Hein Leliveld: ,,Genoten van onverzettelijk ROAC”

Eerste klasse B (zondag)- Op speeldag acht heeft ROAC de tweede overwinning van het seizoen te pakken. Er werd dit keer, op verzoek van opponent Den Hoorn, op zaterdag gespeeld en dat beviel de ploeg uit De Rip uiteindelijk ruimschoots. Tegen toch bepaald niet de minste tegenstander, vorige week werd lijstaanvoerder DHC pootje gelicht, werd een 2-3 zege behaald.

ROAC-trainer Hein Leliveld was zaterdagavond door het dolle heen. ,,Je wilt niet weten hoe ik me voel. Heerlijk dit. Wat heb ik genoten van mijn ploeg. Ik heb strijd, onverzettelijkheid en overlevingsdrang gezien. En, laat ik dat zeker niet vergeten, waanzinnig goed voetbal in vooral de eerste dertig minuten. Als trainer prachtig om te zien. Ik denk dat het voor de neutrale kijker een waar spektakelstuk was. En als het dan zo afloopt voor ons is dat heerlijk. Een relaxte zondag volgt die we met een glimlach kunnen beleven.”

Yoek Bentvelzen was dicht bij succes voor de bezoekers. De lat stond zijn succes echter in de weg. Dat was al vroeg in de tweestrijd. Rond de twintigste minuut kwam er wel een doelpunt van de kant van ROAC. Djimmy Wagter haalde verwoestend uit en daarmee heeft de buitenspeler de eerste treffer van het seizoen op zijn conto staan. In het slotkwartier kreeg de ploeg van Leliveld het lastiger en drong Den Hoorn aan. De Ripse voorsprong kon desalniettemin mee de kleedkamer in.

Drie minuten na de rust stond de gelijkmaker echter al op het scorebord. ,,Vanuit een standaardsituatie. ,,In die situatie deden we het defensief niet goed. Zeven minuten later werd Bentvelzen echter in de zestien van de bal gelopen en de scheidsrechter van dienst aarzelde niet. Bal op de stip. Leliveld: ,,Daarvoor is doelman Dammes van der Poel (op archieffoto) de aangewezen man bij ons. We hebben uiteraard wel eens geoefend op pingels en dan was Dammes de meest koelbloedige. Dat hebben we in de groep bespreekbaar gemaakt en dus mocht hij die pingel nemen en dat deed hij prima. Het hangt natuurlijk ook wel van de stand af, maar nu was er geen twijfel dat hij achter de bal moest.”

Lang kon ROAC niet genieten van de hernieuwde voorsprong. Opnieuw scoorde Den Hoorn vanuit een corner. ,,Weer stonden we niet op te letten. Dat is wel een dingetje, want dit overkomt ons zelden en nu tweemaal in een wedstrijd. Werk aan de winkel dus, te meer omdat we ook op deze wijze twee goals tegen kregen bij FC Boshuizen vorige week.”

Toch kwam er een winnaar en dat was de uitspelende ploeg. Een vrije trap van Jacco den Hollander kwam halverwege de tweede helft op het hoofd van Freek Heemskerk en dat is nu eenmaal een belangrijk wapen van de belangrijke ROAC pion: 2-3.

Daarna moest de brigade van Leliveld alles in het werk stellen om overeind te blijven. De 3-3 hing in de lucht, maar viel niet. ,,Grote kansen kregen ze niet nee, maar het bleef wel billenknijpen. Zeker ook omdat er zes minuten bij werden geteld. Gelukkig bleef hun misschien wel terechte gelijkmaker uit en daarna was er natuurlijk volop ontlading bij ons. Dit zijn wel extra punten en met het oog op de komende tegenstanders zeer welkom. We kunnen de komende tijd verder afstand nemen van de staart en dan staan we er helemaal niet verkeerd op. Natuurlijk leven we van week tot week, maar dit was wel een hele lekkere overwinning zeg. Er was veel en meelevend publiek en dat maakte dit tot een heerlijke pot. We zijn een beetje een angstgegner voor hen gezien het verleden en deze ontmoeting. Ik heb vanavond een verjaardag en daar krijgen ze de lach niet van mijn gezicht.”

Er was trouwens nog meer goed nieuws voor ROAC. Na lange afwezigheid was Martijn van Trigt er weer bij. De aanvaller viel in en lijkt zo eerder te zijn aangesloten dan verwacht was. Ook al geen beroerd constatering voor de promovendus die nu al tien punten verzamelde.

Opstelling ROAC: Van der Poel, Den Holander, Boere, Heemskerk, Hupkes, De Jong (46.Den Dekker), Van As, Van der Geest, Van Seggelen (64. Van Trigt), Bentvelzen, Wagter. (80.Van der Meer).