetitel. Hopelijk gaat de druk er nu wel iets vanaf en zullen er nog vele winspartijen volgen.”

Namens LeidenAmateurVoetbal de hartelijke felicitaties aan MMO, de meer dan terechte eerste periodewinnaar.

VV Rijnstreek-MMO 1-2 (1-0) 30. VV Rijnstreek 1-0, 55. Van Tol 1-1, 65. Van de Meent 1-2.

Basisopstelling MMO : Van Wieringen, B. van der Meer, Bax, De Groot, Zwaan, Van Tol, Overduin, M. van der Meer, Van der Hoorn, Van Goozen, Van de Meent.