LFC slikt bij Wippolder eerste competitienederlaag (3-1)

Eerste klasse C (zaterdag) – Koploper LFC vertrok afgelopen zaterdag naar Delft, alwaar tegenstander Wippolder wachtte. De bezoekers kwamen na een benutte penalty nog wel op voorsprong, maar daarna toonde de thuisploeg zich effectiever. Via twee treffers vlak voor rust leidden de Delftenaren halverwege de wedstrijd met 2-1. Diep in blessuretijd troffen de gastheren nog éénmaal het Leidse doel en bepaalden daarmee de eindstand op 3-1.

LFC-verdediger Omar Hamdi zag het kort na de wedstrijd als volgt: ,,Wij waren voor rust de beter voetballende ploeg, terwijl Wippolder vooral de lange bal hanteerde en op die manier probeerde om hun lange spits te bereiken. Wippolder beschikt over een aantal aardige spelers, maar in het eerste half uur zijn we verdedigend niet in de problemen geweest. Nadat Nabil Hadui tien minuten voor de rust in de zestienmeter was neergehaald, kregen wij een strafschop, die Levi Marengo benutte (0-1). Vier minuten voor rust werd het gelijk en in blessuretijd krijgen we ook nog de 2-1 tegen. Dan ga je toch met een zuur gevoel richting kleedkamer, vooral omdat je het gevoel hebt zeker niet de mindere te zijn.”

,,In het begin van de tweede helft hadden we de controle weer terug en gingen we vol op zoek naar de gelijkmaker. De wedstrijd werd gaandeweg de tweede helft steeds grimmiger en werd na een opstootje tijdelijk gestaakt. Na een korte afkoelingsperiode werd het spel hervat. Inmiddels stonden beide teams met tien man, nadat de scheidsrechter twee keer rood, bij ons moest Nabil Hadui vertrekken, had getrokken. We kregen daarna nog mogelijkheden op de 2-2, maar de bal wilde er niet in. Door een communicatiefout bij ons achterin maakten zij vlak voor tijd de 3-1 en toen was het klaar. Jammer, want deze nederlaag was in mijn ogen niet nodig geweest. Door persoonlijke fouten krijgen we de goals tegen en dat moet er echt uit als we bovenin willen blijven meedraaien. We zullen in bepaalde fases van de wedstrijd ook wat zakelijker moeten gaan worden, want je hoeft echt niet negentig minuten lang op zoek te gaan naar een mooie actie. Natuurlijk is er na deze eerste nederlaag niets aan de hand, maar we zullen lering moeten trekken uit dit verlies’’, zo besloot de aanvoerder.

Wippolder – LFC 3-1 (2-1) 35. Marengo 0-1, 41. Dill 1-1, 45.Hellemons 2-1, 90. De Vree 3-1.

Basisopstelling LFC: Ashley, Hagens, Hamdi, Heemskerk, Mensah, Zenzen, Marengo, Cabrera Ortega, De Vries, Hadui, Vandi.